Skocz do zawartości

Wrażenia Gainward Gtx 470

Recommended Posts

Nie znalazłem akurat z 5870 (za dużo nie szukałem), ale znalazłem z gts250:

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /9954.html

Różnica między gts250, a 5870 jest spora, a na tym przykładzie widać zmianę taktowania.

Nie wątpie,że masz racje. FAkt. No ale mi na ten czas starczy nie podkrecony ten procesor. Spokojnie gram we wszystko i nic nie zdycha.

ps:

nie ma co sie kłócić, ważne by karta nie artefakciła:P

Moim zdaniem, bez obrazy, to jakieś sieroty miały te problemy. Świeży system, nowe sterowniki i musi działać. Ale niektórzy lubią sobie dramatyzować. Jakby tak było, to jednak HD5000 nie odniosłoby takiego sukcesu, jakby wszystkim się krzaczyło. A później kilku takich sieje w sieci ploty, że do Radeonów są słabe sterowniki. Jak dla mnie to jednym i drugim nic nie brakuje, a babola walnąć umieją jedni i drudzy.

ja tez wiele czytalem , że I5 2,66 w tej chwili starczy do każdej karty pokroju Gtx470 czy 5870 \ 5850. A poza tym zawsze moge podkrecic co nie?

Musisz podkręcić i5 starczy jak podkręcisz i to mocno... Normalnie to nieźle chamuje ;)

Arcziy.... Ja cię przepraszam... i5 750 nie hamuje ani GTX-ów 4xx, ani Radeonów 58xx, poczytaj zanim powiesz. A dla niewiedzących złe sterowniki do ATi były w serii X... I też nie wszystkie nowe ATi i GTX-y idą łeb w łeb lecz moim zdaniem odpowiednikiem HD5870 jest GTX 480, a GTX 470 jest równy ATi 5750.

To tyle. Ja myśle, że w tym wypadku wygrywa ATi jest poprostu o pół pułki wyżej.

Pozdrawiam. Philip ;)

Arcziy.... Ja cię przepraszam... i5 750 nie hamuje ani GTX-ów 4xx, ani Radeonów 58xx, poczytaj zanim powiesz.

Ja mówie o taktowaniu ;) Na 2,66Ghz na pewno hamuje :cenzura: Nawet mój i7 920 3ghz vs 4,2Ghz, grafika kosi dużo więcej pkt w smarkach i więcej fps w grach na wyższych taktach cpu. powyżej 4Ghz w sumie nie ma różnicy, ale nie mów mi że nie kręcony i5 nie obniża możliwości GTX470.

Ja mówie o taktowaniu Na 2,66Ghz na pewno hamuje Nawet mój i7 920 3ghz vs 4,2Ghz, grafika kosi dużo więcej pkt w smarkach i więcej fps w grach na wyższych taktach cpu. powyżej 4Ghz w sumie nie ma różnicy, ale nie mów mi że nie kręcony i5 nie obniża możliwości GTX470.

Różnica w smarkach... Patrzysz na wynik ogólny, czy na samą grafikę? A to, że jest więcej FPS w grach to normalne bo cep jest wyżej taktowany.

Taka wymiana była bez sensu.. na dodatek komentarze typu " Poza tym FERMI pod DX11 z teselacją zmiecie 5xxx serie. I na dodatek ma PHYSXA , na co czasem warto oko zawiesić , CUDE:) i 3dVISION, które jest znacznie lepsze od EYEIFINITY , w którym nie widzę nic specjalnego, pare monitorów podłączonych , lepiej juz mieć jeden duży " jak dla mnie zaliczyłeś wtopę ... " 3dVISION, które jest znacznie lepsze od EYEIFINITY " by sobie zagrać w 3D na kartach NV musisz mieć dwie karty, Eyeifynity wystarczy jedna... jak myślisz które jest bardziej opłacalne?

" I na dodatek ma PHYSXA " zalatuje to Fanboy'em lub dzieciarstwem... " Fajnie koledzy ze macie ATI ale ja ma PHYSX... "

"CUDA" tak będą jak Polska wyjdzie z grupy na Euro 2012...

Poza tym FERMI pod DX11 z teselacją zmiecie 5xxx serie... " Oczywiście teraz wszyscy beda produkować wszystko z Teselacja..." ;):cenzura::cenzura:

Mając do wyboru te dwie karty w tej samej cenie wybrał bym bez wahania radeona 5870 chociaż obecnie mam gtx 260 sparkl calibre dla mnie liczy się wydajność cena oraz oc a tutaj radek 5870 w stosunku do gtx 470 jest nieporównywalnie lepszym wyborem ale nie czepiam się twoje pieniadze i twój wybór szkoda że nie podkręciłeś procka powyżej 3,5ghz wtedy zobaczył byś na co stać tego radka porównał byś sobie te dwie karty ;) Jak mozesz to sprawdz jak sie kreci bardzo jestem ciekaw i inni użytkownicy też pozdrawiam

Nie ma się na co nawracać bierze się to co jest bardziej opłacalne pod względem wydajności i ceny ale radka 5870 za gtx 470 bym na pewno nie oddał co najwyżej 5850 chociaż też bym się musiał dobrze zastanowić bo gtx 470 jest nieco wolniejszy od niego ;)

Świetny wybór :cenzura: Gratulujemy nawrócenia się na nVidię - jedyną słuszną firmę :cenzura:

GTX470 pozamiatał tego ati.

czytam twoje posty i na prawdę jestem pod wrażeniem jak ktoś potrafi na forum wciskać takie brednie... ;)

Wiecie dla mnie tez wazna byla stabilnosc systemu. Teraz jest ok , żadnego powiekszonego kursora no i rowniez FULL SCREEN w filmach działa ok itd.

I teraz wiem,że plyty GIGABYTE są bardzo stabilne ,jeśli mam NVIDIE a nie ATI.

Bo tez czytalem ,że GIGABYTE na czipsecie P55 sie gryzły z ATI i stąd te dolegliwości.

Teraz bede inwestował w NVIDIE i plyty GIGABYTE. NAstepna kartą pewnie juz bedzie GTX nastepna seria. BO nie sadze,że warto bedzie zmieniać tylko na 480 w przyszłości.

Dokładnie jak było c oś nie tak to rozumiem zamianę jest demokracja każdy wybiera co chce i ma do tego prawo ale trochę szkoda bo w grach radek 5870 wypadał zdecydowanie lepiej od gtx 470 widziałeś testy? .Róznica jest dość spora miedzy tymi kartami gtx 470 prezentuje poziom radeona 5850 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /8803.html

Nie po prostu , bronie swojej karty. HEh bo świadomie wybrałem na Gtx 470 ;)A nie mam zamiaru sie klocic. Po prostu każdy na swój sposób jest zadowolony ze swojego wyboru:). Poza tym ja lubie sie bawić testami , benchmarki i różnymi programikami z wykorzystaniem PHYSX lub teselacji jak np Supersonic Sled. Lubie tworzyć efekty itd.

Tu mi sie podoba na wszystkie sposoby można symulować destrukcje, w różnych trybach.

A dzisiaj spróbuje gierke DARK VOID:). Zobacze co oni tam wprowadzili z PHYSX:)

Aaa wlasnie BATMANA spróbowałem dla ciekawości PHYSX HIGH i AA8x i powiem,że jest znacznie płynniej od mojego byłego GTX 280 ( dawno temu ).

@Eversman żadna tam fanbojowska prowokacja po prostu na ATI się zawiódł i tyle. Sam posiadam ATI a wcześniej NV i myślę że ich stery są nieporozumieniem , choć karta jest naprawdę spoko.

@Eversman żadna tam fanbojowska prowokacja po prostu na ATI się zawiódł i tyle. Sam posiadam ATI a wcześniej NV i myślę że ich stery są nieporozumieniem , choć karta jest naprawdę spoko.

No pewnie, to samo myśle co ty. Ogólnie 5870 był ok , gry też chodziły świetnie itd.

ALe te sterowniki mnie doprowadzały do szału. I w końcu powiedziałem sobie DOŚĆ!

Zmieniłem na Gtx 470 i jest idealniutko. 0 problemów z czymkolwiek. Teraz mam typową STABILNOŚĆ. I nie chce sprowokować żadnej kłótni z użytkownikami ATI , ja po prostu mówie co ja odczułem , to są moje wrażenia:).

Stery ATI są słabe i też mi się jakoś lepiej na nV 'działa'

Z każdą wersją zmienia się... numerek, i tylko tyle, żadnego przyrostu klatek od 9.10, tylko nieraz pomogło jak zwalili wcześniejsze stery i gry nie działały tak jak powinny, a tak nic nowego nie wprowadzili, i już nowych sterów nawet nie instaluje...

Chociaż u nV też jakichś różnic nie zauważyłem(testowane od ~16x.xx do ~192.xx)

A na pewno u obu nie ma takiego przyrostu jaki jest w changelogu :sciana:

@Down

Mi na 8500GT chodził na wysokich w 800x600 i średnich 1024x768

A na 4850 - 640x480 wszystko na low i mam ~6FPS ;):cenzura::cenzura: