miszczu0097 5 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Siema!Nadszedł czas na zakup routera, bo te CDMA mnie wkurza Mam internet na kartę w Orange i.... jest trochę wolny.W nocy mam tylko 2Mb/s w nocy, a wiem, że można wycisnąć z tego więcej.2 lata temu dostałem od Orange router Axesstel MV411R i jest słaby.Więc mam do was pytanie.Jakie polecacie routery 3G?Moje wymagania to:1. Ma być tani2. Mieszkam na wsi i dobrze by było, żeby ściągał sygnał z daleka (5km od BTS i las na drodze)3. Nie musi mieć superbajeranckich funkcji4. Czy można by było do tego routera dokupić kiedyś antenę w stylu:http://img01.allegroimg.pl/photos/oryginal/41/97/85/14/4197851467Jeżeli macie jakieś pytania, piszcie pod tematem. Z góry dzięki! Cytuj Link to post Share on other sites
cooger 2076 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Nie ma tanich routerów 3G z wyprowadzeniem anteny 3G na zewnątrz i możliwością jej odłączenia i podłączenia innej. A przeróbki tych tanich często kończą się zabiciem urządzenia (modułu 3G) ze względu na niedopasowanie i wysoki SWR. Cytuj Link to post Share on other sites
miszczu0097 5 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) A ile kosztuje najtańszy router z możliwością dołączenia zewnętrznej anteny? Edytowane 8 Maja 2014 przez miszczu0097 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts