Skocz do zawartości

GTA IV freezuje, wyłącza się

Recommended Posts

Witam. Ostatnio postanowiłem zainstalować sobie ponownie GTA IV, w sumie pierwszy raz od kilku lat i pierwszy raz na obecnym sprzęcie. Wgrany patch 1.0.4.0 (podobno najlepszy) . Czasami zdarza się, że obraz w grze się zamrozi, zgaśnie i po chwili ruszy, a czasami nie ruszy i wywali grę do pulpitu. W zdarzeniach systemowych wykryto "Sterownik ekranu nvlddmkm przestał odpowiadać, ale odzyskał sprawność." Dodam, że jak gra scrashuje i się wyłączy, to jeśli mam też w tym momencie odpaloną mozillę, to widać "nieprawidłowości" w wyświetlaniu niektórych elementów okna przeglądarki.

Czy to wina gry, czy sterów, czy karty? Nie wiem, za co dokładnie odpowiada nvlddmkm więc proszę o poradę.

Sterowniki 335.23

Edytowane przez Abizer

Możesz spróbować zmienić w Panelu sterowania NVIDIA -> Zarządzaj ustawieniami 3D -> Zakładka "Ustawienia globalne" -> parametr "Tryb zarządzania energią" na "Preferowana maksymalna wydajność" o ile takie ustawienie nie jest już wlączone.

Może OC za duże. Wywalanie sterownika i krzaki/artefakty na ekranie to klasyczny objaw .... Też tak miałem na poprzednim radeonie 7970. We wszystkich smarkach i innych grach mógł byćrdzeń ustawiony na 1120 mhz, w gta się wysypywał. Trzeba było zjechać do 1100.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...