charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Witam, chciałbym sie was zapytać czy wgl jest możliwe złożenie komputera lub kupienie laptopa w miare dobrego do max 650-700zl ? Może być sprzęt używany , tylko zeby nie byl jakas toczka bo jedna juz w domu posiadam...moj obecny komputer do niczego sie nie nadaje : AMD ATHLON 3500+ 2.21 GHz , 1,50GB Ram Karta Graficzna Nvidia GeForce 9400GT .. komputer ma z 6-7 lat obecnie gram na nim jedynie w League of legend i to na najniższych ..Chciałbym na nowym sprzecie pograc chociazby w lola na stalych 60klatkach bo na bfa czy gry tego typu nawet nie licze .. Jesli jestescie mi w stanie pomóc to z góry dziekuje . Pozdrawiam ( PS : jezeli temat w zlym dziale to bardzo prosze o przeniesienie z góry dziekuje ) Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Można złożyć coś, nie widzę problemu. Skok wydajnościowy i tak będzie ogromny. Jaki masz zasilacz (musisz odkręcić lewy bok i podać model) ? Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Model ModeCom feel 400atx.. Chyba jakies dziadostwo ten zasilacz ale sam ocenisz Edytowane 8 Maja 2014 przez charmipl Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Chyba jakies dziadostwo ten zasilacz ale sam ocenisz Niestety tak, Feel to czarna lista. Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 GoodRam 4GB 1333MHz CL9 MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/ Intel Celeron G1820 /2.7GHz, 2MB, LGA1150, BOX/ http://allegro.pl/nowy-zasilacz-fortron-350watt-gw36-kurier-gratis-i4193552467.html Dostajesz: -cichy, niezawodny dysk 1 TB -ram pracujący na zalecanym napięciu 1,5V -budżetowa płyta na H81 z DVI i D-Sub -mocny, 2-rdzeniowy procesor od Intela -zasilacz ,który nie spali komputera i pozwoli Ci na wsadzenie w przyszłości karty graficznej, np. HD7770. Zostawiasz obudowę z starego komputera i jesteśmy w domu Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Niestety tak, Feel to czarna lista. Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 GoodRam 4GB 1333MHz CL9 MSI H81M-P33 /intel H81, LGA1150/ Intel Celeron G1820 /2.7GHz, 2MB, LGA1150, BOX/ http://allegro.pl/nowy-zasilacz-fortron-350watt-gw36-kurier-gratis-i4193552467.html Dostajesz: -cichy, niezawodny dysk 1 TB -ram pracujący na zalecanym napięciu 1,5V -budżetowa płyta na H81 z DVI i D-Sub -mocny, 2-rdzeniowy procesor od Intela -zasilacz ,który nie spali komputera i pozwoli Ci na wsadzenie w przyszłości karty graficznej, np. HD7770. Zostawiasz obudowę z starego komputera i jesteśmy w domu a zmiesci sie to wszystko w tej starej obudowie? xD glupie pytanie ale ja zbytnio sie nie znam na tym..bo gdybym sie znal to bym nie pytal na forum heh..btw Aktualna karta graficzna zostaje tak? a czy nie lepszy bylby jakis zestaw na procesorze AMD ? Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 a zmiesci sie to wszystko w tej starej obudowie? xD glupie pytanie ale ja zbytnio sie nie znam na tym. Zestaw jest w mATX, więc nie będzie problemów. a czy nie lepszy bylby jakis zestaw na procesorze AMD ? AMD straciło kompletnie na opłacalności Aktualna karta graficzna zostaje tak? Tak, ewentualnie możesz jechać na zintegrowanej z procesora. Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Zestaw jest w mATX, więc nie będzie problemów. AMD straciło kompletnie na opłacalności Tak, ewentualnie możesz jechać na zintegrowanej z procesora. zintegrowana chyba jest troszke gorsza (tak mysle ) wiec ok, narazie zostawie ta stara..a powiedz mi w przyszlosci gdybym mial troche wiecej funduszy to co wypadałoby wymienic? Napewno karte tylko jaka? Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 zintegrowana chyba jest troszke gorsza (tak mysle ) wiec ok, narazie zostawie ta stara..a powiedz mi w przyszlosci gdybym mial troche wiecej funduszy to co wypadałoby wymienic? Napewno karte tylko jaka? Napisałem Ci na górze, że do tego zasilacza można podłączyć kartę pokroju 7770/7790/R7 260x. Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Napisałem Ci na górze, że do tego zasilacza można podłączyć kartę pokroju 7770/7790/R7 260x. wybacz nie zauwazylem ;/ ostatnie pytanie ..ta strona , która podales ESC jest godna zaufania? jesli zamówie te wszystkie rzeczy które tam podałes to oni wysla mi to wszystko w 1 paczce ? i wlasnie czy sa moze jakies kody na darmowa wysylke? czy to tylko za pelen zestaw komputerowy? Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 a strona , która podales ESC jest godna zaufania? Oczywiście, wielu ludzi tam kupuje. jesli zamówie te wszystkie rzeczy które tam podałes to oni wysla mi to wszystko w 1 paczce ? Tak Teoretycznie kody działają od 1500 zł, ale możesz spróbować: Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Oczywiście, wielu ludzi tam kupuje. Tak Teoretycznie kody działają od 1500 zł, ale możesz spróbować: Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton ok! dzieki wielkie , jestes wielki do konca tego tygodnia bede starał sie zamówić to wszystko ..jesli ktos ma jakies uwagi czy chce cos dodac to smialo Pozdrawiam powiedz mi jeszcze tylko..w jakie mniej wiecej gry bede mogl sobie pograc? oprocz lola? cos takiego jak bf3 da rade? albo nie lepiej narazie oszczedzic na zasilaczu i dorzucic cos do procka? aktualny nie da rady? Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Bez GPU na zintegrowanej karcie będzie ciężko pograć w coś bardziej wymagającego. Kurde, za takie pieniądze kup sobie konsole xbox 360 do grania albo szukaj jakiś używanych zestawów Cytuj Link to post Share on other sites
lowipl 130 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Tak jak up^ pisze - najlepiej szukaj używek Wejdź na olx.pl i poszukaj komputery w twoim mieście czy w okolicach Takie coś znalazłem: http://olx.pl/oferta/komputer-intel-core-2-duo-e8200-4gb-ddr2-evga-9800gtx-hdd-250-g-CID99-ID5DKBw.html#3539b6af2e i jest o duzo wydajniejszy od twojego kompa Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 8 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 mam xboxa..ale wole komputer i gry typu lol ..ogolnie cos co moge pograc przez neta z ludzmi hmm..moze sprzedam xboxa i doloze cos do tego kompa Bez GPU na zintegrowanej karcie będzie ciężko pograć w coś bardziej wymagającego. Kurde, za takie pieniądze kup sobie konsole xbox 360 do grania albo szukaj jakiś używanych zestawów ale ja narazie bede mial ta karte ktora mam aktualnie Nvidia GeForce 9400GT ..a pozniej jak bede znow mial troche gotówki to kupie karte graficzna ..co do procesora to zobaczcie na testy : http://pclab.pl/art56815.html .. Bf 3 -4 ..wydaje mi sie ,ze nie bedzie tak zle jak dokupię pozniej grafike a narazie bede smigal na swojej Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 9 Maja 2014 Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Bf 3 -4 ..wydaje mi sie ,ze nie bedzie tak zle jak dokupię pozniej grafike a narazie bede smigal na swojej Coś tam pograsz oczywiście, ale nie nastawiaj się na takie wyniki jak w testach przedstawionych przez Ciebie z GPU typu R9 290X / GTX Titan. Cytuj Link to post Share on other sites
charmipl 0 Napisano 9 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 no wiadomo..tylko ,ze przy tej gotówce to sam rozumiesz..a narazie nie dam rady nic wiecej ogarnac ;/a granie w lola na 25-30fpsach max 50 jak nic sie nie dzieje jest meczace..czasem jak sie przytnie czy gra zminimalizuje to juz kompletnie ..godzine musze czekac zanim obraz znow sie pokaże ..znosiłem to tyle czasu ,ze teraz to juz na serio mam dosyc ..a uzywane komputery..hmm no nie wiem moze macie jakies jeszcze propozycje ? ja wlasnie teraz bede cos przegladal ale zbytnio sie nie znam wiec nie wiem co jest godne uwagi..i jesli mozecie to cos do 700zl wiecej nie mam ;/ znalazlem cos takiego : http://olx.pl/oferta/komputer-pc-mocny-athlon-ii-4x3ghz-4gb-ddr3-500gb-gigabyte-CID99-ID5Kw25.html#1b05675ab5 co myslicie? naraze bym wsadzil swoja grafike a pozniej bym kupil cos lepszego? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts