zuforr 242 Napisano 5 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Dień dobry posiadam Dell Venue 8 Pro i zastanawiam sie nad dokupieniem aktywnego rysika i mam parę pytań: 1) Czy musze mieć ten od Della stworzony do tego tabletu? 2) Jak nie to jaki mi byście polecili? 3) Jeśli musi być ten Dellowski to gdzie bym musiał go kupić żeby mieć drugą wersje która nie ma tego błędu, że był zbyt czuły? Budżet to mniej więcej 130 zł ale tańszy mile widziany. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez zuforr Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Z tego co pamiętam w Venue 8 Pro musimy użyć stylus'a Dell'a. Nazywa się to Dell Active Stylus - w Polsce jest dostępny bez problemów - w tym w Komputroniku, X-Kom i paru innych sklepach. Kosztuje - mniej więcej 130 zł - a dokładnie 139.90 xł :) Tak więc mieścisz się w budrzecie. Z tego co wiem - w Polsce, w oficjalnej dustrybucji są dostepne tylko "nowe" wersje - czyli Rev A01. W razie kłpotów - jak Bys dostał pierwszą wersję - Dell wymienia ją ba nowszą - bez żadnych warunków. Wysyłasz stara i dostajesz nową. Przerobiłem to z moim Venue 11 Pro - bo rysi jest dokałdnie ten sam. Cytuj Link to post Share on other sites
zuforr 242 Napisano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 http://www.morele.net/dell-rysik-active-stylus-venue-pro-tablets-635711/ Powiem nawet że jest lepiej co do ceny jakby ktoś szukał. Dobra mam jeszcze pytanie czy są jakieś możliwości spersonalizowania tabletu pod kierunkiem rysika czy samego rysika i jak zainstalować wszystkie aktualizacje do rysika (dostałem rev a02) wszystkie przez dell upade zainstalowałem czy są jeszcze jakieś? Cytuj Link to post Share on other sites
Ravir 631 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Ustawień dokonujesz w Panelu Sterowania (desktopowym) - tam masz ustawienia przycisków, kalibrację i wiele innych. Najlepiej wejść na stronę Dell - do działu Support, wpisać Service TAG Twojego tabletu i "wyrzuci" Ci wszystkie aktualizacje. Najważnijesze to : BIOS, Firmware do Digitisera - tak czy inaczej warto wgrać wszystkie. Jak wgrywałeś przez Dell Update to najprawdopodobniej Masz wszystko aktualne. Ja robię to przez stronę, klasycznie, czyli pobieram ze strony i uruchamiam "ręcznie" Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts