Skocz do zawartości

[MULTI] World of Tanks

Recommended Posts

Ja mam camo na prawie każdym medzie i naprawdę dzieją się cuda. System spotingu w tej grze jest dość dziwny. Każdy czołg ma bazowy współczynnik kamuflażu. W tej grze zdażają się takie kwiatki, na otwartym terenie czołg bez cammo spotowany jest z 400m przez bata, a drugi taki sam z camo już nie. Przynajmniej tak było kiedyś, teraz nie wiem jak jest bo system camo zmienia się z każdym patchem. Gdzieś też kiedyś czytałem że po wystrzale camo daje nawet dym ale to chyba fake. Ja przykładowo na swoim AMX 13 90 mam full camo i jestem spotowany dopiero z 50m w krzaczorach.

Też gdzieś było że spotować czołgi można tylko do 450m, jeżeli czołg ma zasięg widzenia powyżej 450m, tak jak mój patton ma 472m, to będzie poprostu redukował współczynnik camo na czołgu.

Naprawa to podstawa na medach. Ściągną ci gąske i pędziesz stał przez 10 sec jak taka pała do lania. Ja nie wożę ale mój kolega zamiast wentylacji na T-62A wozi skrzynkę naprawczą żeby mu się gąski w ok 3 sec naprawiły. Żarówkę trzeba mieć na każdym czołgu, bez tego za daleko nie zajedziesz.

No tak na dobijanie to reload liczy się ponad wszystko :)

Taki żart spider nie obrażaj się wodzu :P

A na poważnie bardzo fajne medale wprowadzili w tym patchu , kilka już wyhaczyłem i jestem cholernie zadowolony że ktoś o nich pomyślał.

http://i.imgur.com/21iEfWS.jpg

Od lewej do prawej

• Łamacz kości – przyznawany za 5 trafień krytycznych (zabicie członka załogi, uszkodzenie/zniszczeni modułu)
  • Przesądny – przyznawany za wygraną bitwę, w której zostaliśmy postrzeleni przez 4 innych graczy.
  • Człowiek Demolka – przyznawany za zniszczenie czołgu, poprzez wybuch magazynu amunicji (prawdopodobnie musi odlecieć wieża).

http://i.imgur.com/mpcXNgL.jpg

• Strzelać, aby zabić – przyznawany za zdobycie większej ilości zadanych uszkodzeń, niż wytrzymałość twojego czołgu (np Is-7 2150 wytrzymałości musi zadać minimum 2151 DMG). Nie do zdobycia na Arcie
  • Zaufany przyjaciel w bitwie – Przyznawany za brak zadanych uszkodzeń wobec graczy z twojej drużyny w ciągu 50 bitew.
  • Nieprzebijalny – przyznawany za odbicie pocisków, których łączna wartość zadawanego średniego dmg wynosi więcej niż wytrzymałość twojego czołgu. Przykład: jadąc Isem-7 musimy odbić 3 pociski od Focha 155 (jeden pocisk posiada średnio 750 DMG). 3*750 = 2250 czyli więcej niż nasz Isek. :)

Dziwne bo jeszcze jest medal za zabicie 4-5 wrogów a tutaj go nie ma.

Edytowane przez lukyeti

Dodatkowo na m103 i e5 wrzucilem mokry magazyn. Chyba też go dam na kilku innych czołgach bo mam wrażenie że ammorack pada nad wyraz często. Praktycznie zaraz po jego naprawieniu dostaję hita i oczywiscie jaki modul pada- ammorack. Potem laduj 20s... masakra z tym.

Chłopie ja muszę te 14,5k expa uzbierać bo ta lufa stock to padaka istna. Mapy też nie przemyślane do licha są.

KV-85 to ma jedną bolączke straszną. Nie opuszcza praktycznie lufy w dół. Stopnie do dołu to tak mało, że wydaje się jakby nadal była prosto.

Edytowane przez darkatraz