Irv1ng 0 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 mój budżet :1500zł gdzie i jak zamierzam dokonać zakupu : Internet,sklep nówka czy używka :Nowy preferowany rozmiar wyświetlacza : 4,3 cala preferowany system mobilny :Android do czego będę używać urządzenia : surfowanie po Internecie, słuchanie muzyki,dzwonienie,wysyłanie smsów,robienie zdjęć moje najważniejsze wymagania :Dobra bateria,wyświetlacz, aparat i kamera Narazie podoba mi się tylko Sony Xperia Z1 Compact. Co o nim sądzicie, łapie się w kryteria, warto go brać? A może jakies inne propozycje. Byłem sceptycznie nastawiony do smarfonów i będzie to mój pierwszy, nie chce cegły, więc raczej tylko 4,3 cala wchodzi w grę. Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Xperia Z1 Compact, nic innego nie ma w takiej cenie i z takim ekranem. Chyba, że Iphone też wchodzi w grę, wtedy możesz się nad iphonem zastanowić. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Jest jeszcze Samsung S4 Mini - słabszy od S4 jak i Z1 Compact, lecz za te 800 zł jest dosyć ciekawą (zwłaszcza jeżeli uda się zdobyć Black Edition) i tańszą alternatywą dla Z1 Compact. Wymagałby tylko zmiany launchera, ewentualnie jakiś rom. Mimo to jeżeli chodzi o małe smartfony to Z1 Compact jest bezkonkurencyjny. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Skorzystam z otwartego tematu, ponieważ również poszukuję smartfona w cenie do 1500 PLN. Zatem szukam urządzenia z ekranem oferującym bardzo dobrą jakość obrazu, w rozmiarze od czterech do pięciu (włącznie) cali, pracującym pod kontrolą systemu Windows Phone lub Android. Zależy mi na nowym, wydajnym i pracującym stabilnie urządzeniu, jednak nie musi to być rynkowa nowość. Równie chętnie przygarnę i starsze urządzenie, o ile producent nie porzucił wsparcia. Telefonu pragnę używać jako możliwie wszechstronne urządzenie mobline, jednak głównie do przeglądania internetu oraz jako przenośny odtwarzacz muzyki, dlatego pragnę, aby oferował bardzo dobrą jakość dźwięku na słuchawkach. Czy w ogóle istnieje taki smarfton? Obecnie rozważam zakup Nokia Lumia 925 lub Sony Xperia Z1, jednak jestem laikiem w tym temacie i dlatego proszę o pomoc oraz porady. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Do w/w dodaj jeszcze xiaomi mi3, jeśli wystarczą Ci 64GB i odpowiada Ci sprowadzenie go z Chin. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez filo301 Cytuj Link to post Share on other sites
MarcinM90 2 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 W tej cenie, tylko OnePlus One Cytuj Link to post Share on other sites
Skaza 591 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Do w/w dodaj jeszcze xiaomi mi3, jeśli wystarczą Ci 64GB i odpowiada Ci sprowadzenie go z Chin. Urządzenie prezentuje się atrakcyjnie, jednak przeraża mnie sprowadzanie go z Chin. Jaką jakość dźwięku oferuje ten smartfon? W tej cenie, tylko OnePlus One Rzeczywiście, robi oszałamiające wrażenie. I chętnie skusiłbym się, gdyby tylko była dostępna jakaś informacja o jakości odtwarzanego dźwięk, co jest niezmiernie istotne dla mnie. Dodatkowo ekran 5.5 cala budzi pewne wątpliwości, ale jestem zainteresowany. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Skaza Cytuj Link to post Share on other sites
MarcinM90 2 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 5,5 cala jest jeszcze możliwe do obsługiwania jedną ręką. Cytuj Link to post Share on other sites
filo301 272 Napisano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Mi3 ma daca cirrus logic CS42L73, jakością bije jakąś mp3 creative z rockboxem. Jakość nie jest idealna, jak na smartphone'a(na tle konkurencji) bardzo dobra, niektórzy twierdzą,że jest niesamowita. http://www.futuremark.com/hardware/mobile oneplus pne rzeczywiście jest wydajny, ale podobno jakość wykonania nie jest najlepsza. Trudno jest go kupić,, kiedyś był system zaproszeń, teraz nie wiem. Xiaomi jest dosyć znaną firmą, mają świetny system i zazwyczaj brak najmniejszych problemów z gwarancją. Jak z gwarancją w oppo (właściciela oneplus) nie wiem. Jest jeszcze meizu mx3 który ma wolfsona, ale nigdy z niego nie korzystałem, więc się nie wypowiem. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez filo301 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts