AndreoKomp 145 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Szukam nie drogiego zasilacza UPS, o mocy ok. 400-500W, typu line-interactive, który po zaniku napięcia w połowie obciążony popracuje chociaż 15 minut. Najbardziej prosiłbym o doradztwo w kwestii firmy, bo nie mam pojęcia jakie firmy oferują dobre zasilacze UPS. Znając firmę myślę, że już dobiorę sobie odpowiedni model, który będzie idealny do moich potrzeb. Oczywiście konkretne propozycje również mile widziane. Dodam jeszcze, że w tej chwili podłączony będzie profesionalny monitoring (80W), serwer NAS (40W), standardowy router i modem od kablówki. W późniejszym czasie ten UPS trafi do komputera, który będzie służył do obróbki grafiki wektorowej i rastrowej (Corel, Photoshop), dlatego biorę pod uwagę moc 400-500W. Pozdrawiam Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez AndreoKomp Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 APC Lestar Fideltronik 1 Cytuj Link to post Share on other sites
AndreoKomp 145 Napisano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Dzięki PawelQ, a znasz firmę PowerCom? Pytam, bo w firmie widzę, że już dwa takie UPSy są i tak się zastanawiam czy warto na nich polegać i podłączać pod nie nowe komputery czy nadają się na wymianę? Cytuj Link to post Share on other sites
anhus 99 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Ja przez długi czas miałem takiego Gembrida i te 20 minutek spokojnie wytrzymywał. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
PawelQ 107 Napisano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Dzięki PawelQ, a znasz firmę PowerCom? Pytam, bo w firmie widzę, że już dwa takie UPSy są i tak się zastanawiam czy warto na nich polegać i podłączać pod nie nowe komputery czy nadają się na wymianę? Pierwsze słyszę, ale może warto poszperać w necie, może ktoś gdzieś tego używa.Bynajmniej ja się z tym nie spotkałem. Ja w firmie na ponad setkę komputerów używam UPSów tych trzech firm (zależnie co ma lepszą cenę w danym momencie). 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts