eVerest 1092 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za opinię. Sam nie wiem czy nie zaryzykować i kupić S4 I9506 ze procesorem co jest w Note 3 czyli Snapdragon 800. Z tego co widzę to praktycznie Z2ka ma przewagę nad S4ką we wszystkim. Cytuj Link to post Share on other sites
durro 2 Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Wynik z AnTuTu Benchmark - 31846 - wynik świetny. CPU: dobrze, obsługuje duże aplikacje i wielozadaniowość. RAM: Świetnie, grafika 2D: Świetnie, Grafika 3D: Świetnie,duże gry nie powinny sprawiać żadnych problemów. UX Android 4.4.2 Wielozadaniowość: 6201 Środowisko uruchomienia: 3477 Operacje RAM: 1184 Prędkość RAM: 3060 CPU: 2265 MHz (x4) CPU liczby całkowite: 2873 CPU liczby zmiennoprzecinkowe: 3249 GPU Adreno 330 Grafika 2D: (1080x1776): 1632 Grafika 3D: (1080x1776): 7781 Pamięć I/O: 1744 Baza danych I/O: 645 Na chwile obecną przed ponownym zakupem zastanawiałbym się nad: Samsung Note 3, Sony Xperia Z2, Apple Iphone 6 (jak wyjdzie). Ale z racji dużego wyświetlacza to za pewne bym patrzył tylko na te 2. Kolego, Ostry 77, wypowiedź się proszę na temat Nota. Coś napisz, jak wrażenia z użytkowania, i dlaczego chcesz go zmienić, co w nim jest nie tak? Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 To jest w nim nie tak że mam go 7 miesięcy -znudził mi się po prostu i brakuje mi premium wykonania - na które nie narzekam. Nie chcę wymienić - po prostu już wymieniłem i mam białą Z2 przed sobą ze smartwatchem 2 który się aktualizuje. Wrażenia super - wykonanie miodzio a słuchawki fantastyczne.Brak rysika został wynagrodzony w 100%. Cytuj Link to post Share on other sites
durro 2 Napisano 14 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 A napiszesz wrażenia z użytkowania Nota 3? Warto w taki telefon zainwestować? Jak go porównasz z Xperia Z2? Co jest lepsze a co gorsze? Jak wrażenia z głośnika rozmów, wibracji w sony xperia z2? Sprawdzałeś wodoszczelność? Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Nie sprawdzałem wodoszczelności bo po co..?Jest to dobrze - jakby jej nie było również nie wrzucam telefonów do basenu ani nie biorę z nim prysznica. Oba telefony dobre Z2 - lepsze wykonanie a Note 3 - więcej bajerów związanych z S-Pen .W Z2 bardzo dobry wyświetlacz w Note 3 cukierkowy ale na swój sposób też super. Wcale Z2 nie jest takie nieporęczne - jak dla mnie w sam raz nie przeszkadzają nawet krawędzie. Rozmowy na wysokim poziomie nie widzę różnicy, a co do wibracji to nie wiem o co Ci chodzi... Jak się ma wydać ostatnie pieniądze na telefon to nie warto kupić żadnego, jak się ma dużo to warto inwestować w TOP smartfona ale jak sięszybko coś nudzi i chce raz a porządnie zainwestować radzę kupić coś za 1000-1200 i zmieniać częsciej bo zapewniam że telefonu teraz nikt nie ma rpzez 2 lata(z wyjątkami).Ja nie wytrzymam z 1 więcej niż pare miesięcy(Note 3 to ewenement). Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Obstawiam,że Z2ka Ci się szybko znudzi nie za górami G3 PRIME i S5 PRIME. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 14 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 W ogóle telefon każdy się nudzi także jak sięznudzi to biorę następny żaden problem. Kij z tymi wersjami prime dla matołów.Bo jak nazwać kogoś kto chce wymienić S5 na S5 Prime lub kogoś kto jest w stanie dopłącić 5 stówek dlatego aby tel był 8% wydajniejszy... S5 kicha a G3 jeszcze większa - totalne 0 innowacji jeszcze jakby była obudowa taka jak się zapowiadała to co innego...ani 1 rzzeczy w sofcie nie dorobili względem G2.A 2K na ekranie to dobitny przykład numerkowości w specyfikacjach. Co robi w wolnej chwili posiadacz G3?Ogląda w 2K...ekran główny Cytuj Link to post Share on other sites
durro 2 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 To co po Sony Xperia Z2? Największy plus tego telefonu to słuchawki z aktywną redukcja szumów. Chodzi mi o ogłośny dźwięk wibracji? Następny mój telefon to coś z większym wyświetlaczem albo iPhone 6. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Po Xperii Z2 albo zachaczę o M8 chwilowo albo poczekam już na Note 4/Xperie Z3. Coś się wymyśli :-) Cytuj Link to post Share on other sites
durro 2 Napisano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Note 4 hmm ciekawe....trzeba powęszyć po sieci co on tam będzie mieć... Xperia Z3 myślę, że raczej ja odpadam w tej kwestii. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Póki co nic sensownego w sieci nie będzie ale w sierpniu już bedzie wiadomo wszystko łącznie z wyglądem i specyfikacją. Choć w Note 3 do samego końca utrzymali wygląd rysika+ funkcje. Ogólnie po przesiadce z samsunga i lekkich niedoróbek człowiek chce porządnie działającego sprzętu z super wykonaniem - teraz zostaje Z2 jeśli do tego ma dojść super aparat. PS póki co nie jestem aż tak zaskoczony aparatem w Z2 - ponoć Sony już ma łatkę poprawiającą nagrzewanie podczas filmowania i szumy - jest ich czasem sporo. PS2 - dioda doświetlająca w Z2 w porónaniu do Note 3 jest żałosna - ale spełnia swoje zadanie.Nie liczcie że to będzie dobra "latarka". Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 PS2 - dioda doświetlająca w Z2 w porónaniu do Note 3 jest żałosna Trzeba na to się przygotować. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Mał edit co do mojej wypowiedzi - w warunkach dziennych aparat w Z2 miażdży reszte konkurencji androidowej z dobitnym zaakcentowaniem MIAŻDŻY. WIdziałęm fotki S5 na 47"FHD oraz moje robione w tej samej sekundzie z tego samego miejsca - różncia jest i to spora. WIeczorem teścik w tym samym miejscu ze słabym i 0 oświetleniem. A co do diody - spisuje się bardzo dobrze - w Samsungach te diody są za mocne i zdjęcia są prześwietlone(?) w nocy jak i w słabym świetle jest OK. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Mał edit co do mojej wypowiedzi - w warunkach dziennych aparat w Z2 miażdży reszte konkurencji androidowej z dobitnym zaakcentowaniem MIAŻDŻY. Panowie z tej stronki jak i Pclabu, czy innych nie mają wątpliwość ze zdjęcia cyka lepiej S5 http://www.phonearena.com/reviews/Camera-comparison-LG-G3-vs-Samsung-Galaxy-S5-Galaxy-Note-3-iPhone-5s-LG-G2-Sony-Xperia-Z2-HTC-One-M8_id3728 Cytuj Link to post Share on other sites
Tabalan 348 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Jak się używa trybu automatycznego to tak jest. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Dokładnie. Ja to samo zrobiłem - na automacie zdjęcia były co najwyżej średnie + dochodzi różnica w wyświetlaczach i zdjęcia wydały mi się blade i w ogóle gorsze pod każdym względem. Niech ktoś zrobi 2 zdjęcia S5 i Z2 - automatem i potem ustawi telefon tak jak trzeba - o ile w auto mogą się oba telefony równać to w ręcznym S5 nie mają podejścia.A różnice widać najlepiej na dobrym monitorze lub TV. Zdjęcia z note 3 i S5 są prawie takie same różnica jest minimalna - aczkolwiek nie wiem dlaczego w tym teście Note 3 jest tak wysoko skoro Z1 była lepsza w wielu porównaniach a teraz jest Z2 i S5(która jest lepsza od Note 3). Coś mi tutaj nie gra... Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 myślisz, że testowali je w trybie automatycznym ? według mnie mało prawdopodobne i bardzo amatorskie podejście. Na PC labie testowali w różnych trybach. Porównywałeś te dwa modele ze sobą (Z2 i S5) , że tak pewny jesteś, chętnie zobaczymy próbki , sam jestem bardzo ciekaw. Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Tak porównywałem oba telefony w identycznych warunkach obok siebie. To pooglądaj testy ja osobiście czytałem chyba 2 "aparatowe" porównania zaraz po zakupie jeszcze raz dokłądnie i były wykonane w trybie automatycznym bo zapewne panom redaktorkom nie chciało się bawić w ustawianie - najlepiej cyknąć a AUTO 8MPxjak można mieć śmiało w 16:9 - 15,5 MP. Sam na początku jak miałem auto na nawet 5MP myślałem że aparat działa nie tak jak powinien,wystarczyło włączyć na 15,5 też w auto no i sprawa się wyjaśniła. Jak wszystko dobrze pójdzie to może i wieczorem wrzucę zdjęcia a jak nie to w niedzielę wieczorem. Wszystko jedno - oba robią już zdjęcia na bardzo zadowalającym poziomie choć chyba Z1 i Z2 nie radzi sobie dobrze w ciemnościach.Ale...nie ma telefonu który sobie radzi w satysfakcjonujący sposób. Cytuj Link to post Share on other sites
eVerest 1092 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Nie brakuje Ci optycznej stabilizacji w Z2ce? Cytuj Link to post Share on other sites
ostry.77 207 Napisano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2014 Aż takim fotografem wybrednym nie jestem. Jeśli miałoby to poprawić komfort i jakość to czemu nie...ale ogólnie jest dobrze i lepiej niż w Note 3. Cytuj Link to post Share on other sites
muf18 56 Napisano 19 Listopada 2014 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Sory, ze tak odświeżam, ale właśnie troche pokropilem pod bieżącym kranem moją Z2, zaślepki były zamkniety, ale patrze obok sim czerwony kwadrat, myślę przerażony - czy to oznacza, że zalany? Możecie w końcu powiedzieć? Niby nie, ale nadal nie wiem. Jak patrze pod kątem to tam jest jeszcze jeden znacznik (pod kartą sim) i ten jest biały - czy to o ten znacznik chodzi? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts