InsertDisc 0 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Czytałem gdzieś, że kurz (np. na karcie dźwiękowej, płycie głównej itp.) można przecierać spirytusem. Czy równie dobrze można do tego użyć perfum z alkoholem? (ALCOHOL DENAT) Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) z tego co mi wiadomo, to perfumy mają od groma innych dodatków, które... no nie za bardzo pasują do tego typu zastosowań. dla pewności niech lepiej jeszcze się ktoś lepiej obeznany wypowie, ale póki co się wstrzymaj @up & down heh, nie doczytałem i myślałem, że autor mówi o cpu Edytowane 3 Maja 2014 przez kotowaru Cytuj Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 W życiu nie widziałem dziwniejszej teorii. Spirytusem czyści się procesor z pasty, nie komponenty PC. Przedmuchaj sprężonym powietrzem i będzie ok. Cytuj Link to post Share on other sites
InsertDisc 0 Napisano 3 Maja 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 OK czyli nie będe tak czyścił Cytuj Link to post Share on other sites
HAL900 52 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Czytałem gdzieś, że kurz (np. na karcie dźwiękowej, płycie głównej itp.) można przecierać spirytusem. Sie nie jezdzi po pcb płynami Perfumu jesli to dobrej jakości to można odtłuscić IHS cpu np . Mocne jak zmywacz jest GOSH Cytuj Link to post Share on other sites
slo1q 337 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Do tego typu rzeczy używa się jedynie alkoholu izopropylowego - nie zostawia żadnych pozostałości i jest całkowicie bezpieczny dla elektroniki. Wszystkie inne tego typu rzeczy, łącznie ze spirytusem, zawsze zawierają dodatki. I jak najbardziej można czyścić dowolne PCB płynem, oby to był właśnie izopropanol Cytuj Link to post Share on other sites
HAL900 52 Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) Do tego typu rzeczy używa się jedynie alkoholu izopropylowego Nie rozpuszcza lakieru na pcb? Nie zostaną smugi , przebarwienia i co sie stanie z kurzem w ten sposób potraktowanym Edytowane 3 Maja 2014 przez HAL900 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts