Skocz do zawartości

Nowy zasilacz, spowodowany blue screenem.

Recommended Posts

satosh789 

Myślałem że ten temat już umarł  :P  , więc tak wyżej wszystko zrobiłeś jak pisaliśmy  wyszło ok no dobra.

Podaj mi jakie masz kości pamięci ?  Nazwę Kiedyś u mnie było podobnie i wadliwe okazały się pamięci RAM - też przechodziły testy - tylko raz w jednym z testów też zrobił się blue screen. Po wymianie pamięci na inne  już nigdy więcej blue screenów nie było.Tyle tylko, że te blue screeny może powodować wszystko.
Więc to że akurat u mnie winny okazał się RAM nie oznacza, że tak samo będzie i w tym przypadku. Gdyby istniała taka możliwość, można podmienić pamięci i sprawdzić czy pomogło.
Wejdz też w dziennik zdarzeń systemu (opcje administracyjne) i zobaczyć błędy krytyczne   podaj nazwę  :) 

Edytowane przez owoce morza

Kiedyś już tutaj chyba pisałem, że RAM była wymieniana - nic nie było, tak samo GPU miałem podmienioną na długi okres czasu i również nie było bsod. Z mojego laikowego punktu widzenia wygląda to tak jakby pamięci ram gryzły się z kartą. W starym komputerze również miałem problem z bsod bodajże, również pamięć RAM zawiniła. W dziennik zadań wejdę w późniejszym czasie obecnie jestem poza domem, zaktualizuję post w razie potrzeby.

Jak mam zobaczyć błędy krytyczne wszedłem w Podgląd zdarzeń > Dziennik systemu WIndows > System i co dalej ? 

Nawet jak próbuje odnowić wątek to w szybki sposób umiera, a problemu po długim czasie nikt jeszcze nie zidentyfikował.

Edytowane przez satosh789
  • Popieram 1

Tak to wygląda z tej strony : 

http://i.gyazo.com/9a6e4ebd8a5dd723b96b4b0c7f6e2017.png

I z tej (kliknąłem na pierwszy lepszy błąd) :

http://i.gyazo.com/d6034996f0b511b480b296f77a914a19.png

Temat znów umiera śmiercią naturalną ? :/

Edytowane przez satosh789