RAFIO777 0 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 witam chciałbym się spytać czy zwykłe borygo różowe może być wlane do WC jako główny płyn Cytuj Link to post Share on other sites
gregotsw 791 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Można zastosować nawet zwykłą wodę destylowaną. Tylko jak już tyle kasy wydało się na sam zestaw WC, to oszczędzanie na płynie to już trochę śmieszne się wydaje. Dobry płyn do takiego zestawu kosztuje max 60zł. W odróżnieniu od wody czy też pamiętającego czasy PRL-u "Borygo" taki nawet najtańszy Mayhems Pre-Mix (1L) nie powoduje korozji, nie przewodzi prądu i trochę lepiej przewodzi ciepło. Teoretycznie te zwykłe płyny do chłodnic samochodowych też są antykoryzyjne(tak zapewnia producent), ale mogą zawierać różne kwasy itp. które mogą uszkodzić silikonowego węża. Na pewno też ich jakość jest niższa. Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Prosze płyn do WC http://www.tonel.pl/images/towary/400x400/hpk037.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
RAFIO777 0 Napisano 13 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Naprawdę bardzo śmieszne ja tu mam problem a ty się nabijasz. Chciałbym prosić następnych dowcipnisiów o zaprzestanie tych głupot. Pozdrawiam RAFIO777 Cytuj Link to post Share on other sites
Endrju1 4 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Ja przez 1,5 roku jechałem na petrygo (z tym że, nie licząc bloków, większość części wc była wykonana własnoręcznie) i nie zauważyłem jakichkolwiek negatywnych skutków (a przy okazji petrygo miałem za free). Petrygo jest ponoć nieco delikatniejszy niż borygo (np borygo nie jest zalecane do delikatnych aluminiowych głowic), ale myślę, że w WC każdy da radę... Cytuj Link to post Share on other sites
Majkelp 3 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Proponuje: Feser One, sam go uzywam juz od roku, moge potwierdzic ze nie przewodzi pradu,(troszke mi sie wylalo na karte graficzna i nic sie nie stalo) bloki sa w bardzo dobrym stanie. Do wybrou masz az 8 kolorow, wiec znajdziesz cos dla siebie. lub Thermochill EC6 rowniez wydaja sie bardzo dobre i kolorow do wyboru. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
kwscore 0 Napisano 13 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 bloki sa w bardzo dobrym stanie ciekawe na jak długo Cytuj Link to post Share on other sites
Rastafarian 0 Napisano 15 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Nie ma to jak cięta riposta . A ja mam płyn G12 i mam wszystko czyste (i to już długo ), zero korozji, glonów i innych form życia. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts