djmrowa 7 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Witam Od pewnego czasu zaczęły zacinać mi się filmiki na YouTubie ale tylko w jakościach HD i Full HD. Historie, ciasteczka itd czyszczę regularnie co 1-2 dni. Łącze 10mb/s nie zawiesza się ani nie traci mocy, ping < 40 (mniej niż 40 ) Komp w sygnaturze ale... CPU: Phenom II 955 COOLER: SPC Fera 2 GPU: GTX 560 Gainward MOBO: AsRock 970 pro3 RAM: Crucial 8GB cl9 HDD:WD Blue 750GB PSU: Corsair VS 450W CASE: CM Elite K350 Cytuj Link to post Share on other sites
Kielek44 114 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Czy Flash zaktualizowany? Jaka przeglądarka? Jaki system? Czy komp nie ma żadnych wirusów? Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Flash aktualny; Win7 64bit 4,5 miesiąca temu zainstalowany; Przeglądarka: Chrome; Eset oryginał nie pokazuje wirusów; Cytuj Link to post Share on other sites
Kielek44 114 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 A jak ze sterownikami do GPU? Aktualne? Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Tak, aktualne Słyszałem kiedyś o włączaniu/wyłączaniu czegoś tam z GPU w chrome na zasadzie, że wpisuje w pasku o góry chrome://Cos_tam Cytuj Link to post Share on other sites
Kielek44 114 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Czy robiłeś coś co potencjalnie mogło wywołać przycinki? Instalowałeś jakieś sterowniki itd?Od kiedy mniej więcej zauważasz takie przycinki? Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 13 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Zauważyłem to jakiś tydzień temu. Od miesiąca nie instalowałem nic prócz Photoshopa Cc. Nie robiłem nic co mogło wywołać potencjalnie takie zachowanie. Cytuj Link to post Share on other sites
Kielek44 114 Napisano 13 Maja 2014 Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Zainstaluj inną przeglądarkę i zobacz czy działa. Przy okazji możesz zrestartować profil przeglądarki Chrome (https://support.google.com/chrome/answer/142059?hl=en). Przy takim sprzęcie raczej takich kruczków być nie powinno. Cytuj Link to post Share on other sites
djmrowa 7 Napisano 14 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Tylko na chrome tak tnie Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 14 Maja 2014 Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 (edytowane) Możesz spróbować użyć zewnętrznej wtyczki flash nie tej z chroma ale odrębnej. Musisz wyłączyć najpierw wewnętrzną wtyczkę wpisując w pasek adresu przeglądarki chrome:plugins i przy Adobe Flash wybrać opcję wyłącz. Potem pobierz flash do innych przeglądarek ze tego linku https://get.adobe.com/pl/flashplayer/download/?installer=Flash_Player_13_for_Other_Browsers&os=Windows%207&browser_type=KHTML&browser_dist=Chrome&d=McAfee_Security_Scan_Plus_Chrome_Browser&dualoffer=false . Zamknij przeglądarkę Chrom i zainstaluj ściagnietego flasha odpali przeglądarkę i sprawdź filmy. PS. W sumie też mam problem z filmami tyle, że nie na YT(tu jest ok) ale na innych witrynach. Po obejrzeniu filmu zamykam jego kartę w przeglądarce, ale transfer danych nadal jest co obciąża łącze i następny klip nie idzie już płynnie. Próbowałem już kilku trików, niestety kończą mi się koncepcje. Może ktoś coś wymyśli. Edytowane 14 Maja 2014 przez gepardmak Cytuj Link to post Share on other sites
luq529 1 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Odkopie może temat, bo też mam z tym problem. Otóż na tablecie T100 z win 8.1 w IE wszystkie filmiki chodzą bez zacięcia, nawet te 4k przy czym zużycie procesora sięga może kilkudziesięciu procent. Na normalnym kompie z win 7 phenom 955 i 6950 filmiki tną nawet w 1080p. Wiem już, że tryb html5 pomaga i to niesamowicie. Na tablecie IE obsługuje z poziomu html5 rozdzielczość 4k. Niestety dla win 7 jedyną przeglądarką co obsługuje najwyższą rozdzielczość w trybie html5 jest Chrome(niestety tylko 1080p, kiedyś było 4k). Reszta przeglądarek w trybie html5 obsługuje tylko 720p.O Flashu nawet nie wspominam bo jest to największe ścierwo jakie mogło powstać.(Filmy 1080p wykorzystują 100% procesora pokroju phenom 955@3.8ghz) Gdzie zwykły odtwarzacz mpc-hc zużywa z sprzętową akcelreacją góra kilka procent)Jedynym rozwiązaniem w takim razie jest kupno nowego systemu i korzystanie z IE w trybie html5 dla youtube. Pozdrawiam.Ps. Jakby ktoś znalazł przeglądarkę, która obsługuje 4k(html5) to proszę pisać Cytuj Link to post Share on other sites
BrownLuther007 0 Napisano 1 Sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2020 Stop Chrome from running applications in the background - open Chrome, then go to Settings -> Advanced and disable "Keep apps running in the background when Google Chrome is closed". This will save you both battery and system resources when you're not using Chrome. or follow it . Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts