Skocz do zawartości

chlodzenie wodne pomoc w doborze czesci

Recommended Posts

Witam

Planuje zwodowac swojego kompa.Buda juz zakupiona phanteksa.Bardzo zalezy mi na ciszy i wygladzie.

Planuje stopniowo rozbudowywac WC.Zaczne od cpu szukam rowniez jakiejs karty gtx770 lub 780 z blokiem full cover.w przyszlosci planuje SLI.

To moja pierwsza przygoda z z chlodzeniem ciecza..

Przedewszystkim jakich producentow polecacie,nie moge zdecydowac sie jaka chlodnice zakupic.

Chce zeby byla na wiatrakach 140mm.Co sadzicie o firmie Hardware Labs ?

Dwa czy trzy wentyle?

Jakiej grubosci?by bylo wydajnie i cicho?jedna wieksza czy dwie mniejsze?

jaka pomka DDC czy D5?Podobno za mocna to tez nie dobrze..

Blok cpu watercooler heatkiler rev3 albo xspc raystorm co polecacie?

Troche sie gubie jesli chodzi o złączki,bardzo mi sie podobaja firmy Bitspower lub Monsoon jakie rozmiary polecacie?które lepsze?

to samo pytanie jesli chodzi o weze.

Mieszkam w Angli i raczej tam dokonam zakupów komponentów..

Co sadzicie o produktach i cenach w tym sklepie: www.overclockers.co.uk  lub  www.specialtech.co.uk

Czekam koledzy na wasze porady i sugestie.

Podkreślam ze zalezy mi na ciszy jakości i wyglądzie.

Edytowane przez wojtekunc

Raystorm jest wydajniejszy od HK. 

Z węży pod kolorowe płyny to primochill advanced lrt, rozmiar 16/10 i taki sam rozmiar złączek. 

W entoo sporo miejsca to możesz dać 60mm 360 na górę i 280 na dół (na dół wejdzie nawet 80mm). Jeśli chcesz cicho z HWLabs to tylko SR1, żadna inna

Złączki wybierz takie jakie Ci się podobają. Co do pompy to tutaj też obojętnie. Obie są mocne i dadzą sobie radę

Jeśli nie masz jeszcze GPU to pod wodę najlepszym wyjściem będzie coś od Evga. Najmniej problemów z doborem bloku i 0 problemów z gwarancją w przypadku zmiany stockowego chłodzenia na blok wodny

Ten sprzęt z sygnatury chcesz dać pod wodę?

Raystorm jest wydajniejszy od HK. 

Z węży pod kolorowe płyny to primochill advanced lrt, rozmiar 16/10 i taki sam rozmiar złączek. 

W entoo sporo miejsca to możesz dać 60mm 360 na górę i 280 na dół (na dół wejdzie nawet 80mm). Jeśli chcesz cicho z HWLabs to tylko SR1, żadna inna

Złączki wybierz takie jakie Ci się podobają. Co do pompy to tutaj też obojętnie. Obie są mocne i dadzą sobie radę

Jeśli nie masz jeszcze GPU to pod wodę najlepszym wyjściem będzie coś od Evga. Najmniej problemów z doborem bloku i 0 problemów z gwarancją w przypadku zmiany stockowego chłodzenia na blok wodny

Ten sprzęt z sygnatury chcesz dać pod wodę?

tak to co w sygnaturze bede wodował..byc moze mobo zmienie.Tak w tej obudowie sporo mam miejsca na chlodnice chodzi  mi o to czy te grubsze nie beda sprawiały wiecej halasu,wydaje mi sie ze poprostu wiekszy opór powietrza dla wentyli..Wiadomo grubsza bardziej wydajna.

-weze zdecydowałaem sie kupic te http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=WC-102-PM&groupid=962&catid=1530 

-plyn  http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=WC-040-MH&groupid=962&catid=1531 moze być takie połączenie?

-pompa http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=WC-142-XS&groupid=962&catid=2141

-na dole budy moze taka chlodnica Hardware Labs Black ICE Radiator SR1 280 http://www.overclockers.co.uk/showproduct.php?prodid=WC-039-BX&groupid=962&catid=1523

reszte jeszcze szukam

Edytowane przez wojtekunc
  • 4 tygodnie później...