Skocz do zawartości

Słuchawki z mikrofonem ~300 do Gier,Filmów,Muzyki

Recommended Posts

Budżet :300/400

Czego potrzebujesz?: Słuchawki Koniecznie z Mikrofonem

Przeznaczenie :gry,filmy,muzyka

Źródło (czyli do czego podepniemy dany sprzęt): Płyta główna asrock p67 pro
Oczekiwania
(czego oczekujemy od urządzenia):chcę aby słuchawki posiadały wejscie usb, długi dobrej jakości kabel,jakośc dzwięku podobna do tej z creative fatality 3d rage lub lepsza,wygodne i wytrzymałe,muszą to być słuchawki ZAMKNIĘTE,mikrofon dobrej jakości, nie chcę żadnego dopinanego microfonu typu zelman.
Inne (wszelkiej maści pytania):Brak

no faktycznie Razer Kraken 7.1 prezentuje się ładnie pod względem wyglądu jak i jakości dzwięku i ten mikrofon :) a posiadasz może te słuchawki bo czytając opinie o nich dużo osób pisze że strasznie uciskają na uszy, z słuchawek korzystam od 2-4 godz. więc chcę aby były wygodne(nie to co Creative 3d rage które musiałem sciągac juz po 1 godz.)

Witam, polecam przeczytać temat użytkownika adivxv5 (Polecane słuchawki nauszne). Kiedyś też miałem "pro gamier" słuchawki i jakością dzwięku nie imponowały. Lepiej zamiast tych Razerów i innych wynalazków lepiej kupić porządne NORMALNE słuchawki + dobry mikrofon.

Edytowane przez Arto90
  • Popieram 1

Arto90 czytałem to kilka razy są tam słuchawki bez mikro a tak jak pisałem niechce doczepianego microfony zelamna, słuchawki które są tam opisane są one do słuchania muzyki, ja wiem że "pro gamier" są to kitu ale nie wszystkie a mi własnie chodzi o to żeby miały dobry mikrofon i dobre pozycjonowanie w grach, wiem też że wiekszośc ludzi proponuje superluxy z mikrofonem od zelmana ale po 1 one mi sie niepodobaja po 2 mikro na kablu to porażka, tak więc chyba zdecyduje sie własnie na te razery poczytam o nich dokładniej i pewnie je zakupie.

co to jest ? ja tu widzę jakieś zabawki...

jedynie co można polecić to czerwone Superluxy HMC-631. Bierz pod uwagę, że zabawki4games są bardzo awaryjne, jak nie mikrofon się połamie, tak kabel gdzieś urwie, to w dodatku nie chcą działać na USB.

co to jest ? ja tu widzę jakieś zabawki...

jedynie co można polecić to czerwone Superluxy HMC-631. Bierz pod uwagę, że zabawki4games są bardzo awaryjne, jak nie mikrofon się połamie, tak kabel gdzieś urwie, to w dodatku nie chcą działać na USB.

Ciekawe dlaczego miliony użytkowników na całym globie są wierni takiemu sprzętowi i wracają po kolejne modele przy każdej nowej premierze? A sama konstrukcja tych superlux wygląda jak by się miała rozpaść po 10 minutach...

Ciekawe dlaczego miliony użytkowników na całym globie są wierni takiemu sprzętowi i wracają po kolejne modele przy każdej nowej premierze?

-bo nic innego lepszego nie słuchali, nie mając pojęcia o zwykłych słuchawkach.

-posiłkują się laickimi recenzjami na pclabie, benchmarku, itp.

-biorą przykład z zawodowych graczy, którzy są zresztą opłacani, aby chłam nakładać.

-marketing czyni cuda (bajeczki o pozycjonowaniu robią swoje). 

• Popieram 3

Ciekawe dlaczego miliony użytkowników na całym globie

Miliony much latają do gówna, mimo to nie jest ono dobre...

Wiesz na jakiej zasadzie działa 7.1 w słuchawkach? W jaki sposób dźwięk jest emulowany tak, że słyszymy go przestrzennie?

Miałeś styczność z inny konstrukcjami? Nie sądzę...

Poza tym gry nie są wymagającym środowiskiem dla słuchawek, dlatego biorą się pozytywne oceny. Dlatego nie potrzeba drogich słuchawek do gier, inna sprawa to muzyka, gdzie przy dobrej jakości wyciska się z nich wszystko, wtedy wady gamingowych konstrukcji są brutalnie obnażane.

Z typowo gamingowych producentów jedynie qpad się stara, jednak obarczone jest to wysoką ceną.

Topka (czy to w CS'a, LOL'a, SCII) gra na sprzęcie, który dostają od sponsorów. W domu często korzystają z przykładowo Senek PC360. Najlepsze jest to, że podczas najważniejszych eventów grają na wygłuszaczach Peltora, a jako słuchawek używają modeli dousznych.

Marketing to widzę robi wodę z mózgu ludziom. Adivxv5 oraz Cacek93 wszystko ci napisali co trzeba, jeśli dalej upierasz się przy gamingowym szrocie to wyrzucisz kasę w błoto ... Jeśli już faktycznie musisz posiadać słuchawki o jakich piszesz to wybrałbym z produktów Qpada (są to rebrandy takstarów/LD Systems, dlatego ich jakość jest wyższa) lub superlux HMC-631.

Proszę was jak mozna polecać sluchawki od razera?

Płacisz za fajny znaczek, dzięki któremu możesz szpanować w gimnazjum, który jest wart ponad połowę ceny słuchawek, a reszta ceny to dźwięk, który jest kiepski...

No ale to nie moje pieniądze i wybór. :)

Edytowane przez marycin