O.C MIZIU-KIZIU 2 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Czy można karte graficzną podłączyć do osobnego zasilacza niz reszte zestawu? czy ktos tego probowal Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 w sumie możesz, ale trochę będziesz miał kombinowania. Musisz wtedy dorobić drugi przycisk do włączania 2. zasilacza i musisz najpierw włączyć zasilacz z grafą, potem drugi. Nie wiem czy takie kombinowanie ma sens. Link to post Share on other sites
Darodaredevil 1 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 tak jak mowi @nick. Kiedyś kumpel w ten sposob podlaczyl sam naped CD zeby muzy sluchac. Tylko uwazaj bo mozesz cos spalic jak zle polaczysz czy w niewlasciwej kolejnosciu odpalisz Link to post Share on other sites
STALKER__PL__ 4 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 z moich doswiadczen wynika ze zasilacz nie bedzie dzialal (chociaz wiatrak sie kreci) dopóki nie bedzie podpiety pod plyte glowna ale nie wiem moge sie mylic nie probowalem tak jak kolega nick napisal pierw zasilacz z karta :? Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Będzie działał, musisz zewrzeć (na stałe) zielony kabel z czarnym jak chcesz go uruchomic, no i przede wszystkim nie mozesz uruchamiac zasilacza bez jakiegokolwiek obciazenia. A tak poza tym to po co ci podlaczac grafe do oddzielnego? Link to post Share on other sites
O.C MIZIU-KIZIU 2 Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 po prostu mnie to ciekawi czy np. sam zasilacz 400w wtedy by udzwignal jakas lepsza karte Link to post Share on other sites
procek 2 Napisano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Dużo lepiej zainwestować w lepszy zasilacz. Bo jak pod taki podłączysz tylko kartę, to będzie miał obciążoną tylko linię +12V, i napięcia mogą się w ogóle rozjechać (spaść / wzrosnąć ponad normę) - mogą, ale nie muszą. No i ile problemów z włączaniem, z miejscem na drugi zasilacz, z dodatkowym hałasem, z kablami... Link to post Share on other sites
Recommended Posts