Skocz do zawartości

Crucial MX100 128GB, 256GB i 512GB - dostępność, wrażenia posiadaczy, dyskusja.

Recommended Posts

sklepiki internetowe tak robią 

nie ma towaru (popatrz, że w tych sklepach towar jest niedostępny) to podają ceny zaniżone

taka darmowa reklama - o jaki tani sklep 

jak towar się pojawi to cena już nie będzie tak korzystna (niestety)

• 2 tygodnie później...

Od jakiegoś czasu nosze się z zamiarem kupna dysku ssd 512, ponieważ mój tradycyjny hdd świeci pustkami (głownie instalki)

Rozumiem, ze http://allegro.pl/dysk-crucial-ssd-mx100-2-5-512gb-sata-600-i4474958929.html będzie najlepszym wyborem w tej cenie ?

Przy okazji zapytam sie, obecny ssd sprzedać, czy rozsądniej pozostawić na system, a z nowej 512 zrobić magazyn?

• 1 miesiąc temu...

MX100-256 z włączonymi ulepszaczami w UEFI:

http://imagizer.imageshack.us/a/img913/6166/ADKt4d.jpg

dla porównania, szybki WD Black 1TB:

http://imagizer.imageshack.us/a/img661/8647/DodrI8.jpg

Czy dobrze widzę, podzieliłeś sobie ssd na partycję ??

Podzieliłem.

Prędkość drugiej (nie używanej partycji) jest trochę większa, niemniej całość i tak z dwóch powodów zrobiona:

1. przyzwyczajenie.

2. porządek. 

Ja dla porządku mam,

Sandisk extreme II na system a Kingston V300 na wszelakie instalki.

Jeśli masz drugą partycję (nie używana) czyli nie jest tam nic zainstalowane, oraz na tym C:/ widzę że też nie masz prawie nic zainstalowanego..

więc po co dzielić ten dysk na dwie partycje ?

Czy są jakieś przeciwwskazania żeby podzielić ssd na partycje? tzn. np 60gb na system, 200gb na gry?

Co warto wyłączyć po postawieniu systemu? (chodzi mi o optymalizację SSD)

Chcę kupić teraz MX100 256GB, a w późniejszym czasie dokupić drugi 256Gb i odejść całkowicie od HDD.

Witam. Posiadam Cruciala mx100 512Gb i mam taki problem, że system process wykrył iż antywirus Kaspersky endpoint security 10 zużywa mi ok 1gb  (total bytes written) na godzine pracy systemu!  i cały czas mieli i mieli. czy można coś z tym zrobić? A jak wygląda sprawa u Was z innymi antywirusami? 

Edit: nie 1GB na godzinę a 3GB na godzinę pracy!!!

Edytowane przez neo292

Kupiłem mx100 512GB

W planach upgrade całego sprzętu - zacząłem od dysku.

Męczy się w moim zabytku, core 2 duo + asus P5kE, niestety tylko sata2 więc cudu nie ma, ale i tak jest super szybki.

Pobiłem swój życiowy rekord partcjonowania:

Win7 + Win 8.1 + wolna partycja na Win 9 żeby potestować + Linux mint cinamon + Linux Kali +  + reszta.... :P

Działa rewelacyjnie, każdemu polecam, a biorąc pod uwagę cenę nie ma się co nawet zastanawiać i oglądać na konkurencje !

• Popieram 1

Prawie żaden SSD i HDD nie jest z takowymi dostarczany (wyjątki to spore droższe wersje "specjalne", które zawierają np. szyny do montażu, ale ich opłacalność jest zerowa). Śrubki dostajesz z budą.

• Popieram 1
Prawie żaden SSD i HDD nie jest z takowymi dostarczany

Ja do budżetowego Transcenda SSD340 dostałem 8 śrubek, sanki oraz soft do migracji, więc są wyjątki i nie trzeba ich szukać ze świecą.

@crysis1000

Nie kupuj 4Wordów za 1-3 złote, bo są marnie wykonane (bardzo giętkie). Delock robi dobre kable. Akasy nigdy nie kupowałem, więc nie wiem jak z jakością.

Edytowane przez 14r33k