lukyeti 2221 Napisano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Gra ktoś w to jeszcze? ja od 2 dni i mam pytanie Jak np nabijam exp na czołgu który ma już wszystko ulepszone to potem nie da się tego nigdzie wykorzystać?? Mam 3 czołgi i gram M2 jak mnie zabiją wychodzę i gram nową bitwę T2 żeby nabić kasę no i przy okazji leci exp na tym czołgu ale nie wiem co dalej z nim można robić? wymienić na złoto się nie da wykorzystać nie potrafię HELP Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Aj, mod był szybszy i chyba nie zapisało mojego posta . A więc - jeśli masz czołg elite(czyli wszystkie bajery odblokowane) to można zbierać doświadczenie na wyszkolenie załogi(czyli w sumie nie otrzymujemy expa tylko wszystko czołgiści biorą), lub nie zaznaczać tej opcji i zbierać doświadczenie na czołgu, które jedynie możemy spożytkować przez wymianę na free exp. A żeby to zrobić, trzeba mieć golda, a wymiana wychodzi 1 gold/25 expa z czołgu=25 free exp Free exp znaczy że może być użyty do każdego czołgu. Jego ilość masz podaną chyba pod ilością kredytów 1 Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Dzięki Johny tylko cholera skąd mieć to złoto bo mnie to juz wkur... jak chce dać wymień to nic tam nie działa nie kumam I wcześniej już spartoilłem bo nie wiedziałem że free exp trzeba trzymać i rozdałem przy modernizacji czołgów taka du*a ze mnie Poszedłem w amerykańce zobaczymy i jeszcze jedno gdzieś ludzie piszą że jakies tam czołgi lepiej zarabiają kasę skad oni to biorą ? gdzieś piszę ile czołg zarabia? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2011 Złoto kupuje się za prawdziwe pieniądze A piszą tak z doświadczenia, bo jeden czołg przy podobnej grze może przynieść ci 15k a w tym samym tierze inny czołg ma już 20k. No i do tego dochodzi zysk realny czyli koszty ammo i naprawy. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Gdzieś czytałem że podobno złoto rośnie 150szt dziennie o co tu chodzi? mi nic nie przybywa:( Czyli co zdobędę pierwszy ciężki czołg (usa) i koniec drzewka bo następny kosztuje 750 złota? Wydałem 100 000 na szkolenie 5 gostków ale chyba nie było warto:( Z tego co zauważyłem to najlepiej mi się gra T2 lub ewentualnie M2, T2 pięknie młucę ostatnio 6 skosiłem i to mój rekord M3 mi się gra tragicznie nawet nie wiem skąd mnie zabijają jakaś paranoja. Szkoda że nie da się odkryć wszystkich czolgów bez płacenia , wolałbym kupić grę w empiki za 50 zł i miec full wersje bo gra jest naprawdę świetna szkoda że czasami ludzie jeźdzą bez ładu i składu Na razie pomału zbieram ekipę, adriankiller i barto28 z bencha , plus mój kumpel to już 4 jakby jakaś 4 się znalazła można już powalczyć na treningowej:P mój nick CANTONA82, jest też adriankiller, barto28,dawler to moja czwórka do grania może jakiś sparing dzisiaj? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Gdzie to przeczytałeś o goldzie? Teraz jest slot na czołg za 150 golda, ale nigdzie nie ma o darmowym Pierwszym ciężkim czołgiem USA jest T1 Heavy, i z niego masz jeszcze 5 czołgów do zdobycia. Chyba patrzysz w sklepie(bo tylko tam są złote) także kliknij Badania->USA i masz całe drzewko co możesz odblokować. Gdyby ktoś byłby chętny do klanu to zapraszam na PW. Jeśli macie lepszy czołg czyli taki tier 7++ to do kompanii A, jeśli gorsze to do kompanii B. Jest rozdzielone, bo tylko kilkunastu graczy z najwyższymi tierami by grało, a tak praktycznie wszyscy grają. Co prawda kompanii B łatwo nie jest bo mają słabsze czołgi, ale i tak bardzo fajnie się gra z ludźmi gdzie jest jakaś kooperacja, taktyka. Wiesz jakie masz zadanie, gdzie masz jechać i co robić, jest dużo więcej zabawy niż na randomie. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) no ale do kampani trzeba mieć chyba konto premium? no poczytałem na necie i ogólnie chyba amerykańce są na odwal się zrobione dziś będę grał i będę miał do wyboru t1i shermana i chyba pójdę w shermana bo heavy podobno jak paczka zapałek z lufą a poza tym nie mam natury kampera tylko heja do przodu przyczajka rozwalenie i do przodu:P granie tym m3 lee to jakaś paranojaBEZ KITU nie wiem ale wydaje mi się że to trochę za słaby czołg do tych z którym go losują jeden strzał i papa:( mam 7000 expa plus 1900 wolnego i ciułam te pkciki i ciułam i końca nie widać a na shermana potrzeba 13500 chyba masakra ludzie pisali że jak widzą lee to od razu mają łatwy kąsek:P Edytowane 7 Czerwca 2011 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Nie, do plutonu(max 3 osobowy) trzeba mieć premium(przynajmniej ten co zakłada) A podział na kompanie to jest tylko klanowy, chodzi o podział ludzi, gdzie kto gra. T1 to jest pudełko z wykałaczką A co powiesz na to że ja gram teraz Hummelem i do zdobycia następnego czołgu mam... 116580 punktów Jeszcze ~40 000 punktów pozostało... A gram bez premki Cytuj Link to post Share on other sites
Deathstar 265 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Johny - jak się wysyła do Ciebie PM to pisze, że nie możesz już otrzymywać więcej... ale jestem chętny na wstąpienie do dywizji B Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 (edytowane) panowie co lepiej wziąć t1 heavy czy shermana? Edytowane 7 Czerwca 2011 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Zależy w co chcesz iść w dość wolne ale z pazurkami ciężkie, czy szybkie mediumy co też kąsają ale to nie to T1 na max da się przeżyć a później kolejna katorga (podobno mniejsza od T1) M6 który budzi się też dopiero na max Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Panowie potrzebuje pomocy zrobiłby mi ktoś jakaś fajną skórę czołgu do T2 medium? szukałem na necie BIEDA wiem że to czołg z niskiego poziomu ale gra mi się nim genialnie i chce go rozwinąć na max czyli 100% załogi dokupić bonusy itp itd no i jakiś fajny skin by się przydał próbowałem sam ale jakoś tego nie ogarniam sherman niech zbiera kasę na młodszego brata a co:P tez mam takie pytanie jak sa te plusy w garażu gdzie można kupićte dodatkowe bonusy np. 5% więcej expa dla załogi to można wypełnić 3 zakładki tym samym? Cytuj Link to post Share on other sites
Derlej 0 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 Fajna gierka. Grałem w betę a teraz od niedawna znowu zacząłem grać. Jak coś mój nick to Derlej. Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 11 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2011 świetnie już dodaje do znajomych:P fajnie mozna zmeiniać wygląd garażu:P Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 28 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 temat widzę umarł tak samo jak inne gry dla mnie:) od 2 tygodni tylko WOT na pulpicie zapisałem się do klanu Czterej Pancerni I Pies i mam juz T20 z 105mm ciężko się biję exp bez premium ale nie jest najgorzej przynajmniej mam satysfakcję że sam to wywalczyłem:) Coś mi ktoś wspominał że z nowym patchem nie będzie pershinga niech mnie nie wkurzają nie po to szedłem w mediumy żeby mi zabrali mój wypasiony przyszły czołg:) Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Właśnie ściągam i mam nadzieje, że się nie zawiodę. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Na początku będzie ciężko A tak się pochwalę... Mam GW Tiger, odblokowałem ISa(nie ma kasy ;d), brakuje mi 5800 free-expa do VK3001P(idę w niemieckie medy ) i właśnie dobijam do 5 tieru amerykańskich TD 1 Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ojj tam zaraz ciężko W NFS Worlda nie wydałem ani złotówki a nieraz się wygrywało z lambo itp Może jutro zdam relację co i jak. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Ja na tą grę też nie wydałem ani złotówki i... było jest ciężko Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Cholera miałes racje- jest ciężko. Wybrałem czołg T1. 3-krotnie brałem udział w bitwach i 3 razy poległem nie zabierając ze sobą żadnego czołgu przeciwnika. Fakt- jest ciężko. Inna sprawa to to, że mam cholernie wysoki ping w przybliżeniu ~220. Jak sprawdzić czy gram na serwerze europejskim czy tym zlokalizowanym w Ameryce Płn.? Cytuj Link to post Share on other sites
lukyeti 2221 Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 (edytowane) Panowie jakie ciężko? ja bez premki doszedłem do pershinga aktualnie posiadam pattona zbieram właśnie na mega działko jeszcze tylko 23 000 expa załoga 100% plus jeden perk 100% drugi perk 70% Jestem w klanie i gra się świetnie:) Do tego w garażu wczoraj kupiony wk3601, sherman do zarabiania, ruski t-28 ale czekam na nowego patcha bo zmieniają drzewka rozwoju i chce iść w is-7:) Rekord 8 killi t2:) mam premkę od jakiegoś czasu:) Edytowane 21 Lipca 2011 przez lukyeti Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 O, to ładnie lecisz. Ale jednak kupiłeś premkę Ja muszę zacząć grać bo coś mi się nie chce - mam BC2 to co to jest WoT? Ja mam rekord 9 killi na... arty GW Panther http://dl.dropbox.com/u/14909412/Uploads/worldoftanks%202011-07-06%2019-08-41-25.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Kurde pomoglibyście biednemu świerzakowi Ja też chce zabijać Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Graj a nie gadaj Nam nikt nie pomagał Ile masz już bitew rozegranych? Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 3 i 3 razy przegrałem, do tego mam wysoki ping (ponad 200), nawet nie wiem z jakim serwem się łączę Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts