Abizer 241 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Ostatnio postanowiłem zainstalować sobie ponownie GTA IV, w sumie pierwszy raz od kilku lat i pierwszy raz na obecnym sprzęcie. Wgrany patch 1.0.4.0 (podobno najlepszy) . Czasami zdarza się, że obraz w grze się zamrozi, zgaśnie i po chwili ruszy, a czasami nie ruszy i wywali grę do pulpitu. W zdarzeniach systemowych wykryto "Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność." Dodam, że jak gra scrashuje i się wyłączy, to jeśli mam też w tym momencie odpaloną mozillę, to widać "nieprawidłowości" w wyświetlaniu niektórych elementów okna przeglądarki. Czy to wina gry, czy sterów, czy karty? Nie wiem, za co dokładnie odpowiada nvlddmkm więc proszę o poradę. Sterowniki 335.23 Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Abizer Link to post Share on other sites
challey 44 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Możesz spróbować zmienić w Panelu sterowania NVIDIA -> Zarządzaj ustawieniami 3D -> Zakładka "Ustawienia globalne" -> parametr "Tryb zarządzania energią" na "Preferowana maksymalna wydajność" o ile takie ustawienie nie jest już wlączone. Link to post Share on other sites
joker5513 2787 Napisano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 Może OC za duże. Wywalanie sterownika i krzaki/artefakty na ekranie to klasyczny objaw .... Też tak miałem na poprzednim radeonie 7970. We wszystkich smarkach i innych grach mógł byćrdzeń ustawiony na 1120 mhz, w gta się wysypywał. Trzeba było zjechać do 1100. Link to post Share on other sites
Abizer 241 Napisano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Karta testowana była na wszystkim co możliwe właśnie z wyjątkiem GTA . Zjadę te 13 mniej i dam znać co i jak. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez Abizer Link to post Share on other sites
Recommended Posts