Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam kilka pytań.

Mam maksymalny budżet 3500zł. Gram raczej niezbyt często (kilka razy w tygodniu) i czy za tyle warto coś kupować (buda, monitor, system)? I lepiej teraz czy poczekać na Haswelle Refresh i nowe Radeony? I lepiej brać Windows 7 czy 8?

Tabelka:

• Zastosowanie komputera : Gry
  • Maksymalna kwota : 3500zł
  • Których części potrzebuję : buda, monitor, system
  • Czy będę podkręcać sprzęt? : nie
  • Rozdzielczość mojego monitora i model: brak
  • Specjalne wymagania : cicho...
  • Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : brak
  • Własna propozycja zestawu : nie
  • Inne : pisałem wyżej
Edytowane przez KK2002

Mam maksymalny budżet 3500zł. Gram raczej niezbyt często (kilka razy w tygodniu) i czy za tyle warto coś kupować (buda, monitor, system)?

Ale to chyba Ty sam powinieneś odpowiedzieć sobie na to pytanie .... to Twoje pieniądze i Twój zakup. 3500 - 550 zł na monitor - 330 zł na system i zostaje 2600 zł na zestaw.

I lepiej teraz czy poczekać na Haswelle Refresh i nowe Radeony?

Powiemy Ci to dopiero w momencie jak te podzespoły będą w sprzedaży, przetestowane przez niezależne portale oraz kiedy będzie znać ich cenę.

I lepiej brać Windows 7 czy 8?

Wedle własnego uznania ....  

• Popieram 1

Ale to chyba Ty sam powinieneś odpowiedzieć sobie na to pytanie .... to Twoje pieniądze i Twój zakup. 3500 - 550 zł na monitor - 330 zł na system i zostaje 2600 zł na zestaw.

To raczej tyle mogę dać

Powiemy Ci to dopiero w momencie jak te podzespoły będą w sprzedaży, przetestowane przez niezależne portale oraz kiedy będzie znać ich cenę.
.  

A na teraz co byś polecił?

Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600

Liteon iHAS122 SATA (black)

Benq GW2450HM (VA, 4ms, HDMI, LED, głośniki)

Zalman Z3 Plus USB3.0 black (b/z)

A-Data 4GB 1600MHz CL9 Gaming

MSI B85-G43 /intel B85, LGA 1150/

Intel Core i5-4440 /3.1GHz, 6MB, LGA 1150, BOX/

Cooler Master G450M 450W 80+ Bronze 120mm modular

Microsoft Windows 7 Home Premium OEM 64Bit PL SP1

MSI GeForce GTX 760 TwinFrozr OC 2GB DDR5 256bit (1150/6008) + Watch Dogs

3543 zł +  kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Norton AntiVirus 2014)

Zestaw nastawiony bardziej na wydajność w grach. Ewentualnie jeżeli sporo nie grasz i nie jesteś tutaj wymagający to zastanów się nad dyskiem SSD. 

MSI Radeon R9 270 Gaming 2GB DDR5 256bit (900/5600) + 2 GRY GRATIS

Crucial M500 120GB (500/130MB/s)

+ reszta zestawu wyżej daje kwotę 3558 zł. Około 10 - 15 % mniej wydajna GPU, zyskujesz SSD na system, soft i najczęściej grane gry. Dysk ten znacznie poprawi komfort użytkowania całego zestawu. 

Szukając oszczędności można zastanowić się nad tańszym zasilaczem, monitorem 22 cale ....

• Popieram 1

http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=61139

Dostajesz:

-mocny, 4-rdzeniowy CPU od intela bez zintegrowanej karty graficznej

-płyta w formacie ATX, posiada chłodzoną sekcję i 4 sloty na ram. Pozwoli Ci na OC procka do ~3.8 GHz

-szybki ram działający na zalecanym napięciu 1,5V. W przyszłości zalecałbym dorzucić drugą kość

-przewiewna obudowa z oknem. W zestawie 4 wentylatory

-zasilacz z częściowo modularnym okablowaniem i wysoką sprawnością

-szybki i niezawodny HDD 1 TB

-Windows 8.1 64 Bit (możesz zmienić na Win7 )

-wydajna karta z cichym chłodzeniem od MSI. 3-letnia gwarancja i 3 gry w zestawie. Wydajność na poziomie GTX770

Zostaje 500 zł na monitor.

Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Norton AntiVirus 2014)

• Popieram 1