Skocz do zawartości

Recommended Posts

To moze ktos mi zaproponuje cos dobrego do tej karty dzwiekowej? Nie oczekuje bog wie czego, ale wiem ze na pewno lepiej bedzie to dzialac niz moje obecne megalodony, ktore sa "gamingowe". ;) Dlatego prosze o pomoc. ;)

Ok, po rozeznaniu troche zostaly mi 3 pary sluchawek, kto mi pomoze? 

Ultrasone 780 HFI

AKG K551

Reloop SHP-1

Jedna z tych zamawiam, tylko prosze o pomoc, ktora najlepiej wybrac? Jak juz pisalem karta dzwiekowa SB ZX, zastosowanie gry FPS, muzyka. ;)

jak masz już SB ZX, który swoją drogą jest dobrą karta (jak dużo grasz w FPSy) to możesz dokupć mu ampa o2 (ze stanów ok 500zł z przesyłką ze strony jds, wyślą Ci jako gift więc nie zapłacisz innych podatków ;p)  + słuchawki akg Q701 (ok 800-900zł z usa z amazona z przesyłką) i masz praktycznie doskonały zestaw do grania :). Tyle, że słuchawki nie są zamknięte, ale jak chcesz osiągnąć maksa tego co możesz usłyszeć w takim np. CSie to właśnie otwarte dają dużo lepsze wrażenia.

Sam używam q701 z ZxR+o2 ale mam również Sb Z (czyli to co twój ZX) i różnice są znikome. Kompa mam dosyć głośnego więc specjalnie ciszy wokół nie mam, ale podczas grania otwarta konstrukcja słuchawek w niczym nie przeszkadza.

Dzieki, jednak wolalbym sobie dokupic jedynie sluchawki i mi starczy, nie jestem audiofilem, a poprotsu chce cos lepszego niz moje obecny Razer Megalodon i jak juz cos kupuje to chcialbym wybrac cos najkorzystniejszego. Moglbys mi polecic jakies same sluchawki, bez wiekszego kombinowania? :P

Edit.

Jako ze nie mam mozliwosci posluchac sobie jak graja poszczegolnei sluchawki to kieruje sie estetyka i najbardziej podobaja mi sie te relopp shp-1, oraz akg k550. Czy to beda dobre sluchawki do gier i do mojej karty? :) Ktore z nich lepsze? :)

Edytowane przez Fuhrer
Ultrasone 780 HFI AKG K551

Ultrasone gra bardziej efektownie z większym basem i trójwymiarowa sceną muzyczną, AKG bardziej skupia się bardziej na szerokiej, dużej scenie muzycznej.780 Grają "V" AKG zaś trochę bardziej neutralne.

na akg k550 również bardzo dobrze się gra, bo mają wyjątkowo dużą scenę jak na zamknięte i są właśnie zrównoważone. Pamiętaj, że im bardziej naturalne z mniejszym basem tym lepsze do FPSów. Na twoim Zx podbij sobie w sbx surround i crystalizer na maxa, daj bas na minimum i zwiększ do połowy częstotliwość przenikania wtedy będziesz dużo lepiej słyszał kroki w CSie, różnica jest na prawdę spora, ale jest to kosztem barwy poszczególnych odgłosów :). Na kartach Creativa bardzo dobrze się gra jak się dobrze je ustawi. Niestety nie wiem jak brzmią megalodony, wiec nei porównam.

Pamiętaj, że im bardziej naturalne z mniejszym basem tym lepsze do FPSów

no i po co pleciesz ten sek bzdur,tylko mieszasz autorowi w głowie ? Owszem jest trochę tych słuchawek przebasowionych wpływających na scenę ale to inny segment. Akurat sobie testuje AKG-K550 i Ultrasone 780 HFI (Counter Strike GO)  i w żadnym wypadku 780 gorzej nie pozycjonują, mimo świetnego basu ,wręcz przeciwnie bardziej namacalnie słyszy się tył oraz prawo, lewo .AKG robi to z lekką dyskretnoscią ale wciąć bardzo dokładnie, właśnie dzięki dużej scenie,choć  nie tak głębokiej jak 780.

a twoim Zx podbij sobie w sbx surround i crystalizer na maxa

w ten sposób tylko partaczysz dźwięk przy odpowiednich słuchawkach. 

Ok, skoro juz moge Popoytac eksperta, to powiedz mi, czy roznica naprawde bedzie wyczuwalna jak przesaide sie z Razer megalodon? :)

jeśli Ci słoń nie nadepną na uszy, to różnica będzie bardzo duża.

no i po co pleciesz ten sek bzdur,tylko mieszasz autorowi w głowie ? Owszem jest trochę tych słuchawek przebasowionych wpływających na scenę ale to inny segment. Akurat sobie testuje AKG-K550 i Ultrasone 780 HFI (Counter Strike GO)  i w żadnym wypadku 780 gorzej nie pozycjonują, mimo świetnego basu ,wręcz przeciwnie bardziej namacalnie słyszy się tył oraz prawo, lewo .AKG robi to z lekką dyskretnoscią ale wciąć bardzo dokładnie, właśnie dzięki dużej scenie,choć  nie tak głębokiej jak 780.

w ten sposób tylko partaczysz dźwięk przy odpowiednich słuchawkach. 

jeśli Ci słoń nie nadepną na uszy, to różnica będzie bardzo duża.

Bardzo dziekuje. ;) Tez glownie gram w CsGO! :) Czyli te ultrasone beda lepsze? 

Ps. Jaka ranga? :D

to już musiałbyś sam ocenić ,które lepsze, bo jedne i drugie maja mocne strony.Jak dla mnie Ultrasone prezentują lepszy dźwięk, w dodatku wszelkie wybuchy,strzały z broni są bardziej efektowniejsze na 780.Co jednak w AKG  się podoba, to że są mega wygodne ,780 mają większy nacisk na głowę, co nie każdemu podejdzie ale lepiej izolują.

rangę mam kałacha drugiego...

nikt nie gra w CSa, aby cieszyć się ładnym dźwiękiem, a jak znajdzie się taki to nawet nie pytam jaki poziom tam prezentuje, ustawia się tak, aby wyłapać możliwie najlepiej kroki i tyle To że odgłosy będą brzmieć płasko i nie będziemy słyszeć efektownego  wybuchu granatu to nawet lepiej bo nie rozkojarzają w rozgrywce. Wszystkie moje opinie są czysto pod gry z nastawieniem na maksymalną rywalizację a nie na niedzielne granie. Autorze, przed zakupem zasięgnij sobie jeszcze opinii na zagranicznych forach, abyś kupił na pewno to co chcesz.

Edytowane przez ezzio
nikt nie gra w CSa, aby cieszyć się ładnym dźwiękiem

i tu się tez mylisz, bo wiele osób zwraca na efektywność pozycjonowania oraz efektowność dźwięku.Neutralność AKG nie każdemu podchodzi,choć nie są to wcale idealnie neutralne słuchawki.Mnie się słuchało ich bardzo dobrze ale jakimś dźwiękowym eldorado, to nie są, lecz nie ma takich w tym budżecie.

oczywiście, że w grach chodzi o pozycjonowanie, ale to że dźwięki będą miały ładną barwę nie ma z tym nic wspólnego, w CSie dźwięk ma pomóc w namierzaniu wroga i nic poza tym. Wystarczy pójść na lana i posłuchać tego jak zawodnicy ustawiają sobie w korektorze dźwięk ;). Z tych słuchawek z którymi miałem do czynienia mogę je śmiało polecić, gdyż nie da się na nich zawieść grając w CSa, tym bardziej, że używałem ich z tą samą kartą co ma autor i wiem, że super się na nich gra. Niemniej chciałem coś więcej i wybrałem Q701. Autor pytał o opinie o nich to mu ją podałem. Jakby auto chciał takie bezwzględnie pod CSa to ath ad700 da się jeszcze wyrwać.