sevku22 15 Napisano 2 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Nie znalazłem akurat z 5870 (za dużo nie szukałem), ale znalazłem z gts250: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /9954.html Różnica między gts250, a 5870 jest spora, a na tym przykładzie widać zmianę taktowania. Nie wątpie,że masz racje. FAkt. No ale mi na ten czas starczy nie podkrecony ten procesor. Spokojnie gram we wszystko i nic nie zdycha. ps: nie ma co sie kłócić, ważne by karta nie artefakciła:P Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 2 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Moim zdaniem, bez obrazy, to jakieś sieroty miały te problemy. Świeży system, nowe sterowniki i musi działać. Ale niektórzy lubią sobie dramatyzować. Jakby tak było, to jednak HD5000 nie odniosłoby takiego sukcesu, jakby wszystkim się krzaczyło. A później kilku takich sieje w sieci ploty, że do Radeonów są słabe sterowniki. Jak dla mnie to jednym i drugim nic nie brakuje, a babola walnąć umieją jedni i drudzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 ja tez wiele czytalem , że I5 2,66 w tej chwili starczy do każdej karty pokroju Gtx470 czy 5870 \ 5850. A poza tym zawsze moge podkrecic co nie?Musisz podkręcić i5 starczy jak podkręcisz i to mocno... Normalnie to nieźle chamuje Cytuj Link to post Share on other sites
ChillOut 0 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Arcziy.... Ja cię przepraszam... i5 750 nie hamuje ani GTX-ów 4xx, ani Radeonów 58xx, poczytaj zanim powiesz. A dla niewiedzących złe sterowniki do ATi były w serii X... I też nie wszystkie nowe ATi i GTX-y idą łeb w łeb lecz moim zdaniem odpowiednikiem HD5870 jest GTX 480, a GTX 470 jest równy ATi 5750. To tyle. Ja myśle, że w tym wypadku wygrywa ATi jest poprostu o pół pułki wyżej. Pozdrawiam. Philip Cytuj Link to post Share on other sites
severn 54 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 GTX 470 jest równy ATi 5750 GTX 470 jest porównywalny z HD5850. Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Arcziy.... Ja cię przepraszam... i5 750 nie hamuje ani GTX-ów 4xx, ani Radeonów 58xx, poczytaj zanim powiesz.Ja mówie o taktowaniu Na 2,66Ghz na pewno hamuje Nawet mój i7 920 3ghz vs 4,2Ghz, grafika kosi dużo więcej pkt w smarkach i więcej fps w grach na wyższych taktach cpu. powyżej 4Ghz w sumie nie ma różnicy, ale nie mów mi że nie kręcony i5 nie obniża możliwości GTX470. Cytuj Link to post Share on other sites
TaSsS 0 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Obniża i to sporo Cytuj Link to post Share on other sites
Okta15 9 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Ja mówie o taktowaniu Na 2,66Ghz na pewno hamuje Nawet mój i7 920 3ghz vs 4,2Ghz, grafika kosi dużo więcej pkt w smarkach i więcej fps w grach na wyższych taktach cpu. powyżej 4Ghz w sumie nie ma różnicy, ale nie mów mi że nie kręcony i5 nie obniża możliwości GTX470. Różnica w smarkach... Patrzysz na wynik ogólny, czy na samą grafikę? A to, że jest więcej FPS w grach to normalne bo cep jest wyżej taktowany. Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 W smarkach tylko na GPU score, to oczywiste że cep dostanie więcej pkt... Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Taka wymiana była bez sensu.. na dodatek komentarze typu " Poza tym FERMI pod DX11 z teselacją zmiecie 5xxx serie. I na dodatek ma PHYSXA , na co czasem warto oko zawiesić , CUDE:) i 3dVISION, które jest znacznie lepsze od EYEIFINITY , w którym nie widzę nic specjalnego, pare monitorów podłączonych , lepiej juz mieć jeden duży " jak dla mnie zaliczyłeś wtopę ... " 3dVISION, które jest znacznie lepsze od EYEIFINITY " by sobie zagrać w 3D na kartach NV musisz mieć dwie karty, Eyeifynity wystarczy jedna... jak myślisz które jest bardziej opłacalne? " I na dodatek ma PHYSXA " zalatuje to Fanboy'em lub dzieciarstwem... " Fajnie koledzy ze macie ATI ale ja ma PHYSX... " "CUDA" tak będą jak Polska wyjdzie z grupy na Euro 2012... Poza tym FERMI pod DX11 z teselacją zmiecie 5xxx serie... " Oczywiście teraz wszyscy beda produkować wszystko z Teselacja..." Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Mając do wyboru te dwie karty w tej samej cenie wybrał bym bez wahania radeona 5870 chociaż obecnie mam gtx 260 sparkl calibre dla mnie liczy się wydajność cena oraz oc a tutaj radek 5870 w stosunku do gtx 470 jest nieporównywalnie lepszym wyborem ale nie czepiam się twoje pieniadze i twój wybór szkoda że nie podkręciłeś procka powyżej 3,5ghz wtedy zobaczył byś na co stać tego radka porównał byś sobie te dwie karty Jak mozesz to sprawdz jak sie kreci bardzo jestem ciekaw i inni użytkownicy też pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
9800gx2 0 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Świetny wybór Gratulujemy nawrócenia się na nVidię - jedyną słuszną firmę GTX470 pozamiatał tego ati. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Nie ma się na co nawracać bierze się to co jest bardziej opłacalne pod względem wydajności i ceny ale radka 5870 za gtx 470 bym na pewno nie oddał co najwyżej 5850 chociaż też bym się musiał dobrze zastanowić bo gtx 470 jest nieco wolniejszy od niego Cytuj Link to post Share on other sites
Gość Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Świetny wybór Gratulujemy nawrócenia się na nVidię - jedyną słuszną firmę GTX470 pozamiatał tego ati. czytam twoje posty i na prawdę jestem pod wrażeniem jak ktoś potrafi na forum wciskać takie brednie... Cytuj Link to post Share on other sites
Arcziy 4 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Moim zdaniem zmiana 5870 na GTX470 też nie jest super mimo że wole nV... GTX480 to troszke co innego :tajniak: Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Wiecie dla mnie tez wazna byla stabilnosc systemu. Teraz jest ok , żadnego powiekszonego kursora no i rowniez FULL SCREEN w filmach działa ok itd. I teraz wiem,że plyty GIGABYTE są bardzo stabilne ,jeśli mam NVIDIE a nie ATI. Bo tez czytalem ,że GIGABYTE na czipsecie P55 sie gryzły z ATI i stąd te dolegliwości. Teraz bede inwestował w NVIDIE i plyty GIGABYTE. NAstepna kartą pewnie juz bedzie GTX nastepna seria. BO nie sadze,że warto bedzie zmieniać tylko na 480 w przyszłości. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Dokładnie jak było c oś nie tak to rozumiem zamianę jest demokracja każdy wybiera co chce i ma do tego prawo ale trochę szkoda bo w grach radek 5870 wypadał zdecydowanie lepiej od gtx 470 widziałeś testy? .Róznica jest dość spora miedzy tymi kartami gtx 470 prezentuje poziom radeona 5850 http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... /8803.html Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 E tam testy, one mi nic nie mówią. A na różnych stronkach jest zawsze różnie. POza tym sprawdziłem te gry u mnie i taką samą mam ilość klatek poza Crysisem w którym mam 2 fps niżej. Cytuj Link to post Share on other sites
Eversman 1 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Mnie to wygląda na fanboyowską prowokację. Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Nie po prostu , bronie swojej karty. HEh bo świadomie wybrałem na Gtx 470 ;)A nie mam zamiaru sie klocic. Po prostu każdy na swój sposób jest zadowolony ze swojego wyboru:). Poza tym ja lubie sie bawić testami , benchmarki i różnymi programikami z wykorzystaniem PHYSX lub teselacji jak np Supersonic Sled. Lubie tworzyć efekty itd. Tu mi sie podoba na wszystkie sposoby można symulować destrukcje, w różnych trybach. A dzisiaj spróbuje gierke DARK VOID:). Zobacze co oni tam wprowadzili z PHYSX:) Aaa wlasnie BATMANA spróbowałem dla ciekawości PHYSX HIGH i AA8x i powiem,że jest znacznie płynniej od mojego byłego GTX 280 ( dawno temu ). Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 @Eversman żadna tam fanbojowska prowokacja po prostu na ATI się zawiódł i tyle. Sam posiadam ATI a wcześniej NV i myślę że ich stery są nieporozumieniem , choć karta jest naprawdę spoko. Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 @Eversman żadna tam fanbojowska prowokacja po prostu na ATI się zawiódł i tyle. Sam posiadam ATI a wcześniej NV i myślę że ich stery są nieporozumieniem , choć karta jest naprawdę spoko. No pewnie, to samo myśle co ty. Ogólnie 5870 był ok , gry też chodziły świetnie itd. ALe te sterowniki mnie doprowadzały do szału. I w końcu powiedziałem sobie DOŚĆ! Zmieniłem na Gtx 470 i jest idealniutko. 0 problemów z czymkolwiek. Teraz mam typową STABILNOŚĆ. I nie chce sprowokować żadnej kłótni z użytkownikami ATI , ja po prostu mówie co ja odczułem , to są moje wrażenia:). Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Mi sterowniki ATi nigdy nie sprawiały żadnego problemu.Stery Nv z resztą też.Ja nie wiem co wy macie z tymi sterownikami ATi.Z każdą nową wersją jest coraz lepiej Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 3 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Stery ATI są słabe i też mi się jakoś lepiej na nV 'działa' Z każdą wersją zmienia się... numerek, i tylko tyle, żadnego przyrostu klatek od 9.10, tylko nieraz pomogło jak zwalili wcześniejsze stery i gry nie działały tak jak powinny, a tak nic nowego nie wprowadzili, i już nowych sterów nawet nie instaluje... Chociaż u nV też jakichś różnic nie zauważyłem(testowane od ~16x.xx do ~192.xx) A na pewno u obu nie ma takiego przyrostu jaki jest w changelogu @Down Mi na 8500GT chodził na wysokich w 800x600 i średnich 1024x768 A na 4850 - 640x480 wszystko na low i mam ~6FPS Cytuj Link to post Share on other sites
sevku22 15 Napisano 3 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 OO wlasnie przypomnialo mi sie NFS : SHIFT ! Teraz pewnie pogram bez tych bezsensownych zwolnień jak na ati było:). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts