Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich! :) Mam zamiar teraz zakupić jakoś smartfon. Co mnie interesuje?

- płynne menu

- godna pamięc ram

- aparat z porządną jakością zdjęć

- w miare dlugo trzymająca bateria, choć wiadomo, że w smartfonie ciężko z tym, także nie zwracam na to, aż tak strasznie uwagi, bo wszystko to kwestia używania

Telefony jakie wskoczyły mi do oka to:

- iPhone 4S - według mnie telefon na pierwsze miejsce do zakupu, lecz najbardziej boli mnie jego wytrzymałość. Jego obudowa jest bardzo delikatna, można powiedzieć, że to telefon kobiecy.

- Nokia Lumia 920 - wszystko w nim ok, tylko boli mnie Windows Phone, na którego nie ma niektórych aplikacji + niektóre, np SnapChat, nie działają prawidłowo.

- Samsung Galaxy S3 - według mnie klasyka samsunga i wysoka pułka. Tylko co z jego płynnością? Android czasem zawodzi z tego co mi wiadomo.

Macie jakieś propozycje do tej ceny? Zależy mi po prostu na tym żeby telefon miał odpowiednie funkcje i chodził płynnie, gdyż ciągle korzystam z internetu i zależy mi na szybkości. Pozdrawiam!

Edytowane przez bengazi

płynne menu - godna pamięc ram - aparat z porządną jakością zdjęć

Tu idealnie pasuje Lumia 920.

w miare dlugo trzymająca bateria, choć wiadomo, że w smartfonie ciężko z tym, także nie zwracam na to, aż tak strasznie uwagi, bo wszystko to kwestia używania

Tu nie jest  idealnie,ale ma funkcje indukcyjnego ładowania.

Zależy mi po prostu na tym żeby telefon miał odpowiednie funkcje i chodził płynnie, gdyż ciągle korzystam z internetu i zależy mi na szybkości.

Tu tylko Lumia 920.

• Popieram 1

Lumia ma fatalną baterię, nie jest czasem w stanie wytrwać do wieczora!

Autorze zamierzasz kupić nowy telefon czy używany? Jeśli wybierać s3 to w wersji lte. Ma 2 gb ram. W tej chwili android nie sprawia już problemów z płynnościa. Jednak w tej cenie za wszelką cenę szukałbym używanego lg g 2. Rewelacyjny telefon w swojej cenie. Kilku miesięczną używkę można kupić do 1k.

• Popieram 2

Lumia ma fatalną baterię, nie jest czasem w stanie wytrwać do wieczora!
wymyśliłeś to na poczekaniu czy przeczytałeś na pudelku? Tak pytam bo mam 920-tkę i nie wiem o czym ty człowieku piszesz...

bengazi przeczytaj każdy post eVerest'a bo to są konkretne informacje.

Tu masz trochę info nt. w/w przez eVerest smartfonów:

http://forum.benchmark.pl/topic/99689-nokia-zestawienie-modeli-smartfonów/

http://forum.benchmark.pl/topic/99635-samsung-z-wp8-zestawienie-modeli-smartfonów/

Niestety niektórzy swojego nie potrafią skrytykować.

słuchaj, jak na smartfonie grasz w "Dungeon Hunter 4" czy w "Modern Combat 4" to ci wytrzyma max 4-5 godzin  :) więc masz rację - do wieczora nie da rady

P.S. Masz porównanie z innymi fonami:

http://cdn.gsmarena.com/pics/12/12/lumia920-battery-test/gsmarena_002.jpghttp://cdn.gsmarena.com/pics/12/12/nexus-4-battery-life/gsmarena_003.jpghttp://cdn.gsmarena.com/pics/13/04/nokia-lumia-720-battery/gsmarena_002.jpghttp://cdn.gsmarena.com/pics/12/10/optimus-g-battery-test/gsmarena_002.jpg

Edytowane przez ArioX

umia ma fatalną baterię, nie jest czasem w stanie wytrwać do wieczora!

Ale jak  będziesz katować grami to nie wytrzyma.Szczególnie Aytorowi nie zależy na grach,a tylko na:

- płynne menu - godna pamięc ram - aparat z porządną jakością zdjęć

Note 3 też nie  wytrzyma do końca dnia jeśli odpalę Asphalt 8 przez kilka godzin.

Jeżeli płynność i spora ilość aplikacji, to ja bym brał androida (smasung nie będzie płynny) ale od LG. Dlaczego? bo ich nakładka jest świetnie zoptymalizowana i działa wyśmienićcie nawet na low-endach. Jaki model dokładnie? Ja bym proponował LG l9 II świetny wyświetlacz czytelny i jasny naturalne barwy; Aparat nie jest może mistrzowski, ciężko mi stwierdzić, czego oczekujesz tu masz zdjęcia robione tym aparatem http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/optimusl9ii/zdjecia/LG-Optimus-L9-II.html szybki procesor i raczej nie zwaodność. Czytaałem, że potrafi bateria nawet i 3-4 dni przy takim zwyczajnym bez jakiegoś tam katowania używaniu.

Moja Lumia 920 przy przeglądaniu internetu potrafi zacząć mocno się rozgrzać i wtedy bateria pada w 2-3 godziny (wifi + średnia jasność). Innym razem się nie grzeje i trzyma długo. Nowy soft był wgrywany 3 razy (wadliwe działanie anteny, telefon sam z siebie gubi zasięg), problem występuje nadal. Ładowanie indukcyjne nic nie daje, nadal musisz ładować telefon.

Według mnie ten LG L9 II będzie dobrą opcją, nówki chodzą poniżej 800 zł, więc jeszcze trochę kasy zostanie.

Będzie tak jak ze zrywaniem zasięgu - wgrali nowy soft, włożyli swoją kartę i przez 5 minut działało, wiec problemu już nie ma. A potem jest, że sobie zmyślam, że oni nie widzą problemu i ogólnie to moja wina.

LG L9 II ma lepszą baterię oraz ma wejście na kartę microSD, więc biorąc pod uwagę wymagania autora to raczej L9 II>N4.

• 2 tygodnie później...

Z tymi wymaganiami LG G2 lub niższą półkę LG L9 II.

Sunsee to gó**o prawda - uwierz ten telefon może jak będzie ciągle w trybie uśpienia. A chyba nie kupujesz telefonu po to by siedział na półce ? 

Osobiście sprzedałem S2 (wreszcie) i kupiłem LG G2. Czemu ? Mega bateria, super płynny, bardzo dobry aparat (mogę wysłać zdjęcie jak potrzeba), mega mocny, zero lagów czy zacięć. I proponuje dozbierać do niego. Oczywiście ile bateria trzyma ?

W tym momencie mam 75% baterii jeszcze - 20 godzin 33 min na chodzie - gdzie dokładnie jest 1h48 min wyświetlacza - ok 20 min rozmów/ jakieś 45 min przez wifi z internetem/gg/ open fm jednocześnie. Dodam że robiłem kilka fotek i bawiłem się ustawieniami w aparacie. Dla mnie rewelacyjny wynik. Ponadto telefon 1 raz ładowany więc... jeszcze bateria się uformuje (powinna przynajmniej).

Aparat w dzień robi rewelacyjne zdjęcia (wiadomo to nie lustrzanka). Natomiast w nocy ... tragiczne (przy użyciu lampy błyskowej + ustawień auto), znów jak cyknę fotę w nocy z lampą i jak ISO zmienię na niższą (100) to znów robi o rewelacyjnej jakości/ostrości zdjęcia). Więc w nocy musisz jak coś tylko to zmienić. I pamiętaj AF troszeczkę dłużej pracuje zanim złapie ostrość.

Jakieś pytania ? A zapomniałem przez pół godzinki niecałe pracy wyświetlacza był ustawiony na 100% (słońce strasznie biło) a później ustawiam od 20-40% jasności. Pozdrawiam