JustG 0 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Witam! Otoz dzisiaj gdzies przez przypadek natknalem sie na temat z opisem tego jak wazny dla naszego pc jest zasilacz. Dla was to zadna nowosc a dla takiego zieeelonego goscia jak ja to newnews. Otoz od poczatku kiedy to zlozylem sobie moj wymarzony komputer za 4k ponad, zakupiony jakies 9 miesiecy temu borykam sie ze strasznymi problemami. Oczywiscie pragne dodac ze mam zasilacz rzedu kilkunastu zloty o mocy 250, 350v. Problemami sa dziwne i nagle spadki fpsow, calosc sprawia jak by nie byla poprawnie wyswietlana, delikatne smuzenie i bledy typu np. Przy otwarciu spadoochronu w bf3 i locie ekran dziwnie faluje. Bledy graficzne w grach. Problem z fpsami. Oraz przejsciami tonalnymi. To tak pokrotce. Moje pytanie brzmi czy moze za to odpowiedzialny byc wlasnie taki zasilacz, oraz czy moglem w ten sposob uszkodzic sprzet i mimo tego ze to byla wina zasilacza to teraz gdy sprzet byc moze uszkodzony to po wymianie moglbym nie zobaczyc zadnej roznicy? Dodam ze w wielu tematach, na roznych forach szukalem pomocy, jednak nikt nie uswiadomil mnie jak wazny jest zasilacz ani nikt nigdy z zadnych specjalistow o niego nie pytal. Dziwne. Jak by albo zakladali ze nie moge miec zlego zasilacza albo nwm. Pytanie tez jaki zasilacz napewno nada sie do sprzetu ponizej: I7 3770K narazie na 3,5 + macho bw GTX 770 EVGA 2GB SC ACX 2x4GB RAM CRUCIAL bodajze 1666mhz XFX CORE 650W MSI GD-55 Prosze o wyrozumialosc i pozdrawiam Z gory przepraszam za 2 jednakowe tematy. Cos mi sie zlagowal tel. Edytowane 7 Maja 2014 przez JustG Cytuj Link to post Share on other sites
m2434 49 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 (edytowane) Napisz dokładnie jaki masz ten zasilacz bo jeśli to xfx core 650w to całkiem niezły sprzęt i niema sensu go zmieniać chyba że jest uszkodzony Edytowane 7 Maja 2014 przez m2434 Cytuj Link to post Share on other sites
JustG 0 Napisano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Damn, chodzi mi o przedluzacz. Hahahahaha sry ale nie wierze ze to pomylilem z zasilaczem Tak wiec, przedluzacz ma jakis wplyw? Cytuj Link to post Share on other sites
kamyk13 13 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Raczej obstawiam grafike, jeżeli problem występuje w grach, pożycz od kolegi grafikę może być troszkę słabsza i jeżeli pojawią się takie spadki to sprawdź bez przedłużacza lub zamień go na inny. Zasilacz mało prawdopodobne że dostał w tyłek chyba że trafiłeś na felerną sztukę z wadą fabryczną. Cytuj Link to post Share on other sites
m2434 49 Napisano 7 Maja 2014 Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 zaktualizuj sterowniki do grafiki jeśli nie masz najnowszych Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts