buhert 2435 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam! Otóż mam trochę niecodzienny problem... Żeby dostać się do panelu administracyjnego w routerze jak wiadomo potrzeba mieć hasło dostępu, które zmieniłem na takie, by nikt z domowników go nie zgadł, podziałało. (hehe) Jak się już domyślacie, hasło jest tak dobre, że sam go teraz nie znam. Wszystko by było spoko i bym użył przycisku reset mieszczącego się z tyłu routera, lecz oczywiście wyłączyłem go w ustawieniach... wygląda on tak http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c1/Linksys_WRT54G.jpg/1920px-Linksys_WRT54G.jpg czyli prawdopodobnie model to linksys wrt 54g, ale dla pewności jeszcze jutro z rana sprawdzę dokładnie. W każdym razie: czy jest możliwość, ażeby zresetować ustawienia routera z wyłączonym guzikiem reset i bez uprawnień administracyjnych? ew. jakoś odzyskać to hasło, ale coś mi się wydaje, że prędzej go zresetuję Cytuj Link to post Share on other sites
challey 44 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Odłącz zasilanie routera, wciśnij przycisk Reset, trzymając wciśnięty przycisk Reset włącz zasilanie, trzymaj nadal wciśnięty przycisk Reset przez co najmniej 30 sekund. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Próbowałem zrobić 30-30-30 i nie pomogło Ps. Dokladny model to wrt54GL Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez kotowaru Cytuj Link to post Share on other sites
MrAndy 14 Napisano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 A w którym miejscu wyłączyłeś reset w ustawieniach - bo pierwsze słyszę o takiej opcji. Cytuj Link to post Share on other sites
buhert 2435 Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) O, właśnie, zapomniałem dodać, że soft to ddwrt nie pamiętam, ale gdzieś w ustawieniach była opcja, by wyłączyć owy guzik Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez kotowaru Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts