Skocz do zawartości

Kiedy nowy system oceniania mini-recek?

Recommended Posts

ale zauważ, ze danie paru pal odrazu z dobrej recjki robi przecietna albo slabo i uwazam ze to trzeba zmienic od razu.

+/- nie jest zle. No i mysle ze tylko przy podaniu komentarza obok powinien sie pojawic jaki znaczek /ocene sie dalo. Przy 4/5 mozna by pominac nawet komentarz ale jak ktos chce dac >=3 to koment obowiazkowy.

Jesli nie to zrobic taki patent, ze pod komentarzami dac liste kto dal jaka ocene, i np jakis czlek dal w 5 reckach 1 warn albo ban ? lub ewentualnie banowanie jesli ktos da 1/2 bez uzasadnienia

Najlepiej na forum oceniany był właśnie pomysł, żeby przy ocenie poniżej 4 był obowiązkowy komentarz, a problemy by chyba z dodaniem takiego czegos nie bylo. Niestety moje maile do redakcji o dyskusje na ten temat i w ogole wypowiedzenie sie w tym temacie wiele nie daly.

Zawsze mozna zrobic cos w stylu prawie + ; takie przekrzywiony pionowy kciuk ;)

Oczywiscie zartuje.

Moze zrobic jak np gryonline. - procenty.

Skala od 0-10 a wynik podawany jest w %, ale tu tez wtedy potrzebne by bylo komentowanie dlaczego niska ocena ;/

I jak bedzie wyglądać ten system? Mam nadzieję, że nie +/-

Dokładnie tak

http://www.benchmark.pl/uploads/backend_img/nowy%20system%20oceniania.PNG

Dodatkowo przy każdej ocenie będzie link do logów, w którym można podejrzeć kto i jak ocenił.

To najlepszy sposób z punktu widzenia wydajności serwisu i ograniczenia ewentualnych bugów umożliwiających "naginanie" ocen.

Średni ten nowy system oceniania :D
Gość bulbulek

Zawsze wam się coś nie podoba. Po prostu redakcja poszła na rękę czytelnikom. Większość stawa 1 albo 5. Redakcja po prostu upraszcza wybór. Czy będzie to sprawiedliwe? Nie. Tak samo, jak każdy system powszechnego oceniania. Po co dawać procenty, skoro przy pierwszej lepszej recenzji będą na bank oceny 100% i 0%? Najbardziej mnie śmieszą propozycje obowiązkowych komentarzy przy niższej ocenie czy banowanie za oceny. Zamiast marudzić, przyjmijcie nowy system na klatę i tyle.

Zawsze wam się coś nie podoba. Po prostu redakcja poszła na rękę czytelnikom. Większość stawa 1 albo 5. Redakcja po prostu upraszcza wybór. Czy będzie to sprawiedliwe? Nie. Tak samo, jak każdy system powszechnego oceniania. Po co dawać procenty, skoro przy pierwszej lepszej recenzji będą na bank oceny 100% i 0%? Najbardziej mnie śmieszą propozycje obowiązkowych komentarzy przy niższej ocenie czy banowanie za oceny. Zamiast marudzić, przyjmijcie nowy system na klatę i tyle.

Mam bardzo podobne zdanie na ten temat.

I jak zresztą już pisałem. Mi ten system odpowiada.

Gość bulbulek

Owszem, lecz w skali promilowej możesz ocenić jeszcze dokładniej. Problem polega na tym, że to jest portal dla mas. A masy rozumują binarnie. Bez względu jaka będzie rozpiętość skali.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...