f4rm3r19831 3 Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Witam Wszystkich.Jestem zdecydowany na zakup monitora Benq XL2411Z lecz męczy mnie jedno pytanie, mianowicie monitory są oferowane z dwoma wersjami oprogramowania V1 oraz V2.Podobno monitor z wgranym softem w wersji V1 ma problemy z Motion Blur Reduction.Mam pytanko jak to się ma do tego konkretnego modelu, czy jest to poważna wada, czym się objawia, itp. Nie uśmiecha mi się po zakupie monitora wysyłać go od razu do serwisu, a nie jestem pewny z jaka wersja softa dostane monitor. Z góry dzięki za pomoc.Pozdrawiam Wszystkich. Cytuj Link to post Share on other sites
OlOlO 0 Napisano 18 Maja 2014 Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Witam nikt nie odpowiedział to może ja coś napiszę, zakupiłem ten monitor 3 dni temu, z tego co wyczytałem to v2 w polsce nie dostaniesz a nawet w europie, w usa bez problemu, wysyłanie do serwisu jest bez sensu, dodatkowy koszt a problem i tak nie do końca znika. Co do użytkowania, mimo że kompa w domciu mam tylko do grania to obecnie ustawiłem opcję FILM dzięki czemu są normalne kolory, ostrość itd. ale zamierzam jeszcze raz spróbować z ustawieniem FPS może coś odkryję co mnie przekona do tych ustawień. Ogólnie największą różnicę między tym monitorem a moimi wcześniejszymi (TN, IPS) stanowi jeden parametr - 144Hz i przy wyborze monitora do gier typu FPS polecałbym sugerować się tylko tym parametrem, reszta to ściema lub po prostu przerost formy nad treścią( to moje odczucia na chwilę obecną) Aha jeden minus dla Benq - pudło od monitora, kto to wymyślił !!!, w te pudło można by zapakować dwa monitory 27' i jeszcze zostałoby trochę wolnego miejsca. Może jeszcze jakiś użytkownik tego modelu coś doda od siebie ? Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
f4rm3r19831 3 Napisano 18 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 A powiedz mi czy przy stałych 144FPS-a i bez włączonego strobe oraz monitor blur reduction nie występuje mocje zjawisko smużenia ? ? Tego najbardziej się obawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
OlOlO 0 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Przy przesiadce z 60Hz na 144Hz ekran śmiga całkiem inaczej może jak pogram kilka dni to zacznę zwracać uwagę na jakieś inne rzeczy bo obecnie to nie zauważyłem smużenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Me3M7I 18 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 A jak kolory w porównaniu do Twojego starego monitora? Dalej tak jak w XL2411T wydają się delikatnie wyblakłe? Cytuj Link to post Share on other sites
OlOlO 0 Napisano 21 Maja 2014 Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Dokładnie tak , niby niedużo ale widać różnicę. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts