r4ps^ 1 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Witam! Posiadam obecnie internet 8mb/s Dialnet, jednak jest on lekko mówiąc... słaby. Potrzebuję internetu z dobrymi pingami, aczkolwiek prędkość pobierania 10 mb/s w zupełności mi wystarczy. Mieszkam w województwie pomorskim, jednak kompletnie nie mam pojęcia jaki internet wybrać. Na obecnym w speedtestach wypada mi po 70 ms, jednak w grze jest to coś koło 150ms. Jeśli już jestem w przy tym temacie, to chciałem się zapytać czy istnieje coś takiego jak nielimitowany internet przenośny? Chodzi mi o laptop. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Wszystko zależy od tego gdzie i w czym dokładnie mieszkasz, w takiej sprawie sam musiszsprawdzic jakiego dostawce mozesz wybrac/ktory jest u cb dostepny i wtedy mozesz sobie ich porownac Cytuj Link to post Share on other sites
r4ps^ 1 Napisano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 W jaki sposób można przejrzeć najkorzystniejsze oferty pod względem odległości serwerowni od klienta? A co z drugim pytaniem? Cytuj Link to post Share on other sites
kosmita 545 Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Wejdź na http://www.upc.pl/internet/sprawdz_dostepnosc_upc/ i sprawdź czy w twojej miejscowości można podłączyć. Ja mam ping w granicach 5ms Cytuj Link to post Share on other sites
r4ps^ 1 Napisano 4 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Niestety, nie da rady. Co sądzicie o lokalnych dostawcach internetu? Mieszkam w małym mieście, a dostawca obejmuje kilka powiatów, w tym także mój. Czy nie byłoby to lepszym rozwiązaniem, niż np. wziąć w moim przypadku internet z multimedii czy netii? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts