Skocz do zawartości

Karta Graficzna do ~350

Recommended Posts

Witam .

Mam dylemat jaką karte graficzna kupić bo zintegrowana mnie nie zadowala .

Mój budżet to około 350zl .

Mój PC :

Procesor : Intel Pentium G630

MOBO: MSI MS7728

RAM : 1x4GB GoodRam

Zasilacz : 350W Fortron

Dysk : Seagate 500GB

Monitor: LG Flatron W1941s

wiem ze sprzet słaby ale sądze ze nienajgorszy

myslalem nad Radeon 7770 ale nwm czy to dobry wybór

dodam ze chciałbym pograć w nowsze gry

Edytowane przez BR7074

no to co simon zalinkował jest najlepszym rozwiązaniem, a co do hd7770 vs r7 250x to są tak samo wydajne karty, jedynie r7 ma mniejszy pobór prądu i jest nowszą konstrukcją, wraz z nowymi sterami będzie zapewne wydajniejsza z miesiąca na miesiąc 

Edytowane przez k0chan
  • Popieram 2

Karta sama w sobie i na wysokie detale przy monitorze 19cali wystarczy ale na ile procek da radę tego nie wiem... może i nawet w niektórych tytułach dość nowych będzie się dało pograć w miarę ok na średnich/wysokich tak że śmiało :)

ja na hd7770 grałem we wszystko high/ultra w 1920x1080, tylko w niektórych grach wyłączałem aa i cienie dawałem na low (albo off) a taki r7 260x jest wydajniejszy ok 10-15% więc masz odpowiedź ;) - radki nie lubią AA i cieni, zauważyłem (w sensie ostro fps leci, szczególnie na tych słabszych kartach)

Jest taka szansa i to wielu tytułach raczej tak, tylko dolny fps/ilość klatek czasami może być niski przy miejscach lubiących obciążyć procesor, nie oszukujmy się twój procek to nie demon szybkości, w miejscach gdzie więcej zależy od karty graficznej i w takich grach możesz liczyć na niezłą płynność i ultra lub tak jak mówił Kochan czasem uciąć trochę z tych wygładzań a resztę detali pozostawić na ultra co dalej bardzo cieszy oko :)

k0chan ja niebede grał w FHD ponieważ monitor mój ma max 1366x768 . na takiej rozdzielczości mogę liczyć że będę grał na ultra?

oczywiście, tylko to o czym wspomiał sowix, w grach siedzących na CPU (BF3/4 multi np) będziesz miał spadki i rwania przez swój procesor, karta pokroju hd7770 czy r7 260x w tej rozdzielczości (1366x768) praktycznie w każdej grze z ustawieniami na maxa sobie poradzi (żeby cię uświadomić, to jest sporo słabsza rozdzielczość od 1280x1024 , w której się kiedyś na popularnych monitorach 4:3 grało ;)

no wiem że mój procesor nie jest zbyt szybki, ale sądzę ze to był lepszy wybór niż jakiś amd :)

no niż jakiś 2 rdzeniowy to może tak ;) przynajmniej masz możliwość jakiegoś i5 sobie wstawić - tani 4 rdzeniowy athlon jest szybszy od tego twojego g630 w grach korzystających z wielordzeniowości, to tak na marginesie ;)

• Popieram 1