szymcio9090 0 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Po aktualizacji biosu karty hd7770 mam czarny obraz, pulpit nie świeci się, wczytuje się a potem brak obrazu od ekranu "Zapraszamy". Na trybie awaryjnym działa. Korzystałem z tej strony http://www.techpowerup.com/vgabios/index.php?manufacturer=XFX&model=HD+7770 Oczywiście wybrałem dobry bios dla swojej karty. Instalowałem go programem Ati Winflash ale po trzech kwadratach i pół godziny czekania komp wiuchnął się, a wyłączyłem wszystkie programy, antywirus itd. Po resecie mam taki czarny obraz na ekranie. Zrobiłem kopię biosu przez gpu-z. Jak teraz przywrócić stary bios? Pomóżcie! Cytuj Link to post Share on other sites
Losko 7 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 (edytowane) Musisz wgrać stary bios w trybie awaryjnym. Skoro zrobiłeś kopię gpu-z to nie będzie problemu. Rób to samo co przy wgrywaniu biosu, który nie działa poprawnie. EDIT: Jeżeli masz zintegrowaną grafikę to możesz z niej zmienić bios. Edytowane 28 Maja 2014 przez Losko Cytuj Link to post Share on other sites
xprzemcio 102 Napisano 28 Maja 2014 Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 poczytaj o różnych metodach wgrywania biosów. Wgrywanie spod systemu to najgorszy pomysł. Najlepiej zrobić to z poziomu DOSa - dyskietka startowa i atiflash Jeśli karta działa w DOS, biso i przy ładowaniu systemu to po mojemu przeinstaluj sterowniki systemu. Mimo to lepiej wgrać bios od nowa i to spod DOSa Cytuj Link to post Share on other sites
szymcio9090 0 Napisano 28 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Wywaliłem wszystkie stery ATI, potem w awaryjnym driver cleanerem resztki i odpaliła normalnie. Wgrałem tamtą kopie i się udało wszystko jakoś. A miał ktoś może styczność z tym modelem od XFX? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts