Skocz do zawartości

Czy tej procesor będzie pasował do płyty głownej

Recommended Posts

Polecili byście jakiś najlepiej do 300 zł 4 rdzenie

Nie zawsze ilość rdzeni idzie w parze z wydajnością. Jaki masz budżet na wszystko i co chcesz kupić? Podaj resztę zestawu. 

Ten procesor jest pod socket 775

To wiemy, ale płyta jest na FM1 :P 

Myślę że do 300 zł mam budżet. Chciałbym kupić nowy procesor ponieważ po kupieniu karty graficznej (Gainward GeForce GTX650 1GB) procesor nie wyrabia w grach. Jest trochę zjechany używałem go rok na dość wymaganych grach (była używana karta zintegrowana). Jaki byście polecali procesor kupić do tej płyty głównej ? Dodam że w BF3 mam 35 FPS oraz mam 4GB ram.

Edytowane przez xGontar

Jaki wcześniej miałeś procesor w tej płycie?

Wystarczy kupić http://www.morele.net/procesor-amd-athlon-ii-x4-651k-socket-fm1-quad-core-3-0-ghz-l2-cache-4mb-box-ad651kwngxbox-450792/ podkręcić do ok 3.5Ghz i już, chociaż z obecną kartą graficzną to można zostawić na stocku :)

Możesz też zapytać czy sprzeda samego procka http://allegro.pl/procesor-athlon-ii-x4-631-gigabyte-ga-a75m-s2v-i4166410962.html

U mnie póki co procesor daje radę we wszystkich grach, gorzej z kartą graficzną np. crysis 3 tylko medium (na high zdarzały się spadki poniżej 30fps), reszta gier przeważnie high a niektóre ultra, oczywiście aax2.

Jak nie będzie dawał rady, czyt. mniej niż 30fps w miejscach procesorowych to dopiero pomyślę o zmianie.

Reasumując jak miałeś apu to odczujesz duży wzrost wydajności.

Po co pakowałeś się w FM1 ?

Napisał ktoś z lga775 i 2 rdzeniowym prockiem.

Odpowiedź: fm1 dużo lepsze od lga 775 z quadem praktycznie pod każdym względem, cena/TDP/pobór prądu.

Edytowane przez kuba83bb