qulaa 111 Napisano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Część, chciałbym wymienić swój aktualny "super" headset Creative HS-800. Źródłem w komputerze jest karta dźwiękowa: X-Fi XtremeGamer Fatal1ty Pro. Po przeczytaniu sporej liczby tematów w tym dziale zastanawiam się nad modelami: Sennheiser PC320, AKG GHS 1 lub Superlux HMC631. Te ostatnie są chyba aktualnie nie do dostania? Który z dwójki PC320 i GHS będzie lepszym wyborem? Gram głównie w gry FPS(multi), zależy mi też aby mikrofon zbierał dobrze to co ja mówię, a nie to co dzieje się obok mnie. Zastanawiam się nad innym wariantem: słuchawki + oddzielny mikrofon. Słuchawki wtedy posłużą do słuchania muzyki zamiast aktualnych, już trochę zniszczonych Sennheiser`ów HD202. Źródłem w tym wypadku będzie iPhone 5s. Jeśli chodzi o mikrofon to dobrym wyborem będzie: Zalman ZM-MIC1? Nie wiem, które słuchawki będą nadawać się do gier oraz słuchania muzyki. Sennheiser HD 439 , AKG K514 MKII czy może jeszcze coś innego? Co poradzicie? Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie adivxv 2880 Napisano 11 Kwietnia 2014 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 proponuję otwarte Pioneer sa-1000 ,bardzo fajne przestrzenne słuchawki +zalman mic1.Tylko w przyszłości wymień kartę, pionierki wówczas się odwdzięczą. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
qulaa 111 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Masz może jakiś dobry test/recenzje tych słuchawek? Na jaką kartę dźwiękowa musiałbym wymienić aktualna? Cytuj Link to post Share on other sites
sai1337 5 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 http://audio.com.pl/testy/pioneer-se-a-1000:11 i http://www.youtube.com/watch?v=ZV298IZYJ6c Błąd w nazwie Pioneer SE-A 1000 Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Masz może jakiś dobry test/recenzje tych słuchawek? Na jaką kartę dźwiękowa musiałbym wymienić aktualna? to zależy jaki masz budżet i jakie chcesz osiągnąć brzmienie. Za 400zł dostaniesz Xonar Phoebus Solo albo 550zł Titanum HD.Xonar gra bardziej neutralnie , analitycznie,niekiedy ostrzej, natomiast THD cieplej , trochę taki przymulony dźwięk.Może być tak, że z twoim X-Fi będzie się podobało ale te słuchawki lubią przestrzenne źródła, a takim na pewno nie jest twoja karta. Cytuj Link to post Share on other sites
qulaa 111 Napisano 12 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Używałeś może tych słuchawek? Chodzi mi o zsuwanie o którym wspominają w pierwszym linku od sai1337. Jeśli miałbym je co chwile poprawiać, to będzie to irytujące. Słuchawki zbierają same dobre opinie. Rozumiem, że do gier też się nadają? Jeśli wybrałbym Pioneery to zamawiałbym je pewnie w sklepie audiopioneer.pl bo tam są w moim budżecie oraz sklep zbiera pozytywne opinie. Różnica między PC320 a tymi Pioneerami jest kolosalna? Swoją drogą jak się ma mikrofon z pc320 do tego od Zalmana? Cytuj Link to post Share on other sites
Grzechuboss 143 Napisano 12 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 Ja miałem, na mojej głowie też się zsuwały, ale jak będzie u Ciebie, to już musisz sam przymierzyć, każdy ma inną głowę. Cytuj Link to post Share on other sites
qulaa 111 Napisano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 Nie mogę namierzyć tych słuchawek w Katowicach. Popatrzę jeszcze w mniejszych sklepach. Znalazłem jeden egzemplarz w MediaMarkt (na całe Katowice), ale jest on zapakowany i pani może mi go otworzyć dopiero jak się zdecyduje . Dodatkowo w MM wołają za nie 550zł. Zamówię je przez internet ( w audiopioneer.pl) więc będzie 10 dni na zwrot, zgadza się? Chyba ostatnie pytanie: czy 1) mój telefon , 2) integra w lapku będą wystarczające aby te słuchawki zagrały? Z tych źródeł akurat bardzo rzadko będę korzystał. Cytuj Link to post Share on other sites
iDaft 995 Napisano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2014 (edytowane) Chyba ostatnie pytanie: czy 1) mój telefon , 2) integra w lapku będą wystarczające aby te słuchawki zagrały? Zagrać zagrają, ale nie tak, jak mogą zagrać przy dobrym napędzeniu. Teoretycznie nawet Xonar DG, Taczka 4G z FiiO je napędzą, ale nie będzie to nic nadzwyczajnego. Jakiej muzyki słuchasz, bo to najważniejsze? Miejscowość:Katowice Nie możesz zrobić chyba nic lepszego, niż zajść do MP3S - http://www.katowice.mp3store.pl Edytowane 13 Kwietnia 2014 przez iDaft Cytuj Link to post Share on other sites
qulaa 111 Napisano 14 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Byłem dzisiaj w mp3store i zaproponowano mi tam Takstar Pro 80. Zastanawiam się dalej nad słuchawkami. Sprawa mikrofonu, znajdzie się coś innego? O ile brak przycisku wyciszenia można załatwić przyciskiem na klawiaturze to jeszcze zależałoby mi aby mikrofon był jednokierunkowy. Mikrofon może być na małym statywie. Wybrałem ostatecznie Pionnery SE-A1000. Dzięki wszystkim! Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez qulaa Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts