sword88 560 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam Z góry piszę że nie chcę robić anty reklamy, nie o to chodzi. Każdy z bardziej kumatych ludzi którzy składają zestawy dla userów piszę o darmowym złożeniu właśnie z jednym ze sklepów. Chciałbym poruszyć ten temat, ponieważ sądzę że jednak lepiej złożyć samemu, a jestem żywym tego przykładem. Po krótce, złożyli mi zestaw, ale że mam obudowę z oknem wszystko mogłem zobaczyć, burdel z kablami nie z tej ziemi, ale to jeszcze nic, otóż pan/pani która mi składał/ła nie podłączyła mi USB 3.0 oraz LEDa od HDD, i tak musiałem wszystko rozkręcać i zrobić porządek. Zamiast pisać że jest tam gdzieś darmowe złożenie, może z góry zaproponować żeby samemu złożyć? Bo tak na prawdę jest to robione na szybko i na pewno nie polecam takiego rozwiązania. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez sword88 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Żadna nowość. To, że złożenia kompa własnoręcznie jest lepszym rozwiązaniem to oczywista oczywistość, jednak niektórzy boją się grzebania w bebechach i dla takich ludzi jest właśnie składanie przez sklep. Każdy, kto ma podstawowe zdolności manualne, poradzi sobie z tym bez większych problemów. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
mathewitp 30 Napisano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Potwierdzam nie każdy ma zdolności manualne. Miałem kumpla który na siłę upychał (już nie pamiętam którego) semprona i wyłamał nóżkę Odziwo proc śmigał bez niej Cytuj Link to post Share on other sites
sword88 560 Napisano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Jak pierwszy raz składałem to też mi się ręce trzęsły, jednak w dzisiejszych czasach wszystko jest poopisywane, czy na płycie głównej czy zasilaczu, i wszystko podzespoły mają swoją instrukcję. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts