wielkip 0 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 (edytowane) Witam Kupiłem we wtorek monitor NEC EA244WMi. Po jednym dniu użytkowania postanowiłem przeprowadzić test i poszukać na matrycy czy są jakieś bad pixele/bad subpixele. Na moje nieszczęście niestety znalazłem jeden widoczny na czarnym tle około 1cm od ramki. Teraz mam pytanie, czy oddać monitor (zwrot do 10 dni) i spróbować kupić nowy bez defektu ? Czy da się jakoś naprawić (słyszałem o programach które pobudzają bax pixele do życia)? Dodatkowo nie wiem czemu wydaje mi się, że widzę w okolicy rogu ekranu leciutką siateczkę widoczną nie tylko przy białym kolorze ale bardzo słabo. Gdy patrzę się na ten fragment prosto to problemu nie widać. Co to może być i czy zniknie? Edytowane 8 Maja 2014 przez wielkip Cytuj Link to post Share on other sites
DarkFalcoN 2634 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 moim zdaniem tylko "zwrot do 10 dni" Cytuj Link to post Share on other sites
ryto1979 1 Napisano 8 Maja 2014 Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Na starcie powinieneś wymagać i oczekiwać "czystej" matrycy, bez defektów, które i tak mogą pojawic się później. Tym bardziej, że monitor kosztuje ponad 1400zł. Oczywiście to nie top klasa, ale na polskie warunki w dalszym ciągu sporo pieniędzy. Ja bym zwrócił i kupił inny egzemplarz. No chyba, że kompletnie ci to nie przeszkadza, wtedy rzeczywiście nie ma sensu wydawać kasy na paczkę zwrotną. Pzdr. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts