Skocz do zawartości

Recommended Posts

Postanowiłem zmienić mojego starego No-Name'a na jakąś lepszą obudowę. Chciałbym żeby była niezbyt duża i zgrabna tak żebyy postawić ją na biurku. Cena też żeby była w porządku do max 200 zł . Zasilacz Cooler Master 500 W B500 . Płyta główna to identyczny model jak ten http://www.morele.net/plyta-glowna-asus-m5a97-evo-r2-0-amd-970-2xpcx-dzw-glan-sata3-usb3-raid-ddr3-crossfire-514848/

Proszę o szybką pomoc.

W tej cenie masz:

-Zalman Z3 (przewiewna, nieźle ofiltrowana, 3 wentylatory)

-Zalman Z3 Plus j/w, ale tutaj masz okno i 4 wentylatory

-Zalman Z9 -przewiewna, solidniejsza od Z3, niestety ma dużą siatkę na boku, więc będzie się tam dostawać kurz

-SPC M40 -bogato wyposażona, dobrze ofiltrowana, niezbyt przewiewna, ogromna rozbieżńość w jakości (możesz trafić na bardzo słabą sztukę)

Osobiście wybrałbym Z3 Plus

• Popieram 2

Do pełnego ATX'a w tej cenie nie ma czego polecić.

Niemożność pracy tych obudów na boku wynika głównie z tego, że przenosiłyby się drgania dysków przez blachy. Na upartego można taką obudowę położyć na czterech kawałkach gumy.

• Popieram 1
Chciałbym żeby była niezbyt duża i zgrabna tak żebyy postawić ją na biurku

Nie będzie zawalała miejsca?

gdyż ma możliwość położenia n boku

Czy tylko mi się wydaje, że powyższe założenia się kupy nie trzymają? Autorze, mógłbyś określić o co chodzi? Obudowa położona na boku ani nie jest zgrabna, ani nie zajmuje mało miejsca, ani nie będzie ładnie wyglądała na biurku. Chyba, że nie zrozumiałem czegoś :/

• Popieram 3

A jaką polecisz do PRACY NA BIURKU ?

1. Wyłącz Caps-Lock'a

2. Każdą obudowę możesz postawić na biurku.

3. Większość bud pod ATX nie nadaje się do tego, aby je kłaść, co samo w sobie jest pomysłem raczej idiotycznym. 

• Popieram 5

Dobra spokojnie spokojnie. Uświadomiliście mi że na boku nie położę żadnej. Chodzi mi bardziej o niestandardowy kształt może jakiś sześcian albo coś. Żeby ładnie nie wyglądało a nie miało kształtu jak wieża Audio z lat 90.