Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, mam w końcu środki by "skończyć" mój zestaw. Obecnie posiadam:

-Msi z77a-g45

-i5 3570kAt4,5 ghz, tyle idzie bez problemu, jednakowoż trzymam go na underclocku, żeby wiatrak wcale się nie obracał - kiedy coś robię, wybieram profil OC i wszystko hula.

- gtx 560ti - wersja od asusa, 1gb, standardowo podkręcona, ale chciałbym to zmienić

- brak SSD

- twardy dysk z komputera starego, jakiś standard 750 gb

- shitowaty lcd 17 cali.

- crucial ballistix 1600 mhz cl9, 8 GB

- XFX Core 550w

Więc tak, mam do wydania okolo 1500-1700 zł na monitor i kartę oraz ewentualnie SSD. W gry grywam, ale komputer też miałby służyć do CAD-a i autodeska. Monitor w sumie mi jest obojętny, nie mam uprzedzeń co do marek. Full Hd, 24 cale. Do tego oczywiście zakładam sprzedaż części, co podnosi budżet.

Widzę to tak: Ze względu na brak dostępu do komputera, brak linków.

-monitor Philips, ten IPS 23,6 cala. Byłem, widziałem, całkiem mi odpowiada. 580 zł

-SSD Plextor 128GB, na morele za 320, ewentualnie Intel serii 520

-teraz karta zostaje mi 600 zł plus zysk ze sprzedaży 560Ti, czyli jakieś 850 złotych w sumie. I nie wiem czy brać ATI, czy może kupić od razu GTX 760, czy może dozbierać na 770 tudzież polować na używkę 680/770.

Edytowane przez sightmare

MSI GeForce GTX 770 TwinFrozr 2GB DDR5 256bit (1098/7010) + Watch Dogs

Crucial M500 120GB (500/130MB/s) / Plextor M6S 128GB SATA3 (520/300MB/s)

LG 24MP55HQ-P (LED, IPS, 5ms, HDMI)

Masz tutaj 24 calowy monitor na matrycy IPS. Do tego GTX770 od MSI z 3-letnią gwarancją i cichym chłodzeniem, szybki SSD na niezawodnym kontrolerze Marvell. 

Z SSD od Cruciala zestaw wychodzi ~2050 zł, a z Plextorem 2110 zł. Od Ciebie zależy, czy będzie Ci potrzebny szybszy zapis.