SuperDragons 42 Napisano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Na wstępie pisze ze jeśli temat jest w złym dziale to proszę moderatora o przeniesienie do odpowiedniego.Od kilku dni mój komputer nie ma dostępu do internetu . Obok nazwy (jak nacisnę kilka kresek obok godziny ) pisze "ograniczony dostep ".Być może te informacje się przydadzą: - Internet jest podlaczony przez Wi-Fi (patrzyłem tez przez kabel ten sam blad)- Internet jest wspoldzielony z 3 laptopami (i do tego jeszcze mój komputer)- Na tych laptopach nie ma takiego bledu. pomoze ktoś? podpowiem ze w przegladalem internet i żaden temat mi nie pomogl Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Jakie masz ustawienia sieci ? Ręcznie wpisujesz IP,DNS itp. czy masz automatycznie przydzielane ? Sprawdź w ustawieniach sieciowych jak tam to wygląda. Konfiguracja IP v4... Cytuj Link to post Share on other sites
Pankracy666 312 Napisano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Jakie masz ustawienia sieci ? Ręcznie wpisujesz IP,DNS itp. czy masz automatycznie przydzielane ? Sprawdź w ustawieniach sieciowych jak tam to wygląda. Konfiguracja IP v4... Myślę, że to co napisał kolega wyżej powinno wystarczyć. Wpisz ręcznie DNS i zbadaj sprawę. Przykładowe serwery DNS znajdziesz w google. Druga sprawa jeżeli masz neta z kablówki to może bez dopłaty mogą z internetu korzystać tylko dwa urządzenia a trzecie zostało zablokowane (kiedyś miałem taki przypadek). Czy np. gadu-gadu Ci działa a tylko internet nie ? - jeżeli tak to ewidentnie jest to problem z serwerami DNS, które musisz wpisać ręcznie. Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) mam zasieg do internetu wszystko niby jest polaczone ale nie internet nie działaIP probowalem wpisywać reczne z 3 razy jeśli chodzi o te kilka komputerow to nie jest raczej porblem ponieważ lacza się do niego 3 laptopy + do tego mój komputer (teraz nowy kiedyś stary) Gadu-Gadu nie mam patrzyłem ze skype nie chce się polaczycpatrze na to IPv4 i nie mam teraz nic w nim wpisane ale kiedyś probowalem wpisac i nie dzialalo ten serwer DNS mam wpisac jako "preferowany" czy "alternatywny" ? gg nie dziala Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez SuperDragons Cytuj Link to post Share on other sites
TheRedGuy 8 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Tak to sobie można zgadywać Jeśli masz możliwość, podłącz się jednocześnie po wifi oraz po kablu. Odpal wiersz poleceń, wklep "ipconfig /all" i wklej wynik. Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 jakos nie mogę wkleic bo siedze na laptopie... wszystko wpisywałem recznie nie działa podpinałem się przez wifi i po kablu tez nie działa jak probowalem się podpiac przez sam kabel to jakos nie moglo znalesc polaczenia jpdl Cytuj Link to post Share on other sites
TheRedGuy 8 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Wiesz, to by nam troszkę więcej powiedziało o stanie połączenia. Ale jak się nie da trudo. Pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Kto jest administratorem tej domowej sieci? Skąd pobierany jest internet?Ktoś kto ma dostęp do ustawień sieci wewnętrznej może zablokować dojście do internetu z Twojego komputera..... Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 26 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 dobra screeny postaram się wrzucić jutro może jakiegoś pendriva znajde a jak się odblokowuje to dojście... ? Cytuj Link to post Share on other sites
TheRedGuy 8 Napisano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 W ustawieniach routera /access point 'a. Filtracja adresów mac. Cytuj Link to post Share on other sites
Warren1987 670 Napisano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja na Twoim miejscu odinstalowałbym kartę sieciową za pomocą której łaczysz sie z Internetem. Po uruchomienie kompa od nowa ponowna instalacja i najnowsze stery i proba nowego polaczenia. W opcjach karty sieciowej wylacz opcje by dla oszczedzania energii komputer nie wylaczal karty sieciowej. Dodatkowo sprawdzilbym ustawienia routera i sieci bezprzewodowych oraz wylaczyl filtracje adresow MAC. Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez Warren1987 Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) upto już tez robilem wieczorem postaram się wrzucić screeny z ipconfigu i sprawdze tez ta filtracje MAC Edytowane 27 Kwietnia 2014 przez SuperDragons Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 jak wyslac screen ? Cytuj Link to post Share on other sites
razor_1911 4 Napisano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Wrzuć na jakiś hosting, np na http://imgur.com/ Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 mam dosyć tego benchmarka nawet linka nie mogę wkleic tylko musze przepisywac...http://imgur.com/n2KMVBA Cytuj Link to post Share on other sites
incised 60 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Nie otrzymujesz ustawień sieciowych od serwera DHCP (może być wyłączony, lub Mac'i filtrowane). Pisałeś, że po kablu wygląda to identycznie. Włącz Wiersz poleceń jako Administrator (prawy klik -> Uruchom jako Administrator) i wklep polecenia. netsh int ip reset netsh winsock reset Zresetuj lapka, jeśli nie pomoże sfc /scannow Również jako administrator. Laptop wcześniej działał w tej sieci ? Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) jaki cholera laptop ? po kablu ostatnio wogole nie może znalesc internetu co jeśli nadal nie ma interetu? Edytowane 3 Czerwca 2014 przez SuperDragons Cytuj Link to post Share on other sites
incised 60 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Laptop/Desktop - jedna cholera - komputer. Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 3 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 ok spoko tylko ze nadal nie mam neta ;p Cytuj Link to post Share on other sites
incised 60 Napisano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Jeśli nadal nie działa, podejść do jednego komputera z działającym netem. Wklepać nieszczęsne "ipconfig /all" Zapisać adres mac na karteczkę (w celu tymczasowego wypożyczenia) http://bestgo.pl/uploads/images/poradnik/ipconfig2.png Zerknąć czy DHCP jest włączone Wyłączyć działający komputer na chwilkę. Na własnym. Wejść w menadżera Urządzeń > Właściwości karty Wifi i w zakładce zaawansowane wpisać adres pożyczony adres mac. Bez - Tak jak tutaj : http://www.instalki.pl/images/newsy/mac_change4.jpg Zaakceptować i spróbować się połączyć. Po sprawdzeniu nie zapomnij odznaczyć tej opcji. Edytowane 3 Czerwca 2014 przez incised Cytuj Link to post Share on other sites
SuperDragons 42 Napisano 10 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 (edytowane) nie dziala ktoś inny pomoze? czy mam zmieniac W7 na kafelki nikt więcej się nie wypowie? Edytowane 5 Czerwca 2014 przez SuperDragons Cytuj Link to post Share on other sites
Tarka36 1 Napisano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 Ja mam pare porad 1.zresetuj ruter 2.od nowa zaloguj sie do wifi(login i haslo) 3.wyloncz wifi w tym urzadzeniu Powinno pomuc Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts