Skocz do zawartości

Nowa mysz- około 150zł.

Recommended Posts

Siema, od razu do sedna:

§  Budżet: około 150zł, ale jestem elastyczny co do ceny, byleby było warto(spokojnie możecie dawać propozycje wykraczające nieco ponad budżet)

§  Jakiej myszki obecnie używasz: Mysz A4Tech XGame Opto Oscar X748 Extra Fire

§  Jaką masz obecnie podkładkę: A4Tech XGame X7-200MP

§  Z jakich wartości DPI korzystasz: 1200

§  Ile cm przejeżdżasz myszką aby wykonać pełny obrót – cm / 360° w grach FPS: kilka?

§  W co grasz (gatunki oraz konkretne tytuły): LoL, CS:GO, reszta nie ma znaczenia

§  Ile przycisków używasz w myszce: w przeglądarce 2+wstecz,naprzód, w grach 2+1 boczny na kciuk

§  Chwyt: raczej fingertip

§  Jakie jest Twoje ułożenie palców na myszce (1+2+2 czy 1+3+1): 1+2+2

§  Wielkość dłoni (od czubka palca serdecznego do kciuka: 12cm

§  Dlaczego chcesz zmienić mysz: Moja już wysłużona, no i ma chyba wszystkie możliwe wady techniczne(interpolacja, 200hz odświeżania itp.)

§  Uwagi (wygląd, liczba przycisków, waga, materiał myszy): Wygląd bez znaczenia, może mieć nawet nadrukowaną Senyszyn na klawiszach, przyciski boczne niezbyt liczne, zależy mi przede wszystkim na jednym wygodnym przycisku na kciuk, który można przytrzymywać podczas ruchów myszą. Waga raczej niska, ale dobrze mieć możliwość regulacji. Materiał raczej matowy, ważne, by był wytrzymały i wygodny. Oprócz tego lubię myszy duże rozmiarem, jednak bez "garba"(raczej płaskie), dobrze, jeśli mają wypukłość na kciuk. Najważniejsza sprawa techniczna, by myszka była jak najbardziej precyzyjna, tj. żadnych wbudowanych akceleracji, jak w przypadku Logitech g500, nad którym myślałem. Mysz jak najbardziej powinna się ślizgać bez żadnych oporów. Jeśli byście mogli, zarzućcie przy propozycjach myszy od razu do nich podkładkę(najlepiej żeby komplet mieścił się w budżecie), choć nigdy na ten element nie zwracałem uwagi, to podobno bardzo wypływa on na samą mysz. Co do mozliwości programowania przycisków, przypisywania makr to jest mi to tito, bo nigdy się w to nie bawiłem. Aha, no i nienawidzę, jak mi coś świeci po ryju, więc jesli już mysz ma mieć świecidełka, to niech chociaż będzie możliwość ich wyłączenia.

Póki co myślałem o

- Zowie ec1 evo cl , ale trochę droga, chyba że mnie do niej przekonacie (najlepsza możliwa, lepszej nie będzie itd. :) )

- Thermaltake Saphira (podobno występuje w niej zjawisko przewidywania ruchów- prediction, a ja szukam czegoś maksymalnie dokładnego)

- Steelseries Kana v2 (nie bardzo odpowiada mi jej oburęczna ergonomia, w końcu jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, no może nie zawsze)

To tyle spamu. Pozdro!

Serio nikt nie jest w stanie pomóc? Może zbyt dużo tekstu? ;d

Edytowane przez Chlep

Zamiast ec 1 evo weź FK, bo z twojego posta wynika, jakby właśnie ją opisywał ;)  - płaska (bez garba), niska waga (ok 90g), świetny sensor A3090, nie taka mała, matowa, wbrew pozorom jest lekko, ale dobrze wyprofilowana, dobre ślizgacze (ale cienkie, wymagają twardszej podkładki np. świetna zowie g-tf speed), prosty wygląd bez świecidełek, dobra jakościowo.

Do tego za 100zł dobierasz zowie g-tf speed i masz extra sprzęcik :)

• Popieram 1

http://allegro.pl/mysz-dla-graczy-zowie-fk-pro-zywa-legenda-i4285074469.html Ostatnio natknalem sie na taka aukcje- jedyna wada to nadciety oplot kabla. Warto "zaryzykowac"? A czy na tym modelu nie beda wkurzac mnie przyciski boczne z prawej strony? Trzymam tam dosc kurczowo serdeczny palec.

EDIT: No i jeszcze cos takiego http://allegro.pl/nowa-myszka-gracza-razer-deathadder-nova-blue-i4281196320.html Deathadder niby starszy, ale czy fejk? Cena dobra, jest tez 12 mies. gwarancji... Ale chyba ma akceleracje, wiec moze to nie to.

Edytowane przez Chlep

Do fingertipa lepiej wziąć EC2 EVO CL jak EC1. FK również będzie dobrym wyborem. 

- Steelseries Kana v2 (nie bardzo odpowiada mi jej oburęczna ergonomia, w końcu jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego, no może nie zawsze)

Bardzo dobra myszka, ale nie poleciłbym jej pod fingertipa. :P

Tylko, ze ja sam nie jestem pewien, jaki mam ten chwyt wedlug klasyfikacji :D Najlepiej, jak wrzuce zdjecia, wraz ze swoim pieknym, fioletowym palcem. Tylko czesc srodrecza od palca wskazujacego nie ma styku z myszka, reszta lezy na grzbiecie myszy.  Nietypowe jest tez ulozenie malego palca, odpycham nim myszke od powierzchni, nie trzymam go na niej. Nadgarstek nie dotyka raczej myszki, a caly lezy na podkladce. Eee, dobra to brzmialo troche jak praca na anatomie, sory takie zboczenie "zawodowe".

http://s28.postimg.org/l4g72it2h/P1010097.jpg

http://s28.postimg.org/ef9nmi7qh/P1010098.jpg

http://s28.postimg.org/tlfpdfxrd/P1010099.jpg

http://s28.postimg.org/cbz8eu7xl/P1010100.jpg

Byc moze przyda sie ta informacja, nie wiem czy ja wczesniej zamiescilem, ale moja obecna mysza A4Tech 747 pasuje mi swoim ksztaltem, rozmiarem i ergonomia- dobrze lezy mi w reku i wlasciwie to moze byc tylko lepiej z nowa.

Edytowane przez Chlep

Kana v2 mysle, ze jest rzeczywiscie swietna opcja. Mam nadzieje, ze nie okaze sie za mala. Mam tez pytanie co do tego modelu, dlaczego jest az taka roznica miedzy kolorem czarnym, a bialym. Czyzby chodzilo o roznice rowniez w jakosci materialu?

Edytowane przez Chlep