ragern 0 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Panowie kupiłem 1 kość z tego zestawu http://www.corsair.com/en-us/vengeance-16gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz16gx3m4a1600c9 oraz jedną kość z tego http://www.corsair.com/en-us/vengeance-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a1600c8 . Druga kość dojdzie dopiero w piątek aczkolwiek przy zakupie byłem pewien, że są to dwie takie same kości a teraz gdy okazało się inaczej mam stracha, że kości nie będą działać... Będą? Cytuj Link to post Share on other sites
TheRedGuy 8 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ahhaa czyli problemu niet? Trzeba Cie "poklepać po pleckach i powiedzieć: Wszystko będzie dobrze!" ? Różnią się opóźnieniami, ustawisz na sztywno te niższe i powinno być dobrze. Będzie problem, wtedy będziemy się martwić. Cytuj Link to post Share on other sites
ragern 0 Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Ja miałem zawsze komputer z "biedronki" i teraz mnie znajomy straszy który ma jakąś wiedzę. Tak dokładnie poklepanie po pleckach jest zawsze mile widziane. Chodzi mi tylko czy będą one działały i tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
gepardmak 697 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Czeka Cię zabawa z ustawieniami timingów w bios. Pojedynczo działać będą, razem, jak wszystko ustawisz powinny. Funkcja X.M.P w bios do wyłączenia. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
bar1004 102 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 Opóźnienia SPD mają takie same, a z tego co wyczytałem są to timingi "po wyjęciu pudełka", więc możliwe że będzie działać nawet bez zabawy. U mnie nawet przy różnych "boxowych" timingach pamięci się same przestawiły. Cytuj Link to post Share on other sites
TheRedGuy 8 Napisano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 @UP Zgadza się, po podłączeniu (bez zabawy z XMP) Powinny ruszyć 1333MHz 9-9-9-24. Później zostanie mu wyłącznie zmiana na 1600MHz 9-9-9-24. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts