Gi-zas 0 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Potrzebuję słuchawek nausznych do grania głównie wraz z mikrofonem lub porządne bez micro.I tutaj dwa pytania - przewodowe czy bezprzewodowe? Lub jeśli jest jakaś hybryda (bezprzewodowe podłączane?)? I zestaw 2+1 jako iż moje aktualne Creative Labs 2.1 Inspire T3100 zostały spalone przez jakiegoś tępaka co się prądem bawi -.-Cena około 500-600pln za wszystko to jest wysoki max. Jeśli da radę się wyrobić w 400pln będę zadowolony. Z góry mówię - audiofilem nie jestem, w CS`a też nie gram za zbytnio więc raczej nie muszę słyszeć że ktoś na galę wchodzi z respa CT. Głośniki tak samo - wystarczy czysta barwa żeby przy basach nie "trzeszczały" a przy wysokich tonach "piszczały". Dyskotek raczej przy tych głośnikach też nie tworzę bo w kamienicy mieszkam, mimo że wszystko wokoło mnie stare i głuche to jednak niech ostatnie dni przeżyją bez problemu spadających kieliszków z mebli bo bass tak ciśnie że się ściany telepią.Jeszcze jakieś przyzwoite słuchawki do telefonu? cena też do max 200pln. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez Gi-zas Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 I tutaj dwa pytania - przewodowe czy bezprzewodowe? jeśli Ci zależy na jakości dźwięku lepiej przewodowe. Cena około 500-600pln za wszystko to jest wysoki max na czym bardziej zależy Tobie słuchawkach, czy głośnikach ? Dodam ,że lepsze pozycjonowanie,stereofonię osiągniesz na słuchawkach przy odpowiednim źródle. Jeśli da radę się wyrobić w 400pln będę zadowolony W twoim przypadku ,w przy podanym budżecie im więcej wydasz tym lepiej. Z góry mówię - audiofilem nie jestem, oprócz grana, jak często słuchasz muzyki ? no i jakie źródło dźwięku posiadasz ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gi-zas 0 Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 na czym bardziej zależy Tobie słuchawkach, czy głośnikach ? Głośniki - słuchawki opcjonalnie do grania w gry FPS (strzały itp źle się roznoszą jak ma się jeszcze innych domowników). Głównie filmy, muzyka i gierki odtwarzane są na normalnych głośnikach. W twoim przypadku ,w przy podanym budżecie im więcej wydasz tym lepiej. Dlatego 500-600pln to max. oprócz grana, jak często słuchasz muzyki ? Jestem kierowcą ciężarówki tak że często gęsto mnie w domu nie ma ale jak już jestem to bardzo dużo używam sprzętu nagłaśniajacego:) no i jakie źródło dźwięku posiadasz ? Zintegrowana karta dźwiękowa "zainstalowana" w płycie asrock fatal1ty h87 performance. Zastanawiam się czy aby też karty dźwiękowej nie zakupić. Co ze słuchawkami do tel? Też wolałbym nauszne. A jeśli już douszne to nie na gumkach tylko takie wkładane normalnie. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 poleciłbym Ci Edifier R2600 bardzo często polecane gdziekolwiek , tylko cena jest dość wysoka i dobrze byłoby gdyby miały odpowiednio dużo miejsca, wówczas zagrają fajnie jak na takiego typu głośniki. Ze słuchawek proponuję półotwarte Superluxy HD681, tylko musiałbyś dołożyć 50zł ,według mnie zyskasz naprawdę sporo,jeśli nie będziemy dalej kombinować. o słuchawkach dousznych proponuje poczytać; http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-przenosne/ Zintegrowana karta dźwiękowa "zainstalowana" w płycie asrock fatal1ty h87 performance. Zastanawiam się czy aby też karty dźwiękowej nie zakupić. używanego X-Fi czy Xonara DX kupisz za 75-150zł , jak najbardziej będzie warto. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gi-zas 0 Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Niestety będziemy dalej kombinować. Ja mówiłem o 300-400 pln max 500-600 a nie 800... Po za tym pisałem że to jest dość mały pokój i nie potrzebuję sprzętu który nagłośni pół dyskoteki. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez Gi-zas Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 jak nie Edifier to może Microlab Solo6C ? tylko one potrzebuję trochę miejsca. A po za tym, proponując R2600 nie mam namyśli sporego nagłośniania , to są po prostu jedne z lepszych głośników tego typu i nie chodzi tu o moc. Cytuj Link to post Share on other sites
rekkluse 89 Napisano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Po za tym pisałem że to jest dość mały pokój i nie potrzebuję sprzętu który nagłośni pół dyskoteki. A "ekspert" poleca ci solo6c... Szkoda ze nie 7c.. Ja moge zaproponowac modecomy shf56u. Niejednokrotnie polecane, niepokonane w swoim segmencie. Jesli chcesz odrobine dolozyc oraz potrzebujesz wiekszej glebi basu- shf 80u. Na sluchawki pozostaje wtedy troszke wiecej budzetu jednak zaproponowane superluxy to strzal w dziesiatke. Z reszty radzilbym karte dzwiekowa i bedzie to gralo jak marzenie Cytuj Link to post Share on other sites
Gi-zas 0 Napisano 17 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2014 Tylko w tym wszystkim jest jeden malutki drobniutki szczegół. Miejsca na biurku mam dość mało. Na górze mebli tego nie postawię bo po prostu jest to nieporęczne. Dlatego zależy mi na troszkę mniejszym sprzęcie.Polecono mi zestaw logitech Z2300. I mniej więcej o taką konstrukcję mi chodzi. Tylko troszkę tańszą. Cytuj Link to post Share on other sites
kosq83 189 Napisano 19 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2014 Kurde to ja nie wiem kto polecał te i takiego typu głośniki,gdzie subwoofer robi za subwoofer i głośniki średniotonowe. Gdzie z tych głośnikòw uzyskasz dobre brzmienie ? Chcesz mieć jakąś stereofonie, głębię oraz scenę w muzyce, to odrzuć takie wynalazki. Nikt tutaj nie pisze żeby monitory kupować, ale niestety głośniki zeby grały,tp muszą trochę miejsca mieć i swóje zajmować. Creative T seria wybija się przed szereg, ale T30 i T40 swoje kosztują i chyba przez to nie mają za bardzo sensu.. Masz czas,czytaj,najlepiej sluchaj sam, zanim kupisz. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts