Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Witam,ciekawi mnie jak odblokować pełną listę rozdzielczości w Windows 8.Posiadam 32 calowy telewizor firmy Thomson,który podłączyłem po tym jak padł mi mój wysłużony asus 22 calowy i tutaj pojawia się problem,ponieważ wedle windows'a mój monitor obsługuję rozdzielczość 1360x768.Dodałem sobie rozdzielczość w panelu sterowania nvidii,ale nie widzi mi tych rozdzielczości w grach Mam pytanie,czy jest jakaś możliwość odblokowania rozdzielczości poprzez windows'a ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Jest to niestandardowa rozdzielczość i gra którą uruchamiasz może jej po prostu nie obsługiwać. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 1920x1080 ? Chodzi mi o to,że rozdzielczość jest w miarę popularna,ale niestety nie wykrywa mi jej automatycznie(widz max 1360x768), więc w panelu sterowania nvidii ustawiłem sobie rozdzielczość niestandardowa 1920x1080,ale nie widzi mi tej rozdzielczości w grach Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Jeżeli podłączyłeś TV który ma rozdzielczość 1360x768, to nie uzyskasz 1980 x 1080. Wcześniej taka miałeś na monitorze a Tv jej nie obsługuje. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Nie rozumiemy się telewizor obsługuję tę rozdzielczość,nawet tak ma napisane w instrukcji,na pulpicie dzięki sterownikom nvidii,też mam tę rozdzielczość(funkcja dodaj własną rozdzielczość) ,ale w grach nie mam tej rozdzielczości Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Ok, podaj model TV, napisz jakim kablem podłączyłeś kompa do niego. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Thomson 32FR5234 (vga) Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Vga powinien bez trudu przesłać FullHD o ile jest porządny i zakładam że nie ma więcej jak 10 metrów. Próbowałeś podłączyć przez dostępne w TV złącze HDMI ? telewizor jest zgodny z HDCP więc powinno śmigać bez wymuszenia rozdzielczości w sterownikach. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Tak próbowałem,widzi rozdzielczość,ale źle ją wyświetla,natomiast na VGA,kiedy wymuszam te 1920x1080 obraz jest dobry,tylko nie mam tej rozdzielczości w grach Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Co to znaczy źle ją wyświetla? może w panelu nvidia masz już nakombinowane i to przez to, sprubój przywrócić ustawienia domyslne. Sprawdź czy pod HDMI będziesz miał rozdziałkę w grze. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 (edytowane) Tzn.przez HDMI obraz ma ostrzejsze barwy i ścina mi pasek(już próbowałem ustawień domyślnych).Wolałbym mieć podłączony telewizor przez kabel VGA. Edytowane 23 Maja 2014 przez Hajdusek Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 To skoro działa przez HDMI na FullHD, to jeśli masz możliwość sprubój podłączyć innym kablem vga w nim bym sie upartywał problemu. Cytuj Link to post Share on other sites
Hajdusek 1 Napisano 23 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 To dlaczego,kiedy podłączę pod inny monitor ten kabel to wszystko jest dobrze ? A poza tym już mówiłem,że na pulpicie mam przez ten kabel rozdzielczość 1920x1080,tylko że nie mam jej w grach (przez ustawienie własnej rozdzielczości w panelu nvidii).Wspominałem też,że przez HDMI obraz nie jest wyświetlany poprawnie.Jeszcze takie małe info,jak zmieniłem monitor to na początku był wykrywany jako stary ASUS,wtedy wszystko było dobrze i miałem 1920x1080 w grach.ja obstawiam,że to wina windows'a. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Adrian Napisano 23 Maja 2014 Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Kiedyś miałem taką dziwną przypadłość że podłączając TV do karty Nvidia aby dobrze wykrywało obraz musiałem restartować komputer. Okazało się to winą sterowników, może w tą stronę można pójść. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts