PLSBX 319 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam! Zacznę od tego że mam zamiar kupić nową kartę graficzną. Obecny gf 8600gt jest już słaby, a w przyszłości zamierzam kupić nowy procesor oraz płytę główną. Mój monitor posiada rozdzielczosć 1440x900, najcześciej używam tej lub 1024x768, często gram bez cieni. Myślałem o radeonie 7770 myślę że jest wystarczający do mojej konfiguracji (Athlon 64 x2 5000+ Brisbane 2GB Feel III 400W) co do zasilacza czytałem opinie są one mniejwięcej neutralne ani nie chwalą ani za bardzo nie narzekają a napięcia jak sprawdzałem HWMonitor to są w normie mniej więcej. Jeśli brakuje jakiś informacji to proszę o poinformację.PS. Jestem niedzielnym graczem i nie wymagam super wydajności, a jedynie dobrej ceny względem wydajności.Aktualizacja: Zasilacz posiada 2-ie linie 12V - Pierwsza 14A druga 16A. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez pl_sbx Cytuj Link to post Share on other sites
Pawskill 27 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Karta dobra ale czy nie lepiej pozbierać kasę już na lepszy sprzęt pokroju gtxa 760 czy 770 albo 270x lub 280x? Jak nie zmieniałbyś monitora to karta obsłuży każdą grę w Full detalach (zakładam ze w raz z karta zmieniał byś procesor (inaczej nie wykorzystałbyś potencjału tej kart)) Cytuj Link to post Share on other sites
Funkie 1189 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Na jaki sprzęt chcesz wymienić to co masz ? Bo jak to będzie jakiś pentium 3420 to nie ma sensu pakować tam 760 ki. Cytuj Link to post Share on other sites
Pawskill 27 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Tylko przykład podałem. Karta podana przez autora jak na swoją cenę jest dobra, jeśli spojrzymy na technologie to już staroć żadne nowsze gry nie pójdą albo będą miały problem z ustawieniami graficznymi na rozdzielczości podanej przez autora tematu. Nie wiem czy jest sens kupować coś co zaraz będzie trzeba wymieniać, ja osobiście kiedyś też się tak bawiłem z tanimi i starymi częściami za doszedłem do wniosku ze za te stare bym kupił coś lepszego co by na dłużej starczyło. Radze to przemyśleć ale jeśli fundusz nie pozwala a ma to starczyć tylko do gier mało wymagających karta jak najbardziej dobra Cytuj Link to post Share on other sites
PLSBX 319 Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Powiedzmy że nie jestem graczem który gra w FHD na ultra. Wystarczy mi te 1440x900 lub 1024x786 na medium. Co do procesora podałem w pierwszym poście: Athlon 64 x2 5000+ Brisbane, ale tak jak pisałem będę wszystko pokolei wymieniać zaczynając od karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Feel III 400W) co do zasilacza czytałem opinie są one mniejwięcej neutralne ani nie chwalą ani za bardzo nie narzekają a napięcia jak sprawdzałem HWMonitor to są w normie mniej więcej. Jeśli brakuje jakiś informacji to proszę o poinformację. Nie ma sensu sprawdzanie napięć w programach, bo w większości przypadków to co pokazują odbiega od rzeczywistości, czasem nawet bardzo. Dużo lepszy byłby do tego nawet jakiś najtańszy miernik za ~20zł. Niestety zasilacze Feel są bardzo słabej jakości i na twoim miejscu zacząłbym wymianę właśnie od niego. Polecam XFX 450W. Świetny zasilacz, w bardzo dobrej cenie. Myślałem o radeonie 7770 myślę że jest wystarczający do mojej konfigurac Do aktualnego zestawu nawet ta karta będzie aż nadto ale jeśli masz zamiar upgrejdować dalej to ok. Rozumiem, że masz zamiar przeznaczyć na kartę ~350zł ? W takim razie polecam szukać używanego HD7790 lub r9-260x, ta karta jest jakieś 20-30% wydajniejsza od 7770 i spokojnie można by polować na używki Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts