Skocz do zawartości

780 czy x2 R9 270X

Recommended Posts

Witam, zastanawiam się który konfiguracja będzie bardziej wydajna jeśli chodzi o gry.

780 czy SLI R9 270X.

Pomożecie?

PSU: Corsair VS550W

CPU: i7 4770k

Mobo: Asrock z87 Extreme 4

Ram: Kingston 16GB

Gram w rozdzielczości 1920x1080

Edytowane przez zami888

Pod względem wydajności CF z 280X osiągnie lepsze wyniki niż pojedyncza 780-tka, jednak, jako osoba, która miała styczność z takim tandemem, osobiście byłbym za jedną, mocniejszą kartą. 

Skalowanie 7970/280X nie jest wybitne, pobór prądu, szczególnie po OC, dość spory, CF jest bardziej problematyczne od SLI.

Najlepszą relacje cena/wydajnośc ma zwykła R9 290 , opłacalniejszy zakup niż 290X ( chyba że ten 290X którego możesz kupić , ma faktycznie atrakcyjną cenę i jest to konstr. niereferencyjna np. http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-290x-4gb-512bit-r9-290x-gaming-4g-le-629414/ )
http://tpucdn.com/reviews/AMD/R9_290/images/perfrel.gif

Jeżeli jest możliwość to lepiej wziąć R9 290 niżeli pchać się w mGPU. będzie wydajniej i o wiele mniej problemów ;), dzisiaj sterowniki AMD robią bardzo dobre, całkowita zmiana designu, ułatwia szukanie najważniejszych rzeczy, można ustawić wszystko szybko, łatwo i przyjemnie, nawet wbudowany Overdrive, wystarczy do niewielkiego OC.

Możesz też kupić GTXa 780, wydajność jest zbliżona, radeon będzie gorszy tam, gdzie gra będzie robiona pod NV.

Różnice są naprawdę znikome, raptem kilka fpsów

Edytowane przez Ragnar Lothbrok

Autorską wersję ?

http://www.morele.net/karta-graficzna-evga-geforce-gtx-780-ti-superclocked-w-evga-acx-cooler-03g-p4-2884-kr-621308/

O tym dokładnie modelu mówię, nie wiem jak inne, bo się nie orientowałem.

A że 780TI jest wydajniejsze od r9 290X to wiem, ale i sporo drozsze, a poza tym jak pisalem wyzej dla zwyklego zjadacza chleba 780Ti to chyba przesada, fanem benchmarków to ja nie jestem...

Edytowane przez zami888

A po ile masz r9 290? Może, po tak niskiej cenie, że nawet o tych nie ma co myśleć? : )

Ironia?

Nie wiem dokładnie, ale obstawiam, że sporo taniej niż 780tka, musiałbym się kontaktować ze sklepem, żeby to dokładnie obadać, a sprzedaży internetowej w ogóle nie prowadzą, dokłądną cenę mam jedynie GTX'a 780TI.

Edytowane przez zami888

Nie wiem co was tak dziwi, podejrzewam, że pierwszego posta się nikomu nie chciało przeczytać. W małem mieścinie znajduje się sklep, może i w internecie sprzedają ale ja o tym nie wiem. 

Wybaczcie ale Wasze posty są co najmniej irytujące, także wyjdzcie i zamknijcie za sobą drzwi.

Dziękuje -.-

No albo nauczcie się czytać, ze zrozumieniem.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...