radekone 0 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Czy monitor VA to dobry wybór do takich wymagań, czyli internet i trochę obróbki zdjęć. Mogę mieć EX231Wp w cenie Della U2414H i nie wiem czy VA czy IPS zda egzamin lepiej. Gry i filmy nie są brane pod uwagę Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 tak raczej skłaniałbym się ku NEC Cytuj Link to post Share on other sites
radekone 0 Napisano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Jeszcze mam opcję dołożyć 200 zł do EV2336W (on jest chyba na PLS Samsunga, tak jak FS2333?) i raczej nie chcę szukać dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 z tego co wiem użyto w nim AH-IPS od LG, choć spotkałem się z opinią, że jednak AD-PLS (oba panele zachowują się bardzo podobnie i żeby sprawdzić na pewno trzeba by rozebrać jakąś sztukę), jedyne co może być nie halo z tym NEC to migotanie podświetlenia, to stary model, nikt nie myślał wówczas o tym by zastosować przetwornicę DC zamiast PWM, jeśli możesz to zobacz jak to wygląda w praktyce, czy migotanie nie będzie ci dokuczało natomiast jeżeli w grę wchodzi wyższy budżet można poszukać FS2331 (cPVA, dobra elektronika, tylko ergonomia leży, ale pasuje do niego flex stand jakby co), jeszcze jakieś sztuki zostały, niemniej raczej sugerowałbym większą przekątną, plamka na 23" FullHD daje już czytelne fonty, ale dopiero na 24" pracuje się przyzwoicie NEC EA244WMi też fajny model, ale już wyraźnie droższy, podobnie jak EV2436W Cytuj Link to post Share on other sites
radekone 0 Napisano 21 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Po prostu go dzis zamowilem i przekonam sie sam. Cena dobra, w przeliczeniu 900zl z przesylka. Jak bedzie kiepski to zwroce (u mnie jest na to 14 dni bez podawania przyczyny), przynajmniej nie bede miec watpliwosci, ze trzeba dolozyc do dobrego IPS/PLS. Raczej bym juz wtedy celowal w FS2333, albo cos 24". FS2331 niestety jest u mnie juz niedostepny nawet na rynku wtornym, ale to jest ta sama matryca co w powyzszym jak doczytalem (no chyba ze ktos w blad wprowadzil). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts