manix82 61 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, Ze względu na brak czasu ostatnio "wypadłem" z obiegu ;-) więc proszę o pomoc w konfiguracji zestawu. Proszę by pod uwagę wziąć to: -zestaw będzie kupowany w gral.pl W zestawie musi być: -ssd (na system operacyjny i ewentualnie jedną grę ;-) -system operacyjny (win 8) -monitor Full HD 20-21 cali -chłodzenie procka (box-owe pójdzie do "smieci" ) -OC w przyszłości by nie zmieniać komputera co dwa lata.... -nie planuję rozbudowy - ewentualnie zmianę całego zestawu jak w tym przypadku Ze starego kompa zostaje tylko myszka, klawiatura, głośniki, słuchawki :-) (więc obudowa też się przyda) Gram w WoT-a i tylko w to po za tym komputer służy głownie do przeglądania internetu Z góry dziękuję! Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez manix82 Link to post Share on other sites
szambor5 4836 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Planujesz OC? 1 Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Jeżeli będzie to konieczne (czyli zestaw będzie łapał "zadyszkę") to tak ;-) Link to post Share on other sites
Sir Kafarus 636 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ehhh, a kwota bez ograniczeń? Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość mojego monitora i model: Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Ehhh, a kwota bez ograniczeń? Zastosowanie komputera : Maksymalna kwota : Których części potrzebuję : Czy będę podkręcać sprzęt? : Rozdzielczość mojego monitora i model: Specjalne wymagania : Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Własna propozycja zestawu : Inne : Wszystko jest w poście , kwota w tytule, ale by było przejrzyście Zastosowanie komputera : Granie w WoT, Internet Maksymalna kwota : 3300 PLN Których części potrzebuję : Wszystko oprócz klawiatury, myszki, głośników Czy będę podkręcać sprzęt? : W przyszłości tak, jak zajdzie taka potrzeba Rozdzielczość mojego monitora i model: Monitor ma być nowy, FullHD 20-21 cali Specjalne wymagania : SSD, Win 8, karta sieciowa WiFi, chłodzenie procesora Części z poprzedniego komputera (konkretne modele) : Klawiatura, myszka, głośniki czyli części bez znaczenia Własna propozycja zestawu : Nie jest fanboy-em - napisałem że "wypadłem z obiegu" więc nie wiem co teraz jest Top-Trendy ;-) Inne : sklep gral.pl Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez manix82 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie szambor5 4836 Napisano 27 Kwietnia 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie wiem dlaczego, ale 2 godziny temu składałem zestaw dla Ciebie i post wcięło. Masz dość specyficzne wymagania, więc odbije się to na wydajności. http://www.esc.pl/build.php?edit=1&products_id=61029 Dostajesz: -mocny, 4-rdzeniowy procesor od Intela. Warto zwrócić uwagę na brak zintegrowanej karty graficznej -płyta w pełnym ATX, posiada chłodzoną sekcję zasilania i 4 sloty na ram. Możliwość OC do ~3,9 GHz -szybki i porządny ram od Geila. Pracuje na zalecanym napięciu 1,5V. Wieczysta gwarancja -ciche i wydajne chłodzenie, które pozwoli na OC -szybki i niezawodny HDD 1 TB -SSD oparty na niezawodnym kontrolerze Marvell -przewiewna obudowa z oknem. W zestawie 4 wentylatory -zasilacz oparty na Seasonicu, posiada wysoką sprawność, dobrze trzyma napięcia, średnia kultura pracy -R9 270 od MSI, 3-letnia gwarancja i 3 gry w zestawie WOT siedzi mocno na procesorze, stąd i5+R9 270. 450W będzie sporym zapasem do tego zestawu. Zostaje Ci 450 zł na monitor. Kody na darmowe złożenie i wysyłkę przy zakupie w esc.pl do wpisania w komentarzu do zamówienia: X98TY2AZ + dostawa albo X98TY2AZ + Norton (otrzymasz wtedy Norton AntiVirus 2014) 3 Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dzięki, plusik poleciał ;-) Link to post Share on other sites
kajtek. 11370 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Do zestawu wyżej dorzuć szkiełko Benq GW2265M (VA, 6ms, DVI, LED, głośniki) i jesteś już w domu 3 Link to post Share on other sites
manix82 61 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Dzięki, tradycyjnie + :-) Temat do zamknięcia Link to post Share on other sites
Recommended Posts