Szopek 0 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Mam mały problem z Kartą graficzną otóż: podczas grania w każdą grę to po 2-3 Godzinach na monitorze pojawiają sie Kolorowe Kreski i po ok. 10 sekundach komputer się restartuje. Muszę odczekać 10-15 minut bym mógł z powrotem uruchomić ponownie Komputer. [Pytanie] Czy ta karta dalej nadaje się do dalszego użytkowania czy lepiej ją wymienić. Cytuj Link to post Share on other sites
byzyl 86 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 przegrzewa sie... zobacz jakie lapie temperatury... doloz wentylator... to juz pomoze. ogolnie wymienilbym paste i pady dodatkowo. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Pasta pewnie od nowości nie wymieniana to i karta się podjechała delikatnie od temperatur. Sprawdź jakie masz temperatury w stresie i spoczynku żeby się upewnić czy to będzie to i będziesz miał porównanie jak dasz wiatrak i wymienisz pastę. Powiedz jeszcze jaki masz zasilacz. Cytuj Link to post Share on other sites
Szopek 0 Napisano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Zasilacz to: Fortron 350W FSP350-60 EMDN [Pytanie] Jak sie wymienia paste w tej Karcie (zielony jestem w sprawach Komputera i podzespołów) [Pytanie] Jak moge dodać/zamontować wiatrak przy tej Karcie Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Musisz zdjąć radiator (odkręcasz 4 śruby na odwrocie karty) i zobaczysz coś takiego http://www.ixbt.com/video3/images/g84-2/gigabyte-8600gts-scan-front.jpg usuwasz starą pastę (delikatnie alkoholem jak mocno skamieniała i nie chce zejść) i nakładasz warstewkę nowej na rdzeń (to kwadratowe z napisem nvidia), nie za dużo, żeby się nie rozlało po bokach za bardzo. Co do zamontowania wiatraka to w jednym miejscu możesz dać drucik (przez tą dziurkę na dole po prawej możesz obwiązać http://www.rudometov.com/video/07_10_05_GV-NX86S256H/03.jpg), a w pozostałych 3 miejscach zaczepu jakieś kołeczki rozporowe czy coś takiego musisz zastosować. Cytuj Link to post Share on other sites
Szopek 0 Napisano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 [Pytanie] a Czy ten zasilacz Wystarczy (by mi komputer nie wybuchnął) [Pytanie] Jezeli bede wymieniać paste to może być od Procka czy musi być jakaś specjalna pasta do Karty Graficznej? Cytuj Link to post Share on other sites
Arekabat 105 Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Forton to dobra firma, sprawdzałem tylko czy nie masz przypadkiem jakiegoś Feela czy innego badziewia. Pasta do procesora jest taka sama jak do karty. Cytuj Link to post Share on other sites
Szopek 0 Napisano 10 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 [Problem] odkręciłem te 4 srubki lecz ten Radiator dalej sie trzyma jak by był na śrubach ;/ co radzicie zrobic w tej sytuacji ? Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 Delikatnie podgrzej kartę, wtedy radiator powinien zejść. Cytuj Link to post Share on other sites
Mirinda 1441 Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 (edytowane) Delikatnie podgrzej kartę Lekko na nią suszarką podmuchaj. Edytowane 10 Maja 2014 przez Mirinda Cytuj Link to post Share on other sites
Szopek 0 Napisano 10 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 [Pytanie] Czym najlepiej moge usunąć starą paste (domowymi sposobami)? Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 10 Maja 2014 Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 @up usuwasz starą pastę (delikatnie alkoholem jak mocno skamieniała i nie chce zejść) Cytuj Link to post Share on other sites
Szopek 0 Napisano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Usunąłem z Radiatora całą paste. z Karty zostają mi ślady pasty(jakieś zółtej substancji) ktore nie chcą zejsc;/ czy musze dokładnie wyczyścić przed nałożeniem pasty? [Problem] wyciągnąłem kartę, wymieniłem paste i wkładam ją z powrotem do komputera czy musze ustawiać w Biosie by czytało tą karte? Przed wyjeciem ją z komputera znajomy coś pozmieniał by włączyła sie Integra;/ Ja sie nie znam na Biosie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts