Szewa85 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A procesor bez OC jakie ma taktowania ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A procesor bez OC jakie ma taktowania ???Eeej tego nie wiesz? 3.0GHz Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 AAA TERAZ JUŻ WIEM A na co dzień używasz podkręconej karty czy jedziesz na standardzie Andrzej a może zrobisz kolejną recenzje "Jak taktowanie procesora wpływa na wydajność karty graficznej" :idea: Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Standardowe taktowania mi wystarczą, ale być może zrobię sobie specjalne podkręcone profile w RT (będzie to w trzeciej części poradnika RT) do 'wyjątkowych' gier. "Jak taktowanie procesora wpływa na kartę graficzną" było o tym co nieco w recenzji GTX285 Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Z tym "specjalnym profilem" to chodzi ci o to że zwiększa swoje taktowania tylko przy aplikacjach 3D a jak np.: siedzisz na necie i inne pierdoły to na standardzie leci Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Z tym "specjalnym profilem" to chodzi ci o to że zwiększa swoje taktowania tylko przy aplikacjach 3D a jak np.: siedzisz na necie i inne pierdoły to na standardzie leci Dokładnie tak Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Nie głupi plan ;) Ba nawet bardzo dobry ;) Karta tylko przy grach będzie wyciskała siódme poty ;) A co do twojej recenzji (GTX 285 vs GTX 9800) to STRALKER Czyste niebo - Na GTX 285 był aż taki przyrost mocy na tych samych ustawieniach No i czy te testy z Crysisa i STRALKERA były na podkręconej karcie No i na jakich rozdzielczościach grałeś na video Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 A co do twojej recenzji (GTX 285 vs GTX 9800) to STRALKER Czyste niebo - Na GTX 285 był aż taki przyrost mocy na tych samych ustawieniach No i czy te testy z Crysisa i STRALKERA były na podkręconej karcie No i na jakich rozdzielczościach grałeś na video Na tych samych ustawieniach, inaczej takie porównanie nie miałoby sensu. Na filmiku w rozdzielczości 1680x1050, grafika nie była podkręcana. Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 No to w takim razie GTX 285 ma niezłego kopa Szkoda że nie masz GTA IV bo chętne bym się dowiedział jak GTX 285 radzi sobie z GTA IV. A Far Cry 2 masz Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Choć wydaje mi się ze ta karta wszystko uciągnie na maksymalnych detalach w wysokich rozdzielczościach ??? Jakie jest twoje zdanie ??? Bo moim ta karciocha jest super Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Przecież nie na darmo określana jest jako najwydajniejszy układ jednordzeniowy Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 No tak ta karta wymiata A powiedz mi jedną rzecz z tego co wiem masz monitor FULL HD no i czy jest duża różnica w jakości obrazu niż w standardowym LCD Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 No tak ta karta wymiata A powiedz mi jedną rzecz z tego co wiem masz monitor FULL HD no i czy jest duża różnica w jakości obrazu niż w standardowym LCD W jakości? Wydaję mi się, że obraz na 26" względem 22" jest bardziej wyrazisty i bardziej ostry, ale to jest pewnie różnica w ustawieniach. Powiem tylko tyle, że nie chciałbym już się przesiadać z powrotem na 22 cale Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 WIĘKSZE = FAJNIEJSZE Ale masz podłączony monitor przez HDMI Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Ale masz podłączony monitor przez HDMI Przez DVI, ale robi się nie na temat :| Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 No wiem , sorry :? Ostatnie pytanie nie na temat : Ale ten monitorek jest FULL HD No i wracamy do GTX 285 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Tu jest jego opis: http://www.komputronik.pl/Monitory_LCD/ ... ,id,61201/ http://www.agito.pl/monitory-lcd/lg-255 ... 33695.html Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Dzięks , lookne na to A wracając do tematu to robiłeś testy 3D Mark Vantage Jak tak to karta ile punktów zgarnęła Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Niestety nie robiłem tego testu:/ Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A co do wentylatora karty to jaka jest jego słyszalność Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A co do wentylatora karty to jaka jest jego słyszalność U mnie? Zerowa To jest pojęcie względne :mrgreen: To zależy jak kto ma wyciszony komputer. W 3D, wiadomo, będzie słychać. Ja mu zmniejszyłem obroty za pomocą Riva Tuner do 30% ~970RPM (oczywiście w 2D). Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A co sądzisz o kupieniu mat wyciszających no i czy one będą miały jakiś wpływ na temperaturę (podwyższą ją) Cytuj Link to post Share on other sites
Andrzej Michalski 1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Jak obkleisz dokładnie obudowę, to IMO coś to da, ale temp też może się zwiększyć. Podstawa to dobre chłodzenie, przynajmniej jeden went z przodu i drugi z tyłu wyciągający nagrzane powietrze. Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 No tak chłodzenie najważniejsze. Cytuj Link to post Share on other sites
Szewa85 0 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Przepraszam za spam (2 odpowiedz pod rząd) Obudowa będzie taka http://www.komputronik.pl/Obudowy/Therm ... ,id,62256/ planuje do niej jeszcze kupić 3 wentylatory 140 mm czyli będzie tak : 1 wentylator 120mm, 1 wentylator 230mm, 3 wentylatory 140 mm Dobrze ochłodzi i pomieści GTX 285 ??? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts