Skocz do zawartości

Problem z Kartą Gigabyte GV-NX86S256H

Recommended Posts

Mam mały problem z Kartą graficzną otóż: podczas grania w każdą grę to po 2-3 Godzinach na monitorze pojawiają sie Kolorowe Kreski i po ok. 10 sekundach komputer się restartuje. Muszę odczekać 10-15 minut bym mógł z powrotem uruchomić ponownie Komputer. [Pytanie] Czy ta karta dalej nadaje się do dalszego użytkowania czy lepiej ją wymienić.

Pasta pewnie od nowości nie wymieniana to i karta się podjechała delikatnie od temperatur.

Sprawdź jakie masz temperatury w stresie i spoczynku żeby się upewnić czy to będzie to i będziesz miał porównanie jak dasz wiatrak i wymienisz pastę.

Powiedz jeszcze jaki masz zasilacz.

Musisz zdjąć radiator (odkręcasz 4 śruby na odwrocie karty) i zobaczysz coś takiego http://www.ixbt.com/video3/images/g84-2/gigabyte-8600gts-scan-front.jpg usuwasz starą pastę (delikatnie alkoholem jak mocno skamieniała i nie chce zejść) i nakładasz warstewkę nowej na rdzeń (to kwadratowe z napisem nvidia), nie za dużo, żeby się nie rozlało po bokach za bardzo.

Co do zamontowania wiatraka to w jednym miejscu możesz dać drucik (przez tą dziurkę na dole po prawej możesz obwiązać  http://www.rudometov.com/video/07_10_05_GV-NX86S256H/03.jpg), a w pozostałych 3 miejscach zaczepu jakieś kołeczki rozporowe czy coś takiego musisz zastosować.

Usunąłem z Radiatora całą paste. z Karty zostają mi ślady pasty(jakieś zółtej substancji) ktore nie chcą zejsc;/ czy musze dokładnie wyczyścić przed nałożeniem pasty?

[Problem] wyciągnąłem kartę, wymieniłem paste i wkładam ją z powrotem do komputera czy musze ustawiać w Biosie by czytało tą karte? Przed wyjeciem ją z komputera znajomy coś pozmieniał by włączyła sie Integra;/ Ja sie nie znam na Biosie :(