Skocz do zawartości

Myszka + Podkladka

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Cacek93,

Recommended Posts

DA 2013 ma problemy z sensorem tzw. Smoothing effect, myszka jest precyzyjna i to bardzo, ale widać  tjb. "opóźnienia kursora" jeśli przypatrzeć się na ten sensor w 100% profesjonalnie.

Rival to przeciwnik DA 2013.

Rival ma zdecydowanie lepsze rubberized gripy po bokach, 

jako plus DA 2013 mogę dodać, że ma świetne głowne przyciski "omrony" - są to najbardziej responsywne klawisze jakie kiedykolwiek miałem, bardzo szybkie, łatwe w wciśnięciu - Omrony.

Rival też ma omrony, ale ona są jakieś zmodyfikowane (prawdopodobnie) przez firmę steelseries.

Obie myszki i Rival i DA 2013 fajnie pracują na wyższym dpi, ale zdecydowanei sensor lepszy ma Rival.

Ślizgacze, jeśli miałbym porównywać to jednak Da 2013 wg. mnie ma lepsze, ale te w rivalu też są na b. wysokim poziomie.

Ogólnie Sterowniki od SS - Engine 3, są lepsze pod Rival'a, nie obciążają procesora, ani niczegokolwiek, i myszka działa praktycznie identycznie z włączonymi i wyłączonymi sterownikami

w Razerze moim DA 2013 miałem tak, że myszka gdy miała włączony Razer Synapse inaczej działała, i jak był wyłączony program również inaczej działała, bardzo mnie to dziwiło, że doświadczyć można było takiego odczucia :P

Mogę tylko zapytać poco Ci taka duża podkładka Goliathusa? :P

Jak masz kasę, to szalej i kup sobie Zowie GT-F Speed (XL) -> najlepsza podkładka pod optyki ever.

Edytowane przez steel116
  • Popieram 1

DA 2013 też dobry wybór, jeśli w jakiś sposób w firmware został usunięty problem z smoothingiem kursora, była by to mega dobra propozycja.

Jak czytam overclock forum, to nadal ludzie skarżą się na ten problem.

co do kształtu DA 2013, są też myszki ZOWIE EC1 ->  lepsze wykonanie myszek. Napewno bardziej dokładny sensor również niż w DA 2013.

Tak się składa, że mam nawet Zowie EC1 eVo CL do sprzedania, nówkę sztukę, 7 dni ją mam :) full gwarancja.

W środku Sensor 3090. 

Jedynym mankamentem dla typowych graczy, może być problem z tym, że DPI można ustawić tylko w 3 stepach, ale zależy dla kogo, bo dla mnie to bardzo duży plus, dodatkowo że nie potrzeba oprogramowania i myszka zawsze chodzi w ten sam sposób.

A czułość myszy jak by nie było, zawsze możesz dostosować w ustawieniach gry...

Artykuł z recenzją EC1 eVo cL:

http://www.test-gear.pl/testy-i-recenzje/myszki/zowie-ec1-evo-cl-edition/

Edytowane przez steel116
  • Popieram 1

Dlaczego sprzedajesz?  

Jestem claw griperem, używam myszki Zowie FK.

Kupiłem Myszkę SS Senseia ze sklepu, dostałem uszkodzony egzemplarz, gdzie prawy przycisk myszy miał tzw. dwuklik, wysłałem myszkę na gwarancję, i nie chciało mi się czekać z nią, więc poprosiłem sprzedawcę, czy nie mógłbym dopłacić i wymienić na Zowie EC1 eVo cL, zgodził się, więc dopłaciłem, a przyszła do mnie myszka w tym momencie też Zowie FK, którą kupiłem z gamedotu, i jakoś już wolę zostać przy niej, bo lepiej mi się ją trzyma. EC1 eVo cL to PalmGrip-Fingertipowa konstrukcja. Zwróciłbym normalnie myszkę w ciągu 10 dni na zwrot konsumencki, gdzie nie trzeba podawać przyczyny, ale nie wiem czy się tak da, tymbardziej, że jednak sprzedawca poszedł mi jeszcze na rękę, i jakby nie było to jako zakup dokonany był już jakiś czas temu... :/

Mam oczywiście pełną gwarancję i dowód zakupu, i całą zawartość pudełka

Zowie EC1 eVo CL to kształt jak DA 2013, tylko wg. mnie lepszy. Dlaczego? Ma lepsze pokrycie myszki, takim samym coatingiem jak jest w FK2014 - nowa wersja coatingu, nie ma tak jak DA 2013 kantów przy głównych przyciskach które w DA2013 są wypuklone. DA2013 ma też taki jakby punkt kulminacyjny w swojej konstrukcji, na samym środku jest ona drastycznie wyższa, dla niektórych to zaleta, dla niektórych wada. Oczywiście do każdego kształtu myszki da się przyzwyczaić. W Zowie wszystkie kanty są wypolerowane i fajnie się ją trzyma. A o sensorze już mówiłem, siedzi w nim popularny A3090, czyli ten sam co w ZOWIE FK, czy innych modelach topowych producentów. 

Edytowane przez steel116
  • Popieram 1

Jak pisałem wcześniej, mieszkam w UK wiec myszkę będę raczej kupował lokalnie ale dzięki 

Przynosisz szczęście przyjacielu! :P

Właśnie ktoś się odezwał z olx.pl i bierze odrazu :P

Co do myszki, to jeśli patrzysz na Palm Gripową konstrukcję, to godne uwagi myszki tak jak wspomniałem to:

Razer DA 2013, Roccat Kone Pure Optical, Zowie EC1 eVo CL, SS Rival, Logitech G400 v2

Jak masz jakiekolwiek wątpliwości, to poczytaj wlaśnie tematy na http://www.overclock.net/

Tam każde z w/w myszek mają swoj temat i około po 100 wypowiedzi i postów, oczywiście i testów na temat danej myszki.

Od siebie jeśli miałbym wybierać produkt który jest najsolidniej wykonany z tych wyżej, to celowałbym w Roccat Kone Pure Optical, Logitech G400v2 i własnie produkty Zowie.

Edytowane przez steel116
  • Popieram 1

Dobra, starczy tego. Kupie DA2013 i Razer Goliathus Extended, to tylko myszka.

Hehe, to tylko myszka, dlatego wydajesz 250zł za myszkę i ok. 100 za podkładkę XD

Wybierz to, co Ci będzie najlepiej pasowało do dłoni, a do sensoru się dostosujesz/przyzwyczaisz:) 

Jak kupujesz DA 2013, to zaaktualizuj go do najnowszego Firmware i najlepiej odinstaluj Razer Synapse, bo powoduje dziwne działanie myszki:)

• Popieram 1
250zł za myszkę i ok. 100 za podkładkę XD

To czy 250zl to dużo czy mało to pojecie bardzo względne, za coś co ma mi służyć lata i mam mieć z tym bezpośredni kontakt - a wiec wygoda, to nie jest astronomiczna kwota.

najnowszego Firmware

Tak. wiem - czytałem o tym. 

Razer Synapse

Ustawie wszystko i wywalę. 

Jak dużą masz dłoń?

Lekko ponad 19cm 

• Rozwiązanie

za coś co ma mi służyć lata

Nie te czasy, lepiej paragonu nie wyrzucać.

Pierwsze DA wytrzymywały dłużej niż nowsze wersje, a takiego MX518 niektórzy mają po 5-6 lat.

Obadaj sobie takiego potworka:

Mionix Naos 7000

Z dostępnością w UK nie powinno być problemu.

Te same bebechy co w Rival'u, typowo palmgripowa konstrukcja.

Do tego powiew świeżości i możesz pochwalić się posiadaniem czegoś bardziej egzotycznego.

Jakość stoi na wysokim poziomie i jak to bywa z początkami marek, które celują w high-end nie pozwalają sobie na niedoróbki.

Jeśli zdecydujesz się trzymać mysz całą ręką w układzie 1+2+2 będzie bardzo dobrze leżeć w dłoni.

• Popieram 1
i możesz pochwalić się posiadaniem czegoś bardziej egzotycznego.

Ja jestem skromny chłopak.  

high-end

Tania jak na haj-end

http://www.scan.co.uk/products/mionix-naos-7000-gaming-mouse-7-button-7000dpi-usb-20-braided-cable

A co z podkładką ? 

//e

Przed momentem ta myszka byla na stronie za £37

Tania jak na haj-end

Kup dwie jak za tanio ;)  Pominąłem takie twory jak RAT 9 / Razer Mamba w cenie 400-500zł.

Ja jestem skromny chłopak.  

Spokojnie, jak ktoś nie będzie wiedział co to jest to pomyśli że jakaś bazarówka :P  

A co z podkładką ?

Moim zdaniem kupuj szmaciaka, przykładowo Zowie GT-F Speed chociaż nie wiem czy za szybka nie będzie skoro grasz na wysokich czułościach.

Jeśli zwolnimy tempo mamy Tesoro Aegis.

Powinny wytrzymać kilka ładnych lat.

• Popieram 1
skoro grasz na wysokich czułościach.

Własnie chce to zmienić, zmniejszyłem czułość i okazało się ze lepiej mi się gra  (przy obecnej myszce)

Kup dwie jak za tanio

Nie o to chodzi, przestraszyłeś mnie ze to haj end a tu cena poniżej 200zl (co prawda teraz uległa zmianie na 250zl)

Przyszedł Cacek i namieszał

Edytowane przez dodo

Własnie chce to zmienić, zmniejszyłem czułość i okazało się ze lepiej mi się gra  (przy obecnej myszce)

Nie o to chodzi, przestraszyłeś mnie ze to haj end a tu cena poniżej 200zl (co prawda teraz uległa zmianie na 250zl)

Przyszedł Cacek i namieszał

Dobrze Ci namieszał, zapomniałem, że w UK mieszkasz, Avior Naos 7000 albo Avior 7000 to jeszcze lepsze myszki, prawdopodobnie najlepsze myszki pod względem jakości na świecie, i najlepszy support. Nie wspominałem Ci o niej, bo myślałem że mieszkasz w polsce, a cena takiej do polski z wysyłką to około 350zł no i czas.

Jeśli tam mieszkasz, to nie patrzałbym na DA 2013, czy inne, i brał najlepiej Aviora 7000 (Fingertip-claw)  :)

a pod głównie Palm Grip noto Naos 7000 :)

Jak zmniejszasz sens, to im szybsze podkładki tym lepsze. gt-f speed na low sens jak znalazł. 

EDIT: 

W sumie jak tak patrze, to obie myszki się cechują chwytem pod palm gripa o_O

Tyle że Avior nie jest ergonomiczny (profilowany) a Naos jest. Kto co lubi

Edytowane przez steel116
  • Popieram 1

UK większość sklepów jest online

eszcze nie dostępna w UK

Jak pisałem wcześniej, mieszkam w UK

Zauważ, że Dodo mieszka w Anglii

Nie wiem jak mogłeś zapomnieć, nie zauważyć.

• Popieram 1

Jeżeli mogę coś wtrącić, to jestem szczęśliwym posiadaczem DA, niestety nie 2013, lecz wersji Respawn. I jest to moja druga żmija z kolei, wczęsniej był to zwykły 3g. Podczas zakupów miałem dużo myszek w ręku i żadna inna mi nie leżała. Jak na razie nie mam jej nic wielkiego do zarzucenia, pomimo tego, że musiałem wymienić mikrostyk od lewego clicku (koszt 20 zł razem z lutowaniem,a podobno w 2013 jest już ich nowsza wersja przekładająca się na dłuższą żywotność) - po prostu się zużył. Na minus można zaliczyć to, że niestety po paru latach gumowana powierzchnia trochę się zużywa i rysuje( :cenzura: ).

Jeżeli dzisiaj musiałbym kupić nową mysz, to byłby to Razer, nie ważne że jest strasznie przepłacony, jest po prostu wygodny i spełnia moje wymagania i swoją rolę.

Chciałbym dodać, że nie jestem żadnym fanboyem Razera (klawę dostałem w prezencie i nie uważam jej za cud techniki)

Edytowane przez Rica1

Ja tam sobie ostatnio cisnę na mionixie avior 7k, jest to na prawdę świetna myszka. Jak wolisz w pełni wyprofilowaną, na czysty palm grip to naos jest jak znalazł, jak chcesz taką bardziej uniwersalną, bardziej zwrotną to wtedy avior :)

• Popieram 1
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...