Skocz do zawartości

Samsung Galaxy S5 vs. Sony Xperia Z2 ?

Recommended Posts

Wynik z AnTuTu Benchmark - 31846 - wynik świetny.

CPU: dobrze, obsługuje duże aplikacje i wielozadaniowość.

RAM: Świetnie, grafika 2D: Świetnie, Grafika 3D: Świetnie,duże gry nie powinny sprawiać żadnych problemów.

UX Android 4.4.2

Wielozadaniowość: 6201

Środowisko uruchomienia: 3477

Operacje RAM: 1184

Prędkość RAM: 3060

CPU: 2265 MHz (x4)

CPU liczby całkowite: 2873

CPU liczby zmiennoprzecinkowe: 3249

GPU Adreno 330

Grafika 2D: (1080x1776): 1632

Grafika 3D: (1080x1776): 7781

Pamięć I/O: 1744

Baza danych I/O: 645

Na chwile obecną przed ponownym zakupem zastanawiałbym się nad:

Samsung Note 3,

Sony Xperia Z2,

Apple Iphone 6 (jak wyjdzie).

Ale z racji dużego wyświetlacza to za pewne bym patrzył tylko na te 2.

Kolego, Ostry 77, wypowiedź się proszę na temat Nota. Coś napisz, jak wrażenia z użytkowania, i dlaczego chcesz go zmienić, co w nim jest nie tak?

To jest w nim nie tak że mam go 7 miesięcy -znudził mi się po prostu i brakuje mi premium wykonania - na które nie narzekam.

Nie chcę wymienić - po prostu już wymieniłem i mam białą Z2 przed sobą ze smartwatchem 2 który się aktualizuje.

Wrażenia super - wykonanie miodzio a słuchawki fantastyczne.Brak rysika został wynagrodzony w 100%.

A napiszesz wrażenia z użytkowania Nota 3? Warto w taki telefon zainwestować? Jak go porównasz z Xperia Z2? Co jest lepsze a co gorsze?

Jak wrażenia z głośnika rozmów, wibracji w sony xperia z2? Sprawdzałeś wodoszczelność?

Nie sprawdzałem wodoszczelności bo po co..?Jest to dobrze - jakby jej nie było również nie wrzucam telefonów do basenu ani nie biorę z nim prysznica.

Oba telefony dobre Z2 - lepsze wykonanie a Note 3 - więcej bajerów związanych z S-Pen .W Z2 bardzo dobry wyświetlacz w Note 3 cukierkowy ale na swój sposób też super.

Wcale Z2 nie jest takie nieporęczne - jak dla mnie w sam raz nie przeszkadzają nawet krawędzie.

Rozmowy na wysokim poziomie nie widzę różnicy, a co do wibracji to nie wiem o co Ci chodzi...

Jak się ma wydać ostatnie pieniądze na telefon to nie warto kupić żadnego, jak się ma dużo to warto inwestować w TOP smartfona ale jak sięszybko coś nudzi i chce raz a porządnie zainwestować radzę kupić coś za 1000-1200 i zmieniać częsciej bo zapewniam że telefonu teraz nikt nie ma rpzez 2 lata(z wyjątkami).Ja nie wytrzymam z 1 więcej niż pare miesięcy(Note 3 to ewenement).

W ogóle telefon każdy się nudzi także jak sięznudzi to biorę następny żaden problem.

Kij z tymi wersjami prime dla matołów.Bo jak nazwać kogoś kto chce wymienić S5 na S5 Prime lub kogoś kto jest w stanie dopłącić 5 stówek dlatego aby tel był 8% wydajniejszy...

S5 kicha a G3 jeszcze większa - totalne 0 innowacji jeszcze jakby była obudowa taka jak się zapowiadała to co innego...ani 1 rzzeczy w sofcie nie dorobili względem G2.A 2K na ekranie to dobitny przykład numerkowości w specyfikacjach.

Co robi w wolnej chwili posiadacz G3?Ogląda w 2K...ekran główny :D

Póki co nic sensownego w sieci nie będzie ale w sierpniu już bedzie wiadomo wszystko łącznie z wyglądem i specyfikacją.

Choć w Note 3 do samego końca utrzymali wygląd rysika+ funkcje.

Ogólnie po przesiadce z samsunga i lekkich niedoróbek człowiek chce porządnie działającego sprzętu z super wykonaniem - teraz zostaje Z2 jeśli do tego ma dojść super aparat.

PS póki co nie jestem aż tak zaskoczony aparatem w Z2 - ponoć Sony już ma łatkę poprawiającą nagrzewanie podczas filmowania i szumy - jest ich czasem sporo.

PS2 - dioda doświetlająca w Z2 w porónaniu do Note 3 jest żałosna - ale spełnia swoje zadanie.Nie liczcie że to będzie dobra "latarka".

Mał edit co do mojej wypowiedzi - w warunkach dziennych aparat w Z2 miażdży reszte konkurencji androidowej z dobitnym zaakcentowaniem MIAŻDŻY.

WIdziałęm fotki S5 na 47"FHD oraz moje robione w tej samej sekundzie z tego samego miejsca - różncia jest i to spora.

WIeczorem teścik w tym samym miejscu ze słabym i 0 oświetleniem.

A co do diody - spisuje się bardzo dobrze - w Samsungach te diody są za mocne i zdjęcia są prześwietlone(?) w nocy jak i w słabym świetle jest OK.

Mał edit co do mojej wypowiedzi - w warunkach dziennych aparat w Z2 miażdży reszte konkurencji androidowej z dobitnym zaakcentowaniem MIAŻDŻY.

Panowie z tej stronki jak i Pclabu, czy innych nie mają wątpliwość ze zdjęcia cyka lepiej S5

http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-LG-G3-vs-Samsung-Galaxy-S5-Galaxy-Note-3-iPhone-5s-LG-G2-Sony-Xperia-Z2-HTC-One-M8_id3728

Dokładnie.

Ja to samo zrobiłem - na automacie zdjęcia były co najwyżej średnie + dochodzi różnica w wyświetlaczach i zdjęcia wydały mi się blade i w ogóle gorsze pod każdym względem.

Niech ktoś zrobi 2 zdjęcia S5 i Z2 - automatem i potem ustawi telefon tak jak trzeba - o ile w auto mogą się oba telefony równać to w ręcznym S5 nie mają podejścia.A różnice widać najlepiej na dobrym monitorze lub TV.

Zdjęcia z note 3 i S5 są prawie takie same różnica jest minimalna - aczkolwiek nie wiem dlaczego w tym teście Note 3 jest tak wysoko skoro Z1 była lepsza w wielu porównaniach a teraz jest Z2 i S5(która jest lepsza od Note 3).

Coś mi tutaj nie gra...

myślisz, że testowali je w trybie automatycznym ? według mnie mało prawdopodobne i bardzo amatorskie podejście. Na PC labie testowali w różnych trybach. Porównywałeś te dwa modele ze sobą (Z2 i S5) , że tak pewny jesteś, chętnie zobaczymy próbki , sam jestem bardzo ciekaw. :)

Tak porównywałem oba telefony w identycznych warunkach obok siebie.

To pooglądaj testy ja osobiście czytałem chyba 2 "aparatowe" porównania zaraz po zakupie jeszcze raz dokłądnie i były wykonane w trybie automatycznym bo zapewne panom redaktorkom nie chciało się bawić w ustawianie - najlepiej cyknąć a AUTO 8MPxjak można mieć śmiało w 16:9 - 15,5 MP.

Sam na początku jak miałem auto na nawet 5MP myślałem że aparat działa nie tak jak powinien,wystarczyło włączyć na 15,5 też w auto no i sprawa się wyjaśniła.

Jak wszystko dobrze pójdzie to może i wieczorem wrzucę zdjęcia a jak nie to w niedzielę wieczorem.

Wszystko jedno - oba robią już zdjęcia na bardzo zadowalającym poziomie choć chyba Z1 i Z2 nie radzi sobie dobrze w ciemnościach.Ale...nie ma telefonu który sobie radzi w satysfakcjonujący sposób.

• 5 miesięcy temu...

Sory, ze tak odświeżam, ale właśnie troche pokropilem pod bieżącym kranem moją Z2, zaślepki były zamkniety, ale patrze obok sim czerwony kwadrat, myślę przerażony - czy to oznacza, że zalany? Możecie w końcu powiedzieć? Niby nie, ale nadal nie wiem. Jak patrze pod kątem to tam jest jeszcze jeden znacznik (pod kartą sim) i ten jest biały - czy to o ten znacznik chodzi?