Skocz do zawartości

Czy GTX 750Ti to dobry wybór?

Recommended Posts

Cześć.

Chciałem złożyć komputer, większość części już mam. Mam jednak problem z dobranie karty graficznej.

Myślałem, żeby kupić NVIDIE do 600zł.

Moje podzespoły:

-i3 3240 - 3,4

-SilentiumPC Brutus M23

-zasilacz Corsair VS 550W ATX 120mm

To tylko te najważniejsze.

Komputer będzie przeważnie używany do gier, ale nie do tych z wyższej pułki.

Czy GTX 750Ti to dobry wybór? Jaką byście dokłdnie kartę polecili?

Moze tą? GeForce GTX 750Ti Gigabyte 2GB HDMI i DVI i DSUB. O tych kartach 750Ti nie ma żadnych recenzji, opinii, więc nie wiem czy to dobry wybór.

750Ti jest nieopłacalna. W tym budżecie znajdziesz np. R7 265. Jeśli nie przeraża Cię pobór prądu (~360W w stresie), to najwydajniejszą kartą będzie MSI GTX570 z proline.

-SilentiumPC Brutus M23

Wtopiłeś trochę z tą obudową, ale już za późno 

Edytowane przez szembor5
  • Popieram 1

Czyli do 600zł, najlepszym wyborem jest R7 265. A jaką firmę najlepiej polecacie? Asus? Sapphire? Oprócz M23 jakie jeszcze polecacie? zalman z3? A może tą M40?

miałem gf 570GTX , potem radeona 7850 2GB a teraz mam GF 750TI OC z którego jestem najbardziej zadowolony , krótki przykład : 

GF 570GTX - BF4 Multi - detale średnie  = spadki fps 15-50 klatek 

Radeon 7850 2GB - BF4 multi - detale wysokie + mantle = szarpanie , brak płynności . Ustawienie DX11 niewiele poprawia 

GF 750TI + wysokie OC i BF4 multi - detale wysokie = stabilny FPS 50-60 klatek . Gra się o wiele płynniej niż na poprzednich kartach . Karta jest kompletnie nie słyszalna , nie nagrzewa się ( max temp 51C) do tego świetnie się kręci . i Pobiera bardzo mało prądu . 

• Popieram 1